Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie

Mededelingen

Ziggo Vaste Telefonie Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 23 november 2009, 17:42   #11
wekker
Junior Member
 
wekker's schermafbeelding
Standaard

Ik heb al 2 weken hetzelfde probleem: Wel internet, geen telefoon.
Ben met vakantie geweest en heb gedurende mijn afwezigheid de stroom van alle standby apparaten gehaald, ook de Ziggo modem (Motorola SBV5121E). Bij thuiskomst weer aangezet en alles was OK. Telefoon werkte ook.
Later op de dag deed de telefoon het niet meer. Het internet werkte prima. Modem gereset (1 minuut, 10 minuten, etc.), andere telefoon aangesloten, kabeltjes gecheckt. Niets hielp.

Ik heb dit probleem in Augustus ook gehad en een mail aan Ziggo gestuurd. Die zeiden dat ze via de email niets konden testen en dat ik maar moest bellen (10c p/m, 20 minuten in de wacht, etc.). Heb ik niet gedaan, maar wonderbaarlijk verloor ik mijn internet de volgende dag, bleef een paar uur down en toen het weer opkwam deed internet én telefoon het weer. Heel toevallig.

Nu dus weer, weer gemeld via de website, maar nu gebeurt er niets. Het lampje van telefoonlijn 1 knippert, de andere is uit (en niet in gebruik).
In de tussentijd is de telefoon van familieleden een paar straten verder op ook al down geweest, maar daar werkt het intussen weer.
Wat is er toch aan de hand met de Ziggo telefoon? Internet is hardstikke stabiel, maar die telefoon heeft constant kuren.

Kan ik nog iets proberen zonder dat ik een half uur aan de telefoon moet hangen met een Ziggo medewerker, die me gaat vertellen dat ik de modem moet resetten, of simpelweg concludeert dat de modem (na nog geen jaar!) stuk is?

Toch best verontrustend om te zien hoeveel mensen hier dezelfde problemen hebben...

E

Laatst gewijzigd door wekker; 23 november 2009 om 17:44 Reden: Spelling
wekker is offline  
Oud 23 november 2009, 18:30   #12
wekker
Junior Member
 
wekker's schermafbeelding
Standaard

Wauw...
3 kwartier later, nog even de modem nogmaals herstart en nu het lampje knippert niet meer, maar brandt constant. Ik hoor nog steeds geen beltoon, maar het is een begin.
Ik ben nieuw hier, maar zitten er ook Ziggo medewerkers op dit forum ofzo? Die stiekem wat bijklussen? In dat geval: alvast hartelijk dank!
wekker is offline  
Oud 24 november 2009, 00:40   #13
Isis
Senior Member
 
Isis's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wekker Bekijk bericht
Wauw...
3 kwartier later, nog even de modem nogmaals herstart en nu het lampje knippert niet meer, maar brandt constant. Ik hoor nog steeds geen beltoon, maar het is een begin.
Ik ben nieuw hier, maar zitten er ook Ziggo medewerkers op dit forum ofzo? Die stiekem wat bijklussen? In dat geval: alvast hartelijk dank!
Heb je al een andere telefoon geprobeerd?
__________________
Please Google your question before asking.
Isis is offline  
Oud 24 november 2009, 07:56   #14
wekker
Junior Member
 
wekker's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wekker Bekijk bericht
Modem gereset (1 minuut, 10 minuten, etc.), andere telefoon aangesloten, kabeltjes gecheckt. Niets hielp.
Wat ik gisteren gedaan heb:
Ik heb de modem gisterenavond nogmaals gereset, dit keer met internet losgekoppeld (draadloos router). Maakte niets uit, het tel1 lampje knipperde nog steeds, maar bij het aanzetten van de router werkte de link router-modem ook niet meer. Modem nog een keer gereset met router eraan, toen deed internet het weer en het lampje tel1 knipperde niet meer. Aangezien een knipperend lampje niet goed is (tenminste, dat was mijn conclusie na het lezen van dit forum) is een constant brandend lampje al een hele verbetering. De telefoon doet het echter nog niet.

Ik zal vanavond weer testen met een andere telefoon (DECT). De 'draad'-telefoon die er nu aan hangt werkt niet (vroeger wel).
wekker is offline  
Oud 24 november 2009, 19:35   #15
wekker
Junior Member
 
wekker's schermafbeelding
Standaard

...nee... Doet het nog steeds niet, met geen van de twee (heel verschillende) telefoons die het voorheen allebei deden.

Ik ken nog niemand met een Ziggo abonnement die nog nooit problemen met de telefoon heeft gehad. Is het zo'n nieuwe techniek dat het nog steeds niet 100% stabiel is?
wekker is offline  
Oud 24 november 2009, 21:23   #16
Isis
Senior Member
 
Isis's schermafbeelding
Standaard

Het is en blijft VoIP. Voor zover ik weet is een modem minder stabiel dan een analoge telefoonlijn. Maar als je met twee verschillende telefoons (draadloos en bedraad) hetzelfde probleem hebt, zou ik toch even contact opnemen met de HD.
__________________
Please Google your question before asking.
Isis is offline  
Oud 25 november 2009, 15:09   #17
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

@Wekker
Je hebt een Motorola modem, en het TEL1 ledje blijft constant oplichten, dat is in elk geval goed.

Datzelfde ledje moet gaan knipperen als "de hoorn van de haak is". Of wel als jij de lijn openzet (op een dect toestel meestal groene hoorntje) dan moet dat ledje gaan knipperen.

Indien het ledje gaat knipperen is jou installatie in orde.
Indien dat ledje niet gaat knipperen is er waarschijnlijk iets in jou installatie niet helemaal in orde. In dat geval kan je het volgende controleren:

1. Telefoon direct met een zo kort mogelijk kabeltje op het modem aansluiten.
2. Zitten bv het RJ11 stekkertje in het modem goed vast (geklikt).
3. Klinkt overbodig en belerend, maar zit het stekkertje daadwerkelijk in de TEL1 aansluiting, en niet per ongeluk in de TEL2 aansluiting?

Als geen van dit allen leid tot een werkende lijn, probeer bovenstaande voor de zekerheid dan ook nog eens met een ander kabeltje, en bij voorkeur ook met een ander (liefst een niet-draadloos) toestel.
__________________

Excalibur is offline  
Oud 25 november 2009, 17:58   #18
wekker
Junior Member
 
wekker's schermafbeelding
Standaard

Helaas...

Alle plugjes gecheckt en vervolgens toch maar weer eens het modem gereset. Gevolg: lampje TEL1 knippert weer. Ik zal de HD maar eens gaan bellen.

In ieder geval bedankt voor alle info tot nu toe!

E
wekker is offline  
Oud 25 november 2009, 19:01   #19
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Isis Bekijk bericht
Het is en blijft VoIP. Voor zover ik weet is een modem minder stabiel dan een analoge telefoonlijn. Maar als je met twee verschillende telefoons (draadloos en bedraad) hetzelfde probleem hebt, zou ik toch even contact opnemen met de HD.
Geen normale VOIP, maar packetcable, dat loopt buiten je internetbandbreedte om.

Ik verwacht niet dat het een verbindingsprobleem of stabiliteitsprobleem is, want als de internet verbinding werkt is de modemverbinding goed.
Denk eerder aan een defect modem waarbij de telefoonpoort het niet (meer) doet (gebeurt af en toe wel eens bij blikseminslag in de buurt), of een defect profiel in het systeem, waardoor het telefonie deel van het modem zich niet goed kan aanmelden in het systeem.

Dat profiel en aanmelden van het telefoondeel moet de helpdesk volgens mij kunnen zien. Een defecte poort zal een monteur moeten komen met een ander modem. Voor beiden is inderdaad bellen met de helpdesk het beste.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 25 november 2009, 20:16   #20
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wekker Bekijk bericht
Helaas...

Alle plugjes gecheckt en vervolgens toch maar weer eens het modem gereset. Gevolg: lampje TEL1 knippert weer. Ik zal de HD maar eens gaan bellen.

In ieder geval bedankt voor alle info tot nu toe!

E
Als het modem geheel is opgestart, kan enige tijd duren (max paar minuten), knippert het TEL1 ledje dan nog steeds? Zo ja, stopt het TEL1 ledje met knipperen als je het telefoonkabeltje uit het modem haalt?

En alle plugjes... Wel geprobeerd om een telefoontoestel met een zo kort mogelijke kabel op het modem aan te sluiten, al is het alleen maar om te testen en zo de rest van de bekabeling uit te sluiten?
__________________

Excalibur is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl