Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 31 augustus 2009, 19:35
z0p!'s schermafbeelding
z0p! z0p! is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2009
Locatie: Amersfoort Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra Arris TM702B
DTV: Samsung H380
Berichten: 19
Standaard Windows 7

Hoi iedereen,

ik heb mijn alles in 1 pakket 28 augustus binnen gekregen waar alles overigens netjes bij zat. Maar nu heb ik een pc op windows 7 RC 7100 en hierop krijg ik maar geen internet via ziggo.

Mijn pc staat direct op het modem (normaal achter een router). Ik heb een Realtek RTL8168/8111D Family Netwerkkaart en het Arris TM702B modem. Uiteraard heb ik het ook geprobeerd via ziggo, maar daar zeiden ze dat het modem zonder problemen moet kunnen werken met windows 7 (wat overigens met veel dingen die ik lees op oa dit forum ook wel moeten kloppen.) en dat ik de drivers moest proberen te updaten, nadat gedaan te hebben is de situatie niet veranderd.

Iemand enig idee wat het probleem is en hoe het is op te lossen???

Greetz
  #2  
Oud 1 september 2009, 00:14
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Krijgt je computer wel een IP-adres toegewezen?

Open een command prompt (zie afbeelding) en typ IPCONFIG in. Druk op ENTER. Laat maar eens weten wat er staat.

  #3  
Oud 1 september 2009, 00:43
z0p!'s schermafbeelding
z0p! z0p! is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2009
Locatie: Amersfoort Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra Arris TM702B
DTV: Samsung H380
Berichten: 19
Standaard

Als ik via CMD kijk heb ik wel een ip adres (die telkens veranderd als de router uit is geweest??? ) Ik krijg alleen geen DNS server toegewezen automatisch. En een gateway de ene keer wel andere keer niet. Als ik alles statisch invul, krijg ik nog steeds geen internet. De ene keer blijft er Unidentified Network staan en de andere keer krijg ik de melding dat er aan mijn kant (de computer) niets fout is. Maar dat er geen DNS server is.

Ik heb via Command Prompt ipconfig /dnsflush geprobeerd, maar ook dit heeft het niet opgelost. Als ik via CMD ipconfig /renew doe blijft tie als ik niets statisch invul dan krijg ik soms ook geen gateway.

Bij de subnet mask kreeg ik bij de Vista PC overigens 255.255.248.0, wat voorzover ik weet niet logisch is voor een thuisnetwerkje...

Iig bedankt voor de reactie

Greetz
  #4  
Oud 1 september 2009, 08:23
hijglander's schermafbeelding
hijglander hijglander is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 november 2008
Locatie: Heemskerk
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra + Arris modem
DTV: Humax iHDR5050C + 2x Humax C FOX
Berichten: 39
Standaard

Je krijgt waarschijnlijk een APIPA adres toegewezen... dat is er 1 die Windows bepaald en niet je modem/router.

Post de resultaten van ipconfig eens zoals volkoren heeft gevraagd, dan kunnen we je misschien helpen.
  #5  
Oud 1 september 2009, 13:54
z0p!'s schermafbeelding
z0p! z0p! is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2009
Locatie: Amersfoort Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra Arris TM702B
DTV: Samsung H380
Berichten: 19
Standaard

Bij ipconfig krijg ik:
Connection-specific DNS Suffix : (leeg)
DHCP Enabled: Yes
AutoConfig: Yes
IPv4: 169.254.253.xxx (veranderd elke keer als ik de pc aanzet)
Subnet Mask: 255.255.0.0
Gateway: (leeg...)

Als ik probeer om ipconfig /renew te doen doet tie nu helemaal niets... als ik het via diagnose doe dan laad tie wel maar blijft gwoon op hetzelfde hangen...

Na ff na te kijken wat APIPA is klopt het idd... IIg met wat ik nu de hele tijd krijg... Maar dat zou betekenen dat er geen DHCP server is??


Greetz
  #6  
Oud 1 september 2009, 14:12
Opteron-pv's schermafbeelding
Opteron-pv Opteron-pv is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 juni 2009
Locatie: Multikabel
DTV: 5050C
Berichten: 433
Standaard

Eerste wat ik zou checken is of the kabel het doet (als het niet bij jou werkt kijk ff bij een vriend of pak een andere kabel ).

Gaat er een lichtje branden achter op de pc (bij de netwerkkaart aansluiting)?

Het is duidelijk dat je geen ip adres krijgt van Ziggo.

Is dit een nieuw pakket had jij jouw "nieuwe" modem al ge-activeert ?
__________________
Opera 12!
  #7  
Oud 1 september 2009, 14:35
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Als een andere pc welk werkt op het modem ligt het niet aan ziggo of het modem. Het modem is trouwens diegene die het IP adres van Ziggo krijgt, niet je PC. Als je PC kontakt zoekt met het modem moet het modem een intern IP adres verstrekken (192.1.x.x). Als dat niet lukt kent windows na een tijd dat rare 169.x.x.x adres toe waar je overigens niks aan hebt. Windows doet dat b.v. als de verbinding (netwerkkabel) verbroken is of als je wireless geen radio verbinding heeft. Daar moet je het dus eerst in zoeken.
  #8  
Oud 1 september 2009, 14:41
z0p!'s schermafbeelding
z0p! z0p! is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2009
Locatie: Amersfoort Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra Arris TM702B
DTV: Samsung H380
Berichten: 19
Standaard

Ik heb nu dezelfde kabel (en hetzelfde modem..) in mijn netbook zitten, die draait op xp.. hier krijg ik in ipconfig:
IPv4 83.85.1xx.xxx
subnet 255.255.248.0
gatew 83.85.1xx.1
dhcp 212.54.38.80
dns 212.54.40.25

En de oorspronkelijke vraag was ook of het icm windows 7 werkt, want dat het modem het doet dat weet ik, anders zou mijn netbook het nu ook niet doen. Maar als dezelfde opstelling gebruikt met mijn windows 7 pc krijg ik geen internet...

  #9  
Oud 1 september 2009, 14:51
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

ow ok, ik zie het al, dit modem bevat geen router en je kunt er slechts 1 pc op aansluiten (bridge mode). De PC moet dan inderdaad het IP adres van ziggo krijgen (83.x.x.x). Dat vereist inderdaad andere instellingen in windows. Ik ken de netwerk wizards van windows 7 daarvoor onvoldoende. Achter een router is het namelijk veel simpeler. Misschien kun je de instellingen van Vista vinden of lospeuteren van de helpdesk. Windows 7 netwerk is praktisch hetzelfde als Vista. En noem windows 7 niet, want die is nog geeneens op de markt ...
  #10  
Oud 1 september 2009, 15:00
z0p!'s schermafbeelding
z0p! z0p! is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2009
Locatie: Amersfoort Casema
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra Arris TM702B
DTV: Samsung H380
Berichten: 19
Standaard

En als ik er een router tussen zet? ik heb er nog wel een liggen, maar de vorige keer dat ik dat probeerde kon ik nog wel pingen naar de router maar hield het op als ik naar het modem probeerde te komen. En zou het dan niet zo moeten zijn dat als ik het statisch invul dat dan het internet het wel zou moeten doen of staat dat daar los van??

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
internet, windows 7



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:11.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl