Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Eigen Netwerk

Mededelingen

Internet - Eigen Netwerk Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 31 augustus 2009, 16:22   #1
jaspars
Junior Member
 
jaspars's schermafbeelding
Question Sitecom WL-342 achter andere modem

Hallo iedereen,

Ik heb sinds kort een sitecom WL-342 (v1) in mijn bezit welke ik achter een andere router wil aansluiten (modem -> router1 -> sitecom WL-342).
Helaas krijg ik het niet voor elkaar om mijn internet op de computers die op de sitecom router zijn aangesloten werkend te krijgen. Wat doe ik verkeerd of wat moet ik anders instellen??

alvast bedankt!
jaspars is offline  
Oud 1 september 2009, 00:57   #2
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Niet vergeten om je modem te resetten na het aansluiten van een nieuw apparaat?
tja is offline  
Oud 1 september 2009, 01:01   #3
jaspars
Junior Member
 
jaspars's schermafbeelding
Standaard

De sitecom zit aangesloten op een andere router (linksys) welke wel volledig met internet werkt (computers die ik hierop aansluit ook).
Daarvoor hoef ik de modem toch niet meer te resetten??
jaspars is offline  
Oud 1 september 2009, 01:07   #4
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Inderdaad, even overheen gelezen ...

Welke subnetten gebruik je op de routers? Als ze dezelfde of overlappende subnetten hebben, kan dat problemen geven.
tja is offline  
Oud 1 september 2009, 01:10   #5
jaspars
Junior Member
 
jaspars's schermafbeelding
Standaard

Moet ik bij de sitecom een andere invoeren dan?? Bij mijn vorige router kon ik gewoon een functie gateway aanzetten en werkte alles vlekkeloos.
Moet ik het signaal van de eerste router dan op de modem poort van de sitecom binnen laten komen???

Bedankt alvast!!!
jaspars is offline  
Oud 1 september 2009, 01:14   #6
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Ik heb zelf nooit geprobeerd twee routers achter elkaar te zetten, dus heb geen ervaring met 'automatische' instellingen.

Wat ik zou doen:
Eerste router: WAN; Ziggo IP via DHCP, LAN: 192.168.0.1 Subnet 255.255.255.0
Tweede router: WAN: 192.168.0.x, LAN: 192.168.1.1 Subnet 255.255.255.0

Dan weet je zeker dat ze elkaar niet in de weg zitten.
tja is offline  
Oud 1 september 2009, 01:33   #7
jaspars
Junior Member
 
jaspars's schermafbeelding
Standaard

Ik heb het precies zo ingesteld... maar het werkt me nog steeds niet :S
Volgens Bartje zou het zo toch moeten werken of ben ik gek???
jaspars is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Eigen Netwerk




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl