Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #131  
Oud 22 september 2009, 07:25
satdoxter's schermafbeelding
satdoxter satdoxter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Enschede / @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Ubee EVM3200 / Netgear WNDR3700
DTV: Samsung DCB-H380 (HDTV)
Berichten: 141
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mutsie Bekijk bericht
Sorry dat ik dit ga zeggen maar eerst zitten veel mensen te klagen over de Arris {deze werkte perfect bij mij} en nu weer over de Ubee {werkt ook perfect hiero} ... Ik krijg nu het gevoel dat het ook nooit goed is.

Er zijn meerdere oorzaken waardoor een modem niet goed werkt zoals de signaal sterkte van de kabel, wat bij mij vorig jaar de euvel was. Toen viel spontaan mijn Motorola modem op elk willekeurig moment uit. Ziggo stuurde een monteur bij mij langs en na wat metingen ontdekte hij dat ik een zwak signaal had, nadat hij deze had opgelost geen problemen meer met het spontaan uitvallen van modem{s}....

En ik wil even melden dat wanneer mensen een modem ontvangen en men moet deze aanmelden doe dit dan via IE! Ik moest gisteren mijn nieuwe Ubee aanmelden, met Firefox kreeg ik het niet voor elkaar totdat ik IE opende: ik was gelijk op de aanmeldt pagina van Ziggo....
Dit heeft niks te maken met tevreden zijn of niet als ik vanaf dag 1 volle tevredenheid de Arris gebruik, en bij de Ubee gemiddeld 3/4 van mijn verbinding heb, dan heb ik recht om te zeggen dat ik de Ubee minder vind dan de Arris die laatste gaat eind deze week weer aangesloten worden.
Om dan maar te roepen dat mensen gauw gaan schreeuwen, en alleen afgaan op speedtest.net -Amsterdam denk ik nee ik kom in praktijk voorbeelden heel wat meer te kort.
Helpdesk erkent het ook, en vertelt mij de arris te gebruiken totdat de problemen zijn opgelost.
En daarvoor is deze forum ook voor alsof jou postings alleen maar postitief zijn.
  #132  
Oud 22 september 2009, 07:36
Mutsie's schermafbeelding
Mutsie Mutsie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 maart 2009
Locatie: Enschede/@Home
Ziggo Internet: Tv + Internet Z3/Ubee EVM320B
DTV: HumaX-IRHD - 5300C
Berichten: 119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door satdoxter Bekijk bericht
Dit heeft niks te maken met tevreden zijn of niet als ik vanaf dag 1 volle tevredenheid de Arris gebruik, en bij de Ubee gemiddeld 3/4 van mijn verbinding heb, dan heb ik recht om te zeggen dat ik de Ubee minder vind dan de Arris die laatste gaat eind deze week weer aangesloten worden.
Om dan maar te roepen dat mensen gauw gaan schreeuwen, en alleen afgaan op speedtest.net -Amsterdam denk ik nee ik kom in praktijk voorbeelden heel wat meer te kort.
Helpdesk erkent het ook, en vertelt mij de arris te gebruiken totdat de problemen zijn opgelost.
En daarvoor is deze forum ook voor alsof jou postings alleen maar postitief zijn.
Wanneer je een beetje verdiept in deze forum valt het je wel op dat men gelijk begint te schreeuwen over de snelheden wat niet correct is ed, en de oorzaak kan ook ergens anders aan liggen dan alleen aan de modems. Ik beweer tevens niet dat mijn postings alleen maar positief zijn wat ik wil zeggen is dat je verder moet kijken dan alleen naar de modem.

Er kan meerdere oorzaken zijn, wat in mijn geval met de doorgifte had te maken.
__________________
"Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get!"


  #133  
Oud 22 september 2009, 14:59
E.Jekel's schermafbeelding
E.Jekel E.Jekel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Driebergen Casema
Ziggo Internet: A1E - Arris (Doc3)
DTV: CAM CI+
Berichten: 99
Standaard

Er zitten wel 2 kanten aan het verhaal en daar ben ik het ook mee eens.

Je hebt gewoon 2 kampen.
Kamp A: heeft geen problemen
en
Kamp B: heeft doorlopend wel iets.

(en ja ik zit in kamp B en ik zou pagina's kunnen schrijven over alle problemen die ik heb mogen ondervinden met Ziggo alleen al (niet te beginnen over vanaf casema naar wanadoo naar orange en dan Ziggo))

Laten we met Kamp B er wat verder op ingaan aangezien je hier ook weer 2 groepen in heb.

De eerste klaagt steen en been over alles, probeert zelf niks en legt de schuld meteen bij Ziggo neer maar de tweede groep die er alles aandoet wat binnen hun eigen macht ligt maar krijgen de problemen niet opgelost.

Als je commentaar hebt om die eerste groep is het enigszins terecht maar sta er wel bij stil dat niet iedereen de macht heeft om dingen zelf op te lossen en mag je ook niet slecht oordelen over die mensen aangezien Ziggo wel degelijk meerdere malen die mensen laat zwemmen en aan de goden overgelaten worden met toch wel wat regelmaat.

De tweede groep (mag ik denk ik mezelf wel in plaatsen) bezit wel kennis om dingen zelf op te lossen maar als zij het ZELF niet voor elkaar krijgen heb je ook met een redelijke regelmaat te maken dat Ziggo het probleem niet erkent, reset de modem maar, wordt aan firmware gewerkt etc. maar het wordt gewoon niet opgelost.

We hebben allemaal hier te maken met de tekortkoming van geen SLA te hebben met Ziggo.

Hiermee zou er druk uitgeoefend kunnen worden op Ziggo om de dingen voor elkaar te krijgen binnen een redelijke termijn. Op dit moment is het gewoon zo omdat die overeenkomst er niet is dat Ziggo zijn gang kan gaan en er ruimschoots de tijd voor kan nemen om iets eens te gaan oplossen.

Ja, je kan een restitutie aanvragen maar of je hem krijgt is weer een andere.

Op dit moment is het gewoon wat er ook gebeurt je moet het maar voor lief nemen en hopen dat er wat gebeurd en je kan beargumenteren wat je wil, positief denken of juist negatief maar dit is de harde realiteit.

Bij de ene werkt het wel en de andere niet en je kan er geen fluit aandoen dan behalve je abo opzeggen en adsl weer nemen.
  #134  
Oud 22 september 2009, 15:39
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

@E.Jekel: Eens met de samenvatting, met als aanvulling dat mensen zowel groep A als B kunnen zijn. Nooit problemen met Ziggo gehad behalve met iTV en de Cisco. Ben dus groep A voor internet/telefonie (zelfs met de op dit forum beruchte Arris ED3 modem), en sinds een maand groep B voor de Cisco.

Oh, en wat dat niet hebben van een SLA betreft: die hebben we natuurlijk gewoon wel: de algemene voorwaarden van Ziggo. Daar staat precies in dat we bij Ziggo kunnen reclameren wegens het niet functioneren van een dienst.

Uiteraard is dit wat anders dan een SLA met 99,98% uptime, boeteclausules en incidentmanagement met strikte vastgestelde termijnen, maar daarom betalen wij natuurlijk ook particuliere tarieven en niet zakelijke vele malen hogere tarieven.
  #135  
Oud 22 september 2009, 15:54
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Oh, en wat dat niet hebben van een SLA betreft: die hebben we natuurlijk gewoon wel: de algemene voorwaarden van Ziggo. Daar staat precies in dat we bij Ziggo kunnen reclameren wegens het niet functioneren van een dienst.
Ik heb al 2 keer gereclameerd, maar ze reageren gewoon niet. Wat moet je dan doen ?
  #136  
Oud 22 september 2009, 16:17
Mutsie's schermafbeelding
Mutsie Mutsie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 maart 2009
Locatie: Enschede/@Home
Ziggo Internet: Tv + Internet Z3/Ubee EVM320B
DTV: HumaX-IRHD - 5300C
Berichten: 119
Standaard

Ik heb in 2008 bij de kamp B gehoord, dat constant problemen ondervond en ik was in het bezit van de Motorolla. Constante schommelingen van snelheden, modem wat steeds spontaan uitviel, heeeeeeeeeeeeel vaak met Ziggo gebeld totdat er een monteur langs kwam en metingen ging verrichten, het lag niet aan de bedrading binnenshuis maar buiten -> slechte doorgifte.

Nadat hij wat werkzaamheden had verricht deed internet perfect {en ik had tevens beter TV beeld}...

Begrijp me aub niet verkeerd, ik weet precies hoe mensen zich voelen waarvan de modem kuren vertoond. Ik probeer duidelijk te maken dat het niet perse aan de modem hoeft te liggen {of aan de aansluitingen binnenshuis}...
__________________
"Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get!"


  #137  
Oud 22 september 2009, 16:45
fredgroes's schermafbeelding
fredgroes fredgroes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 februari 2004
Locatie: Aarlanderveen
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus Cisco EPC3928
DTV: Samsung SMT-C7140B & Humux 5050C
Berichten: 196
Standaard

Net gebeld door de HD, ze verwachten niet dat de nieuwe firmware voor de Arris voor eind van deze maand word vrij gegeven. Na enige overredingskracht van mijn kant komt er a.s. vrijdag een monteur om te kijken of de ubee modem wel goede snelheid doorgeeft en als dat niet zo is plaats hij een motorola docsis 2 modem terug.
  #138  
Oud 22 september 2009, 18:09
LuieDonder's schermafbeelding
LuieDonder LuieDonder is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2009
Locatie: Den Haag/Ziggo
Ziggo Internet: Alles In 1 Extra/Arris
DTV: Samsung/Humax
Berichten: 3
Standaard

Voordat Arris werd doorgevoerd, zat ik bij kamp A, nooit problemen...

Nu Arris er is zit ik echt bij kamp b, en ik zou niet weten wat ik thuis nog eraan kan doen,

3 weken geleden, heb ik Arris gekregen, Activatie ging al niet goed, dag later deden de activatieservers het, en was ik eindelijk geactiveerd.
Dus ik gelijk naar www.speedtest.net, en testte mn speed...19mbit...HEH vroeger haalde ik 20mbit?

Alles nalopen, bleek het mijn router te zijn, mijn oude Linksys WRT54G (V1) kon maximaal van de wan>lan 20mbit aan..., dus ik naar de Mediamarkt, en ik kocht de Linksys WRT320N, kon ik er wel even mee vooruit.

Thusigekomen, router geinstalleerd, en online, en hoppa 49mbit!

2 dagen later, begon de ellende, continue viel het internet uit, kreeg ik geen goed ip van de modem, etc. Ik heb 10x gebelt, en werd van het kastje naar de muur gestuurd.

Sinds zaterdag heb ik weer 24/7 internet, maar haal ik maximaal 2.8mbit, en dan ook echt maximaal, mijn upload is 2.4mbit gemiddeld. Gebelt naar HD en kreeg te horen dat er een "storing"was.

Vandaag weer gebelt, en de medewerker kon mij vertellen dat er een storing sinds 16-9-2009 in mijn gebied was..dat is dus bijna een week(kan ik hierbij een vergoeding aanvragen?)

Ben nu eindelijk naar de TD doorgestuurd, en die gaan dus alles nakijken, en bellen mij (ooit) terug.

Ik ben het helemaal zat met Ziggo, ik zit er al 9jaar, maar van hun fouten leren ze kennelijk niet, en leuk dat alles in 1, dat ik op mijn huistel niet bereikbaar ben, dat heb ik bijna KPN 1x voor 2min meegemaakt
  #139  
Oud 22 september 2009, 18:16
satdoxter's schermafbeelding
satdoxter satdoxter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Enschede / @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Ubee EVM3200 / Netgear WNDR3700
DTV: Samsung DCB-H380 (HDTV)
Berichten: 141
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mutsie Bekijk bericht
Ik heb in 2008 bij de kamp B gehoord, dat constant problemen ondervond en ik was in het bezit van de Motorolla. Constante schommelingen van snelheden, modem wat steeds spontaan uitviel, heeeeeeeeeeeeel vaak met Ziggo gebeld totdat er een monteur langs kwam en metingen ging verrichten, het lag niet aan de bedrading binnenshuis maar buiten -> slechte doorgifte.

Nadat hij wat werkzaamheden had verricht deed internet perfect {en ik had tevens beter TV beeld}...

Begrijp me aub niet verkeerd, ik weet precies hoe mensen zich voelen waarvan de modem kuren vertoond. Ik probeer duidelijk te maken dat het niet perse aan de modem hoeft te liggen {of aan de aansluitingen binnenshuis}...
Ik heb nooit problemen gehad met motorola, scientific atlanta en de Arris, ook geen aktivatie of wat dan ook ik ben ook niet iemand die snel aan de helpdesk hang omdat ik mezelf kundig genoeg acht om de problemen op te lossen.
Maar als je vervolgens een ander modem krijgt die 75% geeft van je vorige ga je toch eens kijken waar dat aan zou kunnen liggen bekabeling voldoet aan alle normen met en onder router geen verschil, Arris er achter snelheid weer ok mag je waarnemen dat je een minder goed functionerend product hebt gekregen als daarbij bij grotere testdownloads er veel schommelingen zijn terwijl er met Arris alles als een streep loopt, denk ik dat ik het recht heb om ontevreden te zijn. Ook bij de Ubee liep eigenlijk alles gesmeerd aktivatie etc... maar de prestatie is bedroevend ten opzichte van mijn prima draaiende Arris modem.
  #140  
Oud 22 september 2009, 19:29
Mickie's schermafbeelding
Mickie Mickie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 maart 2006
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra, Cisco E4500
DTV: CI+
Berichten: 107
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
Mijn arris modem ging op eens werken.
Had opeens de downstream kanalen weer allemaal terug en 50 mbit is weer goed.
Ja dat heb ik de laatste dagen ook alleen is het nu weer huilen met de pet op (2,04 Mb per seconde). Wat me wel opvalt is dat er bijvoorbeeld op zaterdag of zondag ochtend niets aan de hand is, dan haal ik namelijk met gemak 5,7MB per seconden en snaarstrak.

Om 11:00 zakt de verbinding vervolgens in elkaar tot rond de 3 tot 4 Mb per seconde.

Enne ik zit ik kamp C, nooit problemen gehad met internet voor de invoering van ED3 maar nu zo nu en dan wat kleine vertragingen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:09.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl