Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 30 augustus 2009, 20:39
superdave76's schermafbeelding
superdave76 superdave76 is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: hoofddorp
DTV: humax
Berichten: 35
Standaard humax en blu-ray in het netwerk

Hallo,

Even een vraag...

Kan ik op 1 switch/utp kabel zowel mijn humax als mijn blu-ray aansluiten. Anders zou ik 2 kabels door dezelfde PVC buis moeten trekken?!

Alvast bedankt!

Dave
  #2  
Oud 30 augustus 2009, 20:54
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.320
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door superdave76 Bekijk bericht
Hallo,

Even een vraag...

Kan ik op 1 switch/utp kabel zowel mijn humax als mijn blu-ray aansluiten. Anders zou ik 2 kabels door dezelfde PVC buis moeten trekken?!

Alvast bedankt!

Dave
Daar is een switch precies voor bedoeld. Je sluit de utp-kabel in je woonkamer aan op 1 poort van de switch en op 2 andere poorten de bluray speler en de humax.
(en je ps3 en je tv met netwerkaansluiting etc, als je switch maar genoeg poorten heeft)
__________________
RTFM, Google or Search
  #3  
Oud 30 augustus 2009, 21:07
superdave76's schermafbeelding
superdave76 superdave76 is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: hoofddorp
DTV: humax
Berichten: 35
Standaard

Hi,

Dank voor je bericht, volgens mij bedoelen we nu niet hetzelfde..

mijn router staat in de meterkast en wil dus een UTP kabel trekken naar de woonkamer en daar een UTP wandcontactdoos met 2 aansluitingen plaatsen en dan mijn dvd en humax aansluiten!


Groet,

Dave
  #4  
Oud 30 augustus 2009, 21:12
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.320
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door superdave76 Bekijk bericht
Hi,

Dank voor je bericht, volgens mij bedoelen we nu niet hetzelfde..

mijn router staat in de meterkast en wil dus een UTP kabel trekken naar de woonkamer en daar een UTP wandcontactdoos met 2 aansluitingen plaatsen en dan mijn dvd en humax aansluiten!


Groet,

Dave
Dat is ook een goeie oplossing.
Als je ooit wilt uitbreiden, dan kun je op 1 van die 2 een switch aansluiten.
__________________
RTFM, Google or Search
  #5  
Oud 30 augustus 2009, 21:45
ardegraaff's schermafbeelding
ardegraaff ardegraaff is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2008
Locatie: Rijen Ziggo
Ziggo Internet: A-in-1 Extra, Arris Touchstone TM702B
DTV: Humax iHDR5050C en IR-FOX-C
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door superdave76 Bekijk bericht
Hi,

Dank voor je bericht, volgens mij bedoelen we nu niet hetzelfde..

mijn router staat in de meterkast en wil dus een UTP kabel trekken naar de woonkamer en daar een UTP wandcontactdoos met 2 aansluitingen plaatsen en dan mijn dvd en humax aansluiten!


Groet,

Dave
Bedoel je 1 utp kabel van je router in de meter kast naar een wandcontactdoos in de woonkamer waar je dan eigenlijk in die contactdoos de utp kabel in 2'en splitst?
Dat gaat met gigabit poorten zeker fout (die gebruiken niet slechts 4 van de aders). En als je 10/100mb gebruikt zou je aan beide kanten de boel moeten splitsen en 4 aders per connectie moeten gebruiken.
Of dat allemaal lekker storingsvrij werkt...

Laatst gewijzigd door ardegraaff; 30 augustus 2009 om 21:56
  #6  
Oud 30 augustus 2009, 22:06
superdave76's schermafbeelding
superdave76 superdave76 is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: hoofddorp
DTV: humax
Berichten: 35
Standaard @ardegraaff

Hi,

Ja dat klopt zo ongeveer, ik heb een 8 dradige UTP kabel en die wil ik inderdaad naar een utp contactdoos waar je dan 2 kabels op aan kan sluiten, maar dit is dus geen goed idee.
dan toch proberen om 2 kabels te trekken?


Dave
  #7  
Oud 30 augustus 2009, 22:12
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.320
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door superdave76 Bekijk bericht
Hi,

Ja dat klopt zo ongeveer, ik heb een 8 dradige UTP kabel en die wil ik inderdaad naar een utp contactdoos waar je dan 2 kabels op aan kan sluiten, maar dit is dus geen goed idee.
dan toch proberen om 2 kabels te trekken?


Dave
Nee je hoeft geen 2 kabels te trekken. Je sluit het ene eind van de utp kabel aan op de router. En de andere kant sluit je op een 5-of 8 poorts switch aan. Dan heb je een soort 5 of 8 poorts contactdoos.
Aan die switch sluit je de humax en de blurayspeler aan.
Waarom wil je 2 kabels trekken?

Ik heb hier vanaf mijn router een 8-poorts switch waarvan draden naar alle 7 kamers van mijn huis gaan. (naar elke kamer 1 draad).
In 2 van die kamers heb ik meer dan 1 aansluiting nodig en daar heb ik een switch geplaatst.
Vanaf mijn pc loopt het via switch - router - switch - switch naar de humax en dat werkt perfect.

ik had je opmerking mbt de utp wantcontactdoos niet goed begrepen, anders had ik nooit gezegd: dat is ook een goed idee
__________________
RTFM, Google or Search
  #8  
Oud 31 augustus 2009, 08:20
HenkM's schermafbeelding
HenkM HenkM is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2009
Locatie: Valkenburg LB / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5200c @Viera TX-P46G10E, Smit CI+ @Philips 32PFL5404H, Smit CI+ @Philips 42PFL5405H
Berichten: 36
Standaard

Normaliter passen 2 ethernet kabels wel door zo'n pijp (heb er zat getrokken) en siliconenspray doet wonderen. Dit is iig de goedkoopste (en mogelijk de snelste) oplossing, een switch moet immers de snelheid "verdelen" over de gebruikers.
  #9  
Oud 31 augustus 2009, 09:08
superdave76's schermafbeelding
superdave76 superdave76 is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: hoofddorp
DTV: humax
Berichten: 35
Thumbs up humax via router aansluiten

Hi,

Okee bedankt allen.

@HenkM: dat de switch het verdeeld over een decoder en een dvd speler lijkt mij niet zo erg???Het is niet nadelig voor mijn pc en laptop???

Dus nog even alles op een rijtje...

Vanuit de meterkast waar mijn router/switch staat gaat er een UTP kabel naar de woonkamer waar vervolgens de UTP kabel naar een switch gaat en van de switch een UTP kabel naar mijn DVD en een UTP kabel naar mijn humax!

En ik neem aan alles gewoon via een gewone UTP kabel en geen crossover!

Als het gelukt is zal ik een foto plaatsen, maar dat kan nog wel ff duren!!!
  #10  
Oud 31 augustus 2009, 09:17
HenkM's schermafbeelding
HenkM HenkM is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2009
Locatie: Valkenburg LB / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5200c @Viera TX-P46G10E, Smit CI+ @Philips 32PFL5404H, Smit CI+ @Philips 42PFL5405H
Berichten: 36
Standaard

Nee hoor het is niet nadelig voor andere apparatuur welke op je router is aangesloten.

In ieder geval suc6
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:57.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl