Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen

Mededelingen

Internet - Algemeen Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 9 september 2009, 19:21   #41
barbon
Junior Member
 
barbon's schermafbeelding
Standaard

........................

Er is 639.9 kilobyte gedownload in 4.69 sec.

Tijdens de laatste 639.9 kilobyte was
de snelheid 1.12 Mbit/s.

Dat is 1117 Kbps. (136 KB/Sec).

De maximum snelheid was 4.29 Mbit/s
gedurende een blokje van 128.0 kilobyte.</B>

Dat is 4288 Kbps. (523 KB/Sec).




[START DE TEST OPNIEUW]
Dit is echt niet normaal.

Sommige pagina's zoals ziggo.nl kan ik niet eens laden.
En dit is die andere rond 20.00 uur.
Altijd als het internet druk bezocht wordt gaat de snelheid omlaag.
Midden in de nacht en overdag als iedereen aan het werk is haal ik bijna 20 mb
Maarja nu is het acht uur 's-avonds he


Nog niet eens 1 MB
barbon is offline  
Oud 9 september 2009, 20:11   #42
OrbiT
Junior Member
 
OrbiT's schermafbeelding
Standaard

Leuk, alles werkt alleen de site van ziggo is niet bereikbaar.
OrbiT is offline  
Oud 9 september 2009, 20:16   #43
rick01
Junior Member
 
rick01's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door OrbiT Bekijk bericht
Leuk, alles werkt alleen de site van ziggo is niet bereikbaar.
Dat ligt bij ziggo, hier is ie ook niet.

Herstel !!!

in het tweede geopende tablad (in XP) doet hij het niet en ook andere sites niet. probeert wel verbinding te maken, links onderaan op het scherm staat "wachten op http//:www.ziggo.nl" .
In het hoofdtablad werkt het wel.

Laatst gewijzigd door rick01; 9 september 2009 om 20:24
rick01 is offline  
Oud 9 september 2009, 20:23   #44
Hutspot
Senior Member
 
Hutspot's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Ook ik heb een hoge ping op de sever in Amsterdam, wanneer ik naar eindhoven test heb ik de zelfde (goede snelheid) en een lagere ping (7ms)

Ik kan Eindhoven niet selecteren ?
Alleen Amsterdam & Haarlem zie ik staan
__________________
Ik ben net zo slim als ik eruit zie.....
Hutspot is offline  
Oud 9 september 2009, 20:29   #45
rick01
Junior Member
 
rick01's schermafbeelding
Standaard



Was dit een storing of hebben ze het nu voor elkaar
rick01 is offline  
Oud 9 september 2009, 20:33   #46
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door OrbiT Bekijk bericht
Ik noem dit onzin omdat
"De maximum snelheid was 23.83 Mbit/s
gedurende een blokje van 128.0 kilobyte."
Ik haal dus de opgegeven snelheid van mijn abbo (alles-in-een plus), maar over 128 kB. Daar heb ik niets aan. Ik wil geen piek van 20Mb maar een constante snelheid die daar in de buurt komt.
Aangezien ziggo flink aan de weg timmert met "verdubbeling van de snelheid" vind ik dat ik hiet mag spreken van onzin!
De piek die je ziet gebeuren is waarschijnlijk de standaard windows eigenaardigheid, je zult nl altijd pieken zien bij bv een start van een download. Is ook gewoon verklaarbaar. Ook is de grootte van dit bestand aan de krappe kant voor dit soort snelheden om een goed beeld te krijgen, waardoor het beeld van de pieken alleen maar versterkt word.

Nu kan het zijn dat een test site die een grote formaat bestanden gebruikt al een veel beter beeld geeft.

Daarnaast, doe ook eens de volgende testen:
1- Zonder router en dan test uitvoeren.
2- Windows opgestart in veilige modus met netwerkondersteuning, test uitvoeren.
3- Eventueel optie 1 en 2 gecombineerd.

Zit er (groot)verschil in de testen, dan weet je wat een beperkende factor is. Als je dit getest hebt en het gemeten resultaat is niet hoger dan je nu gemeten hebt, prima, dan is er iets niet goed. Valt dat wel hoger uit, of haal je de goede snelheid, dan zit het probleem bij jou. Oordelen zonder te testen is eigenlijk vrij nutteloos omdat je nog steeds niet weet waar het probleem zit.
__________________

Excalibur is offline  
Oud 9 september 2009, 20:37   #47
rick01
Junior Member
 
rick01's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rick01 Bekijk bericht


Was dit een storing of hebben ze het nu voor elkaar
toch weer te vroeg gejuicht

rick01 is offline  
Oud 9 september 2009, 20:43   #48
rick01
Junior Member
 
rick01's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Jij mag het natuurlijk oke vinden, ik vind dat het beter kan Al is er op zich weinig mis met je upload. Daarnaast denk ik ook, dat met name je download, beter kan.

Post eens de signaalwaardes van het modem als je wil?
@excalibur : waar kan ik de signaalwaardes van het modem uitlezen cq meten???

grtz Rick
rick01 is offline  
Oud 9 september 2009, 23:55   #49
tuupje32
Senior Member
 
tuupje32's schermafbeelding
Standaard

Vandaag telefoon gehad van ziggo klanten service,ja geloof het of niet,zij hebben mij gebeld,zomaar uit het niets.

De medewerker van de klantenservice deelde mij mee dat Ziggo op het moment inderdaad met capaciteit problemen kampt en dat ze er hard aan werken om alles op de rails te krijgen,er schijnt ook een firmware upgrade te komen voor de motorola modems,ook hier schijnt iets niet goed te werken met het ziggo netwerk waardoor veel mensen met een alles in plus abonnement ook met problemen kampen.

Had ik dus toch gelijk(want dit is door het telefoontje van de klantenservice Ziggo bevestigd dat ze wel degelijk met capaciteit problemen kampen!!)

Dus mensen wees gerust,het ligt niet aan ons,maar Ziggo heeft zelf toegegeven dat ze met problemen kampen op het moment!

Thumbs up voor Ziggo,hebben ze eindelijk eens het lef om ballen te tonen.

Gewoon even geduld hebben totdat ze hun puinzooi weer op orde hebben.

Laatst gewijzigd door tuupje32; 10 september 2009 om 00:02
tuupje32 is offline  
Oud 9 september 2009, 23:59   #50
tuupje32
Senior Member
 
tuupje32's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Ziggo kan de capaciteit niet selectief verdelen. Het is er of het is er niet, en ze kunnen dat niet op type abonnement sturen. Geen cowboy en onzin verhalen de wereld in helpen, is ook niemand mee gebaat.
Zie post hierboven,had toch min of meer gelijk dat het een capaciteits probleem is,is vandaag zelf telfonisch door Ziggo bevestigd,dus je kunt wel stoppen met je indianen verhalen over dat het toch misschien aan de mensen thuis ligt!

P.S:je kon zelf wel een medewerker van de Ziggo helpdesk zijn lol,je probeert het ook altijd zo te draaien dat de fout bij de mensen thuis ligt en nooooiiitt bij Ziggo.
Begrijp me niet verkeerd,ik waardeer je inzet om mensen te helpen
tuupje32 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen


Labels
snelheid



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl