Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 2 september 2009, 13:07
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.327
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harold Bekijk bericht
Ik heb met behulp van een geweldige helpdesk medewerker/technischedienst medewerker (nav telefoon problemen) mijn oude modem weer online gekregen en de nieuwe staat nu werkeloos boven.
Het is dus mogelijk, het is maar net wie je treft bij de helpdesk.
Okey, dit is je oude modem dus, dat is wat anders dan een 2e hands modem van een ander.
Waarom staat je neiuwe werkeloos boven? en wat voor docsis3 modem heb je?
  #12  
Oud 2 september 2009, 13:37
Harold's schermafbeelding
Harold Harold is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 februari 2008
Locatie: Franeker @Home Netw. Sneek
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Nu Humax 5200 en Horizon, had CI+, Samsung DCB-B270R en Digi1
Berichten: 1.074
Standaard

Nee geen docsis 3, maar een Arris TM401B, de nieuwe kan ik niet zo snel vinden, maar die kreeg ik nieuw bij de aanvraag voor alles in 1 plus.
  #13  
Oud 2 september 2009, 23:16
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dean Bekijk bericht
Beste mensen,

Ik heb eergister contact gehad met Ziggo en hieruit werd bekend dat de nieuwe modem van Arris inderdaad wat problemen veroorzaakt.
De medewerker kon mij niet vertellen wanneer dit probleem opgelost is, maar ze zijn er druk mee bezig.

Helaas zijn wij hier dan de dupe van, echter heb ik op marktplaats gekeken en een oudere type arris modem gevonden namelijk de: TM502B.
Deze krijg ik morgen binnen, is het echter mogelijk om deze te activeren dmv een truckje of kan de ziggo helpdesk dit voor mij?? Of is het geen eens nodig??

Ik denk dat die een mooie oplossing zou kunnen zijn.

Groeten,

Dean
Dean,

Van Arris is alleen de 702 bruikbaar in het Multikabel gebied. De andere typen zijn niet bekend bij de MK-CMTSen, omdat deze nooit in het gebied gebruikt zijn.

De oudere Arris modems zijn alleen bruikbaar in het @Home gebied.
  #14  
Oud 4 september 2009, 08:33
Dean's schermafbeelding
Dean Dean is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2009
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Arris TM702B
Berichten: 14
Standaard

* UPDATE *
Ik heb gister de modem ontvangen en gisteravond gebeld met ziggo. Ik gaf aan dat ik mijn oude modem wou activeren, medewerker vroeg om MAC adres van oude modem. Hij vroeg of ik de oude modem wou aansluiten en dat hij hem zou activeren na 5.min ( het was al 21:50 )
Aantal minuten later begonnen de lampjes te branden echter nog geen internet verbinding.

Na een kwartiertje later had ik de modem gereset en vervolgens opende ik internet explorer, nu kreeg ik het ziggo activatie scherm. Het lijkt er dus op dat de modem wel werkt, alleen dat hij nog niet geactiveert is zoals de ziggo medewerker had gezegt??!?

Het was al te laat om terug te bellen dus vanmiddag rond 18:00 ga ik weer een poging wagen.
Maar het lijkt er op dat de modem wel werkt? anders zou ik ook niet het activatie scherm krijgen?

wordt vervolgd..
  #15  
Oud 6 september 2009, 15:03
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dean Bekijk bericht
wordt vervolgd..
Vervolg maar eens dan!
  #16  
Oud 6 september 2009, 17:18
Dean's schermafbeelding
Dean Dean is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2009
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Arris TM702B
Berichten: 14
Standaard modem

nadat ik mijn nieuwe modem opnieuw had geactiveerd is sindsdien mijn connectie top.. dus dit heeft blijkbaar de oplossing geboden!!
Dus mensen.. reset je modem en activeer hem opnieuw!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:50.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl