Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 5 september 2009, 18:20
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard Arris modem 702B Link Knippert

Klopt het dat bij het Arris 702 b modem de link altijd knippert, ook al is niemand aan het computeren?
  #2  
Oud 5 september 2009, 19:15
internetter's schermafbeelding
internetter internetter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 augustus 2008
Locatie: voormalig @Home gebied
Ziggo Internet: Connect Max / Playstart / Modem: Techicolor TC7210
DTV: Sony KDL 40HX700 met Neotion Cam CI+ / Humax iHDR-5200C
Berichten: 428
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Klopt het dat bij het Arris 702 b modem de link altijd knippert, ook al is niemand aan het computeren?
Status van de hert link lampje:

Aan: verbonden met computer
Uit: niet verbonden computer
Knipperen: computer activiteiten

Lampje zal knipperen, ook als niet met de computer niet gewerkt wordt.
Denk hierbij aan het automatisch updaten van programma's, verbinding in stand houden met het internet etc.

Vr. gr.
Internetter.
  #3  
Oud 6 september 2009, 20:50
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door internetter Bekijk bericht
Status van de hert link lampje:

Aan: verbonden met computer
Uit: niet verbonden computer
Knipperen: computer activiteiten

Lampje zal knipperen, ook als niet met de computer niet gewerkt wordt.
Denk hierbij aan het automatisch updaten van programma's, verbinding in stand houden met het internet etc.

Vr. gr.
Internetter.
Maar hij knippert ook als er geen enkele pc aan staat. Is het modem dan aan het communiceren met de router?
Hij knippert dus met een constantte snelheid.
  #4  
Oud 6 september 2009, 21:28
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Maar hij knippert ook als er geen enkele pc aan staat. Is het modem dan aan het communiceren met de router?
Hij knippert dus met een constantte snelheid.
Dit klopt volgens mij niet. Als mijn PC geheel uit staat, dan is het link-lampje geheel uit.
  #5  
Oud 6 september 2009, 23:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Maar hij knippert ook als er geen enkele pc aan staat. Is het modem dan aan het communiceren met de router?
Hij knippert dus met een constantte snelheid.
Het lampje is 'uit' als er geen netwerk aangesloten zit. Als je een router aan hebt staan, maar alle computers die op de router zitten uit staan, zal het lampje toch knipperen omdat er wel verkeer binnenkomt op de router. Dat is 'broadcast verkeer' ofwel data die 'voor iedereen' is. Dat wordt onder andere gebruikt indien je een nieuw IP-adres wilt opvragen en voor nog meer dingen. Dat verkeer moet op je router of pc binnenkomen. Deze gooit het gewoon weg als hij ziet dat het niet voor jou bestemd is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #6  
Oud 7 september 2009, 10:48
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het lampje is 'uit' als er geen netwerk aangesloten zit. Als je een router aan hebt staan, maar alle computers die op de router zitten uit staan, zal het lampje toch knipperen omdat er wel verkeer binnenkomt op de router. Dat is 'broadcast verkeer' ofwel data die 'voor iedereen' is. Dat wordt onder andere gebruikt indien je een nieuw IP-adres wilt opvragen en voor nog meer dingen. Dat verkeer moet op je router of pc binnenkomen. Deze gooit het gewoon weg als hij ziet dat het niet voor jou bestemd is.
Bedankt voor je antwoord, maar hij knippert wel snel, ongeveer 2 keer in een seconde, maar zal wel normaal zijn.
Al ben ik nog niet tevreden met dit Arris modem, erg onstabiel, pagina's langzaam opgehaaald en soms weer goed. Ziggo nieuwsserver erg onstabiel downloaden, maximaal 2.35 MB/s en minimaal 125 KB/s. Maar volgens de berichtten wordt daar hard aan gewerkt door Ziggo.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:11.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl