Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 3 september 2009, 17:09
renedek's schermafbeelding
renedek renedek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2009
Locatie: heemskerk
Ziggo Internet: all in one
DTV: ihdr-5050c
Berichten: 7
Standaard standby

Mijn ouders hebben sinds gister een humax 5050C. Het bedrijf dat de humax (en nieuwe tv) kwam plaatsen vertelde dat ze de humax aan moesten laten staan. Mijn vader heeft het apparaat in standbye gezet en vanochtend belde hij op, het werkte niet meer. Er waren geen zenders meer, behalve ned 1 t/m 3.

Ik heb zelf op de standbye knop gedrukt en toen ging de humax booten ? Mijn vraag is of dat normaal is. Daarna heb ik de zenders opnieuw erin gezet en toen werkte het apparaat weer goed.

Volgens de humax internet site zou de humax in standbye status de info (dus welke zenders erin zitten) onthouden. Dat lijkt mij logisch. Wat doe ik verkeerd ?

Ik gebruik het standbye toetsje aan de rechterbovenkant van de ab. In de gebruiksaanwijzing vond ik dat je op het voorpaneel de standbye toets kan indrukken om te schakelen tussen bedieningsmodus en standbye modus. Moet ik wellicht die toets een keer indrukken ??

Alvast bedankt voor de reacties
  #2  
Oud 3 september 2009, 17:44
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.326
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door renedek Bekijk bericht
Wat doe ik verkeerd ?
In ieder geval het woord standby verkeerd schrijven

Citaat:
Ik gebruik het standby toetsje aan de rechterbovenkant van de ab. In de gebruiksaanwijzing vond ik dat je op het voorpaneel de standby toets kan indrukken om te schakelen tussen bedieningsmodus en standby modus. Moet ik wellicht die toets een keer indrukken ??
Die toets doet hetzelfde als de toets op je ab.
Als het apparaat in standby staat, kun je hem niet bedienen, dus moet je naar de bedieningsmodus schakelen.

Ik vind het al met al een vreemd fenomeen. Ook het rebooten toen je op de ab drukte.
Ik zet elke dag mijn humax in standby en ik ben nog nooit de zenders kwijt geraakt en hij is ook nog nooit spontaan gaan rebooten.
__________________
RTFM, Google or Search
  #3  
Oud 3 september 2009, 17:54
renedek's schermafbeelding
renedek renedek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2009
Locatie: heemskerk
Ziggo Internet: all in one
DTV: ihdr-5050c
Berichten: 7
Standaard bedankt

Bedankt voor het antwoord TheGrouch.

Als ik bij mijn ouders morgenmiddag dan zal ik nogmaals op dat standby knopje drukken. Als het apparaat dan weer gaat booten en/of zenders kwijt raakt zal ik meteen terug gaan naar de winkel waar het is gekocht met het verzoek een goed apparaat te leveren.
  #4  
Oud 3 september 2009, 19:07
Pier's schermafbeelding
Pier Pier is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Voorhout Casema
DTV: Humax iHDR-5050C, Samsung DCB-9401
Berichten: 165
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
......... en hij is ook nog nooit spontaan gaan rebooten.
Uhhh, zolang ik de Humax heb duurt het opstarten van uit stand-by of na opnieuw de netspanning er op zetten een halve tot een hele minuut en staat er "BOOT" in het display. Dat doen ze volgens mij allemaal!

Als je alleen Ned 1-3 kunt ontvangen is er iets mis met de smartcard. Of hij zit er niet goed in of hij is niet geregistreerd. Zou dat eerst checken. Eventueel opnieuw opstarten door hem helemaal uit te zetten en weer aan te zetten middels de netspanning.

Het komt overigens wel eens voor dat de kabel van smartcard lezer zelf niet goed vast zit intern. Dan idd de leverancier bellen. Maar check eerst of de smartcard zelf wel goed zit. Dat je hem nooit mag uitzetten naar stand-by is gewoon onzin. Wel moet je de netspanning er op laten staan zodat hij de smartcard en zender lijsten kan updaten in stand-by (het lichtje onder het display brandt dan rood).

Laatst gewijzigd door Pier; 3 september 2009 om 19:14
  #5  
Oud 3 september 2009, 19:25
renedek's schermafbeelding
renedek renedek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2009
Locatie: heemskerk
Ziggo Internet: all in one
DTV: ihdr-5050c
Berichten: 7
Standaard Ook bedankt

Hallo Pier, bedankt voor je duidelijke verhaal. Ik weet nu dat dat booten normaal is. Ik dacht, heb ik weer !!!!.

Zoals ik aangaf had de tv alleen maar ned 1t/m3. Daarna had ik via het menu weer de kanalen gezocht. Toen zat er alles weer op.

Als het morgen weer gebeurd dan zal ik de spanning er af halen en weer opzetten en de smartcard er uithalen en weer goed indoen. Daarna nog een keer instellen als het nodig is en nog eens testen.

In het andere geval fiets ik meteen langs de leverancier met het verhaal dat het niet in standby zetten flauwekul is. Ik laat weten hoe het afloopt.
  #6  
Oud 3 september 2009, 21:17
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.326
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
hij is ook nog nooit spontaan gaan rebooten.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
Uhhh, zolang ik de Humax heb duurt het opstarten van uit stand-by of na opnieuw de netspanning er op zetten een halve tot een hele minuut en staat er "BOOT" in het display. Dat doen ze volgens mij allemaal!
Oke, dat had ik niet goed gelezen . Ik dacht dat hij met de standby-knop uit-en-aan ging.
Bij mij staat er ook "BOOT" in het display als hij aangaat.

Citaat:
Als je alleen Ned 1-3 kunt ontvangen is er iets mis met de smartcard. Of hij zit er niet goed in of hij is niet geregistreerd.
Op een ongeregistreerde smartcard kun je alleen NED1 ontvangen, dus dat zou het niet mogen zijn.
__________________
RTFM, Google or Search
  #7  
Oud 4 september 2009, 22:18
renedek's schermafbeelding
renedek renedek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2009
Locatie: heemskerk
Ziggo Internet: all in one
DTV: ihdr-5050c
Berichten: 7
Standaard spanning er van af gehaald

Het apparaat werkte weer niet goed. Toen inderdaad stekker eruit getrokken. Tijdje gewacht, erin gedaan. Weer alle instellingen erin en nu doet de humax het goed.

Later had ik tijdens het opnieuw aan en uitzetten weer last van een groen scherm. Dat is een bekend euvel begreep ik. Door hem nogmaals uit te zetten en weer aan werkte het goed.
  #8  
Oud 5 september 2009, 10:06
Pier's schermafbeelding
Pier Pier is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Voorhout Casema
DTV: Humax iHDR-5050C, Samsung DCB-9401
Berichten: 165
Standaard

Ja, dat groene scherm lijkt exemplarisch. In de 5 maanden dat ik de Humax nu heb heb ik dat nooit gezien.

Het lijkt er op dat ie het nu doet Het verdient toch wel aanbeveling de hele handleiding goed door te lezen. Het is toch wel een behoorlijk uitgebreid apparaat en het is niet altijd direct duidelijk waar de handvatjes zitten
  #9  
Oud 5 september 2009, 10:15
renedek's schermafbeelding
renedek renedek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2009
Locatie: heemskerk
Ziggo Internet: all in one
DTV: ihdr-5050c
Berichten: 7
Standaard handleiding

Ik zal de handleiding inderdaad helemaal doornemen Pierre en dan een korte samenvatting maken van de belangrijkste functies voor mijn ouders.

PS Mooi dat jij het groene scherm nooit gezien heb

mvgr
rene.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:14.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl