Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot

Mededelingen

DVB-C met Common Interface slot Nieuwtjes, ervaringen, vragen en opmerkingen over over AlphaCrypts, DVB-C PC-TV kaarten, niet goedgekeurde TV's en ontvangers met een CI slot.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 1 september 2009, 10:18
sjoerd72's schermafbeelding
sjoerd72 sjoerd72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2009
Locatie: woerden
Berichten: 2
Standaard 26LG4000 met dvb-t ook ziggo ?

Hello,

Ben nieuw, ook vwb televisie techniek. Heb inmiddels wel begrepen dat ziggo met dvb-c werkt (wat dat ook mag zijn) en dat mijn tv alleen dvb-t ondersteund maar nu zit aan de zijkant een slot voor een kaart. Past hier nu een kaart in die dvb-t doet (?) en kan ik daar dan het (credit-achtig)kaartje wat in mijn humax irdeto in mijn tv stoppen.

Situatie:
ik heb beneden een humax irdeto staan en met scart aan mijn buis geknoopt. Boven op de slaapkamer heb ik recentelijk een 26LG4000 opgehangen. We hadden voldoende aan wat er via het analoge signaal van ziggo werd aangeboden maar nu blijkt dat de kids keer op keer om nickjr vragen (en ik vind het zelf wel fijn als scifi en discoscience te zien is boven). Op zich geen probleem maar dat ontvangt ie niet.

Dus dvb-c kaart kopen(zelf of bij ziggo ?) en een extra credit-achtig kaartje bestellen bij ziggo of is het allemaal niet zo eenvoudig ?

Groet
Sjoerd
  #2  
Oud 1 september 2009, 10:41
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjoerd72 Bekijk bericht
Dus dvb-c kaart kopen(zelf of bij ziggo ?) en een extra credit-achtig kaartje bestellen bij ziggo of is het allemaal niet zo eenvoudig ?
Nee, dat gaat niet. Als je digitale kabel televisie wilt kijken moet er in het apparaat een DVB-C tuner zitten om op die kanalen te kunnen afstemmen. Als er in jouw TV alleen een DVB-T tuner zit dan kan je dus geen digitale TV via de kabel ontvangen, maar alleen digitale TV via de ether die met een antenne wordt opgevangen. De "kaart" die je in de TV kan steken is een Conditional Access Module (CAM) die er alleen maar voor zorgt dat je toegang krijgt tot de beveiligde digitale kanalen als je beschikt over het juiste abonnement. Die CAM wijzigt dus niet het soort digitale TV dat je kan ontvangen. Dat hangt af van de tuner.

In jouw geval zit er dus niets anders op dan gebruik te maken van een externe ontvanger of over te stappen naar Digitenne van KPN als je gebruik wilt maken van de geïntegreerde DVB-T tuner.
  #3  
Oud 1 september 2009, 10:47
sjoerd72's schermafbeelding
sjoerd72 sjoerd72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2009
Locatie: woerden
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Nee, dat gaat niet. Als je digitale kabel televisie wilt kijken moet er in het apparaat een DVB-C tuner zitten om op die kanalen te kunnen afstemmen. Als er in jouw TV alleen een DVB-T tuner zit dan kan je dus geen digitale TV via de kabel ontvangen, maar alleen digitale TV via de ether die met een antenne wordt opgevangen. De "kaart" die je in de TV kan steken is een Conditional Access Module (CAM) die er alleen maar voor zorgt dat je toegang krijgt tot de beveiligde digitale kanalen als je beschikt over het juiste abonnement. Die CAM wijzigt dus niet het soort digitale TV dat je kan ontvangen. Dat hangt af van de tuner.

In jouw geval zit er dus niets anders op dan gebruik te maken van een externe ontvanger of over te stappen naar Digitenne van KPN als je gebruik wilt maken van de geïntegreerde DVB-T tuner.

Oke - weten we dat ook weer. Digitenne is geen optie. Dat had ik en is best wel bagger afgezien van het feit dat er niet zoveel zenders zijn.. Kan inderdaad dan een extra humax kastje aanvragen maar dat kost weer meer gok ik.. Dank voor snelle antwoord

Sjoerd
  #4  
Oud 5 september 2009, 16:58
the sphere's schermafbeelding
the sphere the sphere is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2009
Locatie: Heerlen - @Home
Ziggo Internet: geen
DTV: Samsung smt-c7140 - LG 32LG2100
Berichten: 4
Standaard

Sjoerd, kijk even in je handleiding van de tv.
ik heb zelf de 32LG2100, en die heeft volgens de nederlandse handleiding ook alleen maar een DVB-T ontvanger.
Maar wat blijkt? als je bij landinstelling Zweden of Finland kiest heb je opeens wel een optie om zenders te zoeken via een CAM.
(je moet dus even in de engelse handleiding kijken)

ik heb van een collega een Alphacrypt geleend, en de landinstelling op Zweden gezet om dit te testen maar ik kreeg er geen zenders mee door.
Ja, enkele wel, en enkele niet...beetje vreemd.
Als je iemand weet waar je zo'n kaartje van kan lenen, kun je het zelf eens proberen op jou lcd.
wellicht dat die van jou het wel doet.
ik heb zelf niet veel geprobeerd buiten de landinstelling te veranderen naar Zweden en Finland, want aangezien de kaart niet van mij was wilde ik niet met software gaan werken e.d.

ik hoop dat je er wat aan hebt.

GreetZ!

Chris

Laatst gewijzigd door the sphere; 5 september 2009 om 17:12
  #5  
Oud 6 september 2009, 04:53
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door the sphere Bekijk bericht
Sjoerd, kijk even in je handleiding van de tv.
ik heb zelf de 32LG2100, en die heeft volgens de nederlandse handleiding ook alleen maar een DVB-T ontvanger.
Maar wat blijkt? als je bij landinstelling Zweden of Finland kiest heb je opeens wel een optie om zenders te zoeken via een CAM.
(je moet dus even in de engelse handleiding kijken)

ik heb van een collega een Alphacrypt geleend, en de landinstelling op Zweden gezet om dit te testen maar ik kreeg er geen zenders mee door.
Ja, enkele wel, en enkele niet...beetje vreemd.
Als je iemand weet waar je zo'n kaartje van kan lenen, kun je het zelf eens proberen op jou lcd.
wellicht dat die van jou het wel doet.
ik heb zelf niet veel geprobeerd buiten de landinstelling te veranderen naar Zweden en Finland, want aangezien de kaart niet van mij was wilde ik niet met software gaan werken e.d.

ik hoop dat je er wat aan hebt.



GreetZ!

Chris
Het is niet nodig om een CAM te lenen als je met een Ziggo kabelabonnement wil testen of een TV wellicht toch een ingebouwde DVB-C tuner heeft. Een ingebouwde DVB-C tuner kan namelijk ook alle zenders vinden als er helemaal geen CAM in het toestel zit, alleen kun je die zenders dan niet bekijken, met uitzondering van enkele zenders die ongecodeerd worden doorgegeven, zoals Nederland 1. Maar de EPG zal in ieder geval werken.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:21.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl