Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 1 september 2009, 07:11
Ferdinandf's schermafbeelding
Ferdinandf Ferdinandf is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Hoorn Multikabel
Berichten: 39
Standaard Nieuwe snelheid per 1 september?

Kreeg een persoonlijk bericht dat ik op 1 september de nieuwe snelheid zou krijgen. Up lijkt wel goed.
Met een Alles-in-1 Plus pakket op 1 september om 7 uur:




Is dit nu mijn beloofde snelheid?
PC 1695

Fred


  #2  
Oud 1 september 2009, 08:12
wappoo's schermafbeelding
wappoo wappoo is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 april 2009
Locatie: Geleen
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco 8455 PVR
Berichten: 62
Standaard

Even de stekker van het modem eruit halen, 30 sec wachten en opnieuw op laten starten. Dit zou moeten werken.
  #3  
Oud 1 september 2009, 08:26
Ferdinandf's schermafbeelding
Ferdinandf Ferdinandf is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Hoorn Multikabel
Berichten: 39
Standaard

Volgens het bericht van Ziggo hoefde ik dat niet te doen, maar dat heb ik inderdaad toch al wel gedaan. Snelheid blijft dit.

Fred
  #4  
Oud 1 september 2009, 10:19
Havanna's schermafbeelding
Havanna Havanna is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2008
Locatie: Haren @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
Berichten: 229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ferdinandf Bekijk bericht
Volgens het bericht van Ziggo hoefde ik dat niet te doen, maar dat heb ik inderdaad toch al wel gedaan. Snelheid blijft dit.

Fred
Hier ook:

  #5  
Oud 1 september 2009, 10:27
dj-scratch's schermafbeelding
dj-scratch dj-scratch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 januari 2009
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Ziggo Internet: Alles in 1 Plus | Ubee modem ouwe
Berichten: 412
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Havanna Bekijk bericht
Hier ook:

Kan even duren geduld

Alles in 1 extra zouden voor 1 sept nieuwe modem hebben is ook niet gebeurt .

Zoals gewoonlijk wordt er weer niks waargemaakt helaas pindakaas

Zo er is weer koffie
  #6  
Oud 1 september 2009, 10:42
Flippo's schermafbeelding
Flippo Flippo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Multikabel
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ferdinandf Bekijk bericht
Kreeg een persoonlijk bericht dat ik op 1 september de nieuwe snelheid zou krijgen. Up lijkt wel goed.
Met een Alles-in-1 Plus pakket op 1 september om 7 uur:




Is dit nu mijn beloofde snelheid?
PC 1695

Fred


Om welke snelheid gaat het en wat voor modem heb je ?
Flippo
  #7  
Oud 1 september 2009, 11:26
Havanna's schermafbeelding
Havanna Havanna is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2008
Locatie: Haren @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
Berichten: 229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Flippo Bekijk bericht
Om welke snelheid gaat het en wat voor modem heb je ?
Flippo
AiE Plus
  #8  
Oud 1 september 2009, 11:29
Ferdinandf's schermafbeelding
Ferdinandf Ferdinandf is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Hoorn Multikabel
Berichten: 39
Standaard

Inderdaad, AiE-Plus met een standaard Ziggo (Motorola) modem.

Fred
  #9  
Oud 1 september 2009, 11:41
Havanna's schermafbeelding
Havanna Havanna is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2008
Locatie: Haren @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
Berichten: 229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ferdinandf Bekijk bericht
Inderdaad, AiE-Plus met een standaard Ziggo (Motorola) modem.

Fred
Ze lezen zeker mee. ;-)

  #10  
Oud 1 september 2009, 11:48
Busmaster's schermafbeelding
Busmaster
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Bij mij automagisch nieuwe snelheid

Sinds afgelopen zaterdag heb ik plm 2.4 MBps/20Mbps down.
Up heb ik niet expliciet gecontroleerd.

Ineens was het er, geen modem re-boot gedaan o.i.d
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:45.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl