Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
  #1  
Oud 7 september 2009, 21:01
CeGeBe's schermafbeelding
CeGeBe CeGeBe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Klimmen Z.limB.
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Hmx C5000 & Hmx gewoon
Berichten: 7
Standaard beeld weg (op zwart) geluid blijft ..1sec steeds :-{

Hallo
Mijn Hmx 5000C laat steeds vaker een sec Ong. het beeld op zwart gaan
maar het geluid gaat door..
En soms heb ik ook het groene knipperlicht zweem .. maar alleen bij aanzetten.

Wie weet wat tedoen ..
Sftware is up to date ik heb 47% signaal een 100% kwal. staat er.
Maar het weg vallen gebeurd steeds vaker..

Getest met 2x n HDMI met Scart en RGB.. maar het beeld blijft uitvallen.
Zou mn Hmx echt stuk zijn ??

Chris
  #2  
Oud 24 september 2009, 12:06
vulliw's schermafbeelding
vulliw vulliw is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Venlo
DTV: Humax HD 5100
Berichten: 92
Question zwart beeld af en toe

Beste Mensen,

Ik heb een HUMAX iRHD-5000c !!!!

Sinds ik begin juli de update van Ziggo heb geinstalleerd krijg ik zeker 7 x op een avond 2 a 3 sec een zwart beeld.
Dit gebeurt bijna op elke zender, ik kijk b.v. naar Ned 3 en dan wordt plotseling het beeld zwart 2 a 3 sec dan gaat het weer 50 min goed en krijg ik weer een zwart beeld!!!!
Wat kan hier aan gedaan worden, ik zag op het forum van Ziggo dat er meer problemen zijn.


M.v.g. Wim Vullings
  #3  
Oud 5 oktober 2009, 08:27
WickedTeun's schermafbeelding
WickedTeun WickedTeun is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2009
Locatie: Zwolle
DTV: Humax
Berichten: 1
Standaard

Op welk V-Format hebben jullie de decoder staan?
Ik had het namelijk ook, mijn decoder stond op 1080i en dus ook elke avond tv een seconde op zwart, geluid loopt wel door en dit dus een paar keer per avond!!!!!!!!!
Decoder op 720 P gezet en het probleem is verdwenen!!!!!!!!!
  #4  
Oud 5 oktober 2009, 08:31
vulliw's schermafbeelding
vulliw vulliw is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Venlo
DTV: Humax HD 5100
Berichten: 92
Standaard

Heb gisteravond gekeken nadat ik het op v-format 720p gezet had, en inderdaad geen zwart beeld meer, ben een tevreden mens nu,
Dankje

Dit ga ik uit proberen, want ik heb hem inderdaad op v-format 1080i staan

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WickedTeun Bekijk bericht
Op welk V-Format hebben jullie de decoder staan?
Ik had het namelijk ook, mijn decoder stond op 1080i en dus ook elke avond tv een seconde op zwart, geluid loopt wel door en dit dus een paar keer per avond!!!!!!!!!
Decoder op 720 P gezet en het probleem is verdwenen!!!!!!!!!

Laatst gewijzigd door vulliw; 6 oktober 2009 om 14:35
  #5  
Oud 10 oktober 2009, 22:04
CeGeBe's schermafbeelding
CeGeBe CeGeBe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Klimmen Z.limB.
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Hmx C5000 & Hmx gewoon
Berichten: 7
Standaard

Ook Ik heb het 720P truukje ondekt...

MAAR dan gaan we wel een rare wereld in.. toch
Ik betaal voor een HD decoder maar HD doet ie niet..
Dan had ik ook minder kunnen betalen voor een normale toch..
Hij moet het gewoon doen op 1080i en niet op "zet maar op 720" anders werkt het niet

Ik ga hem dus terug sturen .. ik betaal niet voor geNEPT teworden
Dus weer een ZIGGO sigaar uit eigen doos..
  #6  
Oud 11 oktober 2009, 08:44
vulliw's schermafbeelding
vulliw vulliw is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Venlo
DTV: Humax HD 5100
Berichten: 92
Standaard

Als jij Ned 1,2 ,3 HD eurosport hd erop zet dant springt de decoder automatisch naar 1080i kijk maar eens voor informatie op de decoder!!!!



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeGeBe Bekijk bericht
Ook Ik heb het 720P truukje ondekt...

MAAR dan gaan we wel een rare wereld in.. toch
Ik betaal voor een HD decoder maar HD doet ie niet..
Dan had ik ook minder kunnen betalen voor een normale toch..
Hij moet het gewoon doen op 1080i en niet op "zet maar op 720" anders werkt het niet

Ik ga hem dus terug sturen .. ik betaal niet voor geNEPT teworden
Dus weer een ZIGGO sigaar uit eigen doos..
  #7  
Oud 11 oktober 2009, 15:18
CeGeBe's schermafbeelding
CeGeBe CeGeBe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Klimmen Z.limB.
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Hmx C5000 & Hmx gewoon
Berichten: 7
Standaard

Als je daarin gelijkt hebt ... waarom zegt mn Humax dan als ik Ned 1 kijk en op beeld format druk .. dat ik hij 720P staat...
Wat er onderin beeld staat is toch wat er UITGEZNDEN word .. toch niet wat ik aan beeld en geluid heb ingestelt..
Er staat ook onderin op NED 1 dat het Dolby geluid is.. maar dat gebruik ik niet "staat niet op Dolby mn Humax" dus staat het er wel maar is het niet

Dus ik denk dat er wel mooi 1080I onderin beeld staat maar mn beeld is gewoon 720P..
Want !! als ik mn HUMAX op 1080I zet heb ik ook op NED 123 zwart beeld.
Terwijl die op 1080I binnen komt..

Dus blijft mijn idee dat mn Humax geen 1080I aan kan ..

Chris
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vulliw Bekijk bericht
Als jij Ned 1,2 ,3 HD eurosport hd erop zet dant springt de decoder automatisch naar 1080i kijk maar eens voor informatie op de decoder!!!!
  #8  
Oud 11 oktober 2009, 16:02
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeGeBe Bekijk bericht
Dus blijft mijn idee dat mn Humax geen 1080I aan kan ..

Chris
Hallo CeGeBe,

Het zou ook de combinatie kunnen zijn vanje TV / Humax / type HDMI kabel dat er op 1080i geen beeld is. Welke TV heb je (full hd/hd ready)?

Als je de Humax op ORIGINAL zet als beeld uitvoer (v-format), worden dan alleen de HD zenders zwart (de kanalen die echt 1080i uitzenden)?

Heb je de laatste versie van de software in je humax? (als bij menu installatie 'software update' te selecteren is dan niet, moet versie 1.00.09 zijn)

Laatst gewijzigd door Renatus; 11 oktober 2009 om 16:20 Reden: Extra vraag
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:38.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl