Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 september 2009, 08:49   #11
kriszty
Junior Member
 
kriszty's schermafbeelding
Standaard

ga het vanavond proberen, ben benieuwd !!

dank je
kriszty is offline  
Oud 2 oktober 2009, 08:39   #12
VanRoyal
Junior Member
 
VanRoyal's schermafbeelding
Standaard

Bij mij is afgelopen dinsdag de Ubee vervangen door een Arris en tot op heden is de modem nog geen enkele keer opnieuw opgestart. Ik klop voor de zekerheid nog even af, maar het lijkt erop dat mijn probleem verholpen is. Jammer dat het 2 maanden moest duren, terwijl ik al veel eerder aandrong op het omwisselen van de modem. Downloaden via Usenet gaat nu trouwens ook netjes op de volle 50 Mbit, dat ging met de Ubee ook niet goed (zie andere topics).
VanRoyal is offline  
Oud 10 oktober 2009, 13:42   #13
VIPMember
Junior Member
 
VIPMember's schermafbeelding
Standaard

Ook ik ben zins een week de gelukkige bezitter van het UBee moden.
Voorheen met het Motorola modem altijd stabiel 20/3, maar nu
met het Ubee modem 2 a 3x per dag gooit hij mij offline.
De hele wereld weet het al, behalve de Ziggo helpdesk.
Zij vroegen mij om het bij te houden wanneer het gebeurt.
Ja lekker dan, ik internet toch niet de hele dag !
Daarvoor heb ik een programmaatje gemaakt die het voor me doet.
Deze maakt een logbestand aan wanneer er niet gepinkt kan worden
naar een bepaalde server (standaard www.google.nl). Mocht er niet gepinkt kunne worden, gaat het programma er vanuit dat je ofline bent
en het Ubee modem dus faalt. Dit log tekst bestandje kan ik zo naar de Ziggo helpdesk sturen.

Misschien dat jullie het ook handig vinden om te gebruiken, dus heb ik
het programma maar even online gegooid.

http://EasyFactuur.com/onlinepingcheck

Dat alles maar snel opgelost mag worden met dat Ubee modem!
VIPMember is offline  
Oud 10 oktober 2009, 13:46   #14
VanRoyal
Junior Member
 
VanRoyal's schermafbeelding
Standaard

Je had ook gewoon Pingplotter kunnen gebruiken ;-) Maar handig tooltje!
VanRoyal is offline  
Oud 26 oktober 2009, 15:18   #15
hbolster
Junior Member
 
hbolster's schermafbeelding
Standaard Ubee / arris

Hallo. Ben sinds 2 weken in het bezit van een Arris modem. Alle problemen opgelost. Ubee modem bleef problemen geven. Omruil actie gehad bij de monteur van Ziggo. Moet zeggen... Netjes opgelost. heb nu 46 down en 4,5 up.
hbolster is offline  
Oud 26 oktober 2009, 22:17   #16
VIPMember
Junior Member
 
VIPMember's schermafbeelding
Standaard

Ook ik heb vorige week een monteur aan de deur gehad.
Hij had nog nooit het Ubee modem gezien laat staan over
de problemen gehoord. Omgewisseld voor een Arris en vandaag
een week later nog geen een keer offline geweest, ook de snelheid
is nu stabiel.
VIPMember is offline  
Oud 27 oktober 2009, 13:58   #17
albrecht30
Junior Member
 
albrecht30's schermafbeelding
Standaard

zit nu ook met ubee evm3200 modem...nadat monteur was vertrokken heb ik de wireless router geinstalleerd...modem download is 20mb, sppedtest geeft 19.5mb aan..prima dus......mdem werkte met kabel goed....

strom af van ubee en......hij komt niet meer op internet(via UTP kabel richting laptop)....reset, kabels/stroom af etc etc.....lampjes blijven knipperen maar hij komt er niet meer op.....HD gebeld...binnen 48uur verhaal....hmm...

iemand nog ne tip hoe de ubee toch nog op internet kan komen???
albrecht30 is offline  
Oud 27 oktober 2009, 18:57   #18
kontknager
Member
 
kontknager's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door albrecht30 Bekijk bericht
zit nu ook met ubee evm3200 modem...nadat monteur was vertrokken heb ik de wireless router geinstalleerd...modem download is 20mb, sppedtest geeft 19.5mb aan..prima dus......mdem werkte met kabel goed....

strom af van ubee en......hij komt niet meer op internet(via UTP kabel richting laptop)....reset, kabels/stroom af etc etc.....lampjes blijven knipperen maar hij komt er niet meer op.....HD gebeld...binnen 48uur verhaal....hmm...

iemand nog ne tip hoe de ubee toch nog op internet kan komen???
Iedereen heeft problemen met dit modem in oud casema gebied, heb het zelf ook gehad en ook bij 3 personen die ik ken. En dan nog iedereen hier op dit forum. Heb je geen ander modem staan?
kontknager is offline  
Oud 29 oktober 2009, 08:53   #19
albrecht30
Junior Member
 
albrecht30's schermafbeelding
Standaard

nee, helaas geen ander modem...inmiddels van alles gedaan, coax eruit erin, stroom voor een uur en langer eraf, reset knop etc etc....niets helpt...modem krijgt geen contact met internet.....lampje met pile omhog blijft soms branden, maar pijltje omlaag blijft knipperen.....wil liefst alles weer opzeggen....grote fout gemaakt dat ik andere abo niet voor 1 maand parallel heb laten lopen....lesson learned.....
albrecht30 is offline  
Oud 29 oktober 2009, 20:00   #20
pIETJEPUk-NL
Junior Member
 
pIETJEPUk-NL's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door albrecht30 Bekijk bericht
nee, helaas geen ander modem...inmiddels van alles gedaan, coax eruit erin, stroom voor een uur en langer eraf, reset knop etc etc....niets helpt...modem krijgt geen contact met internet.....lampje met pile omhog blijft soms branden, maar pijltje omlaag blijft knipperen.....wil liefst alles weer opzeggen....grote fout gemaakt dat ik andere abo niet voor 1 maand parallel heb laten lopen....lesson learned.....
om precies de zelfde reden heb ik mijn xs4all nog niet opgezegd. en zoals het er nu naar uitziet gaat dat ook niet gebeuren.

17 computers elke dag online om gameservers te vullen (Battlefield2) en 16 staan er nog gewoon op de XS4all internet 4/1 (in de 5 jaar nog NOOIT een lost connection gehad echt nog nog ooit) (Zoetermeer postcodegebied 2713)

1 computer op de Ziggo 50/5 (ubbee modem) en 10x op een dag internet verbinding weg (heb een pingtool draaien). ik heb helemaal geen zin in een Helpdesk of een monteur, dat lost zo te lezen in deze forums niks op.

ik wacht het nog een maand af en dan maar geen snel internet/Digitale TV en telefonie.
pIETJEPUk-NL is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, firmware, storing, ubee, uitvallen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl