Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 27 augustus 2009, 18:56
aartstyle's schermafbeelding
aartstyle aartstyle is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2008
Locatie: amersfoort/ oud casema
DTV: Humax IRHD5050-C (HD-PVR), sport1 en film1
Berichten: 306
Standaard storend lijntje film1 HD

Beste forum vrienden,

Nadat de storing in februari van dit jaar met het lijntje op 1/3 van het beeldscherm gezien van onder was opgelost is deze weer terug. Je ziet het vooral bij de lopende aftiteling, of een camera die draait in verticale richting. Hier het topic van februari:

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...ght=lijn+film1


Aangezien ik niet verwacht dat dit probleem nu ineens bij mij optreedt ga ik ervanuit dat dit probleem bij film1 zit. Destijds is dit gemeld door gebruiker tvdigitaal aan film1. Helaas is hij niet meer actief als ziggo medewerker hier. Wellicht kan iemand anders van de ziggo medewerkers contact opnemen met film1?

alvast bedankt,
aartstyle
  #2  
Oud 28 augustus 2009, 13:01
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Ik zag op het Chelloo/UPC forum dit bericht staan wat betreft Film1-HD:

Film 1 HD: Vreemde rand onder in beeld
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bartech
Mmm.. Het lijkt erop dat ook ongeveer op 2/3de van het scherm een aantal beeldlijnen niet juist worden weergegeven.
Dat lijkt mij dus over hetzelfde probleem te gaan?
  #3  
Oud 28 augustus 2009, 14:50
aartstyle's schermafbeelding
aartstyle aartstyle is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2008
Locatie: amersfoort/ oud casema
DTV: Humax IRHD5050-C (HD-PVR), sport1 en film1
Berichten: 306
Standaard

Dat is zeer waarschijnlijk idd. De vorige keer werd het ook op het UPC forum gemeld. Ik weet alleen niet of het probleem al is opgelost. Heb vandaag nog niet gekeken.
  #4  
Oud 28 augustus 2009, 16:40
aartstyle's schermafbeelding
aartstyle aartstyle is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2008
Locatie: amersfoort/ oud casema
DTV: Humax IRHD5050-C (HD-PVR), sport1 en film1
Berichten: 306
Standaard

Lijntje is er nog steeds. Ligt zeker niet aan de TV. Net was de aftiteling van death defyingltacts en zelfs met de epg aan (beeld dus alleen nog linksboven te zien) was het lijntje nog waartenemen. Valt dit nou niemand anders hier op?
  #5  
Oud 8 september 2009, 13:30
Plasmazapper's schermafbeelding
Plasmazapper Plasmazapper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 september 2009
Locatie: Den Haag
DTV: Humax iHDR-5050c
Berichten: 1
Standaard

Het was mij ook al opgevallen en het is (gisteravond) nog steeds niet opgelost. Het ligt inderdaad niet aan de tv, bij verschillende schermformaat instellingen staat het lijntje ergens anders.

Laatst gewijzigd door Plasmazapper; 8 september 2009 om 13:40
  #6  
Oud 8 september 2009, 13:36
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plasmazapper Bekijk bericht
Het was mij ook al opgevallen en het is nog steeds niet opgelost. Het ligt inderdaad niet aan de tv, bij verschillende schermformaat instellingen staat het lijntje ergens anders.
Dit probleem zit bij Film1, we hebben dit gisterenmiddag ook weer gezien op de HD versie. Het is toen ook door ons gemeld bij Film1, de streep was daarna verdwenen alleen stond het beeld toen soms even kort still

Oorzaak van dit probleem zat in een encoder bij het bedrijf dat de techniek verzorgt voor Film1(hd). Inmiddels gaat het sinds vannaochtend weer goed.
  #7  
Oud 8 september 2009, 14:04
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
Oorzaak van dit probleem zat in een encoder bij het bedrijf dat de techniek verzorgt voor Film1(hd). Inmiddels gaat het sinds vannaochtend weer goed.
En hoe staat het eigenlijk met dat andere "WSS lijnen probleem" bij dat bedrijf (DMC/ChelloMedia)?

Deze kwestie speelt nu ook al jaren maar niemand wil er blijkbaar iets aan doen?
De laatse discussie met Anoniem hierover liep ook al weer op niets uit vernam ik.
  #8  
Oud 8 september 2009, 14:43
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
En hoe staat het eigenlijk met dat andere "WSS lijnen probleem" bij dat bedrijf (DMC/ChelloMedia)?

Deze kwestie speelt nu ook al jaren maar niemand wil er blijkbaar iets aan doen?
De laatse discussie met Anoniem hierover liep ook al weer op niets uit vernam ik.
Dat speelt inderdaad al een tijd, en zal voor de Film1 kanalen ook nog wel een tijd duren helaas. Ligt complexer dan alleen het blanken van een lijntje dus een oplossing hiervoor is er niet 123.

m.b.t. NGC daar lijkt een oplossing in zicht te zijn voor het WSS lijn probleem, alleen wanneer dat zover is weet ik nog niet. Zodra er nieuws over is laat ik het weten.

We hadden verder ook de WSS lijnen in beeld bij sommige clips op TV Oranje, dit is door deze programma aanbieder opgelost. Verder zie ik ze ook soms ook op "Het Gesprek" als ze van die BBC programma's uitzenden.
Ook op Comedy Central zie ik ze net als in jullie screenshot soms, alleen waar die vandaan komen weet ik niet gaan we ook achteraan.

Het probleem bij ons is dat we geen zenders her-encoderen en ze dus in tegenstelling tot sommige andere signaal aanbieders niet zelf kunnen weghalen en afhankelijk zijn van de programma aanbieders hiervoor.

Laatst gewijzigd door TVdigitaal; 8 september 2009 om 15:09
  #9  
Oud 8 september 2009, 18:44
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
Dat speelt inderdaad al een tijd, en zal voor de Film1 kanalen ook nog wel een tijd duren helaas. Ligt complexer dan alleen het blanken van een lijntje dus een oplossing hiervoor is er niet 123.
Dus blijkbaar zitten ze daar bij Chellomedia/DMC nog met verouderde apparatuur te werken?
Voor mij is het echt onvoorstelbaar dat een mediabedrijf in 2009 geen fatsoenlijk signaal zonder WSS in beeld kan afleveren.
Het lijkt mij meer een kwestie te zijn van "willen" inplaats van "kunnen".
Ook de reacties van Anoniem wat betreft deze kwestie zijn tekenend.....

Sat4all.com: [DM800HD] Datalijnen zichtbaar in beeld
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erik Slagter
Wat een gezwam daar zeg. (Bijna) alle content wordt digitaal aangeleverd, dus ook met metadata apart. Er is dus geen enkele reden om metadata in het beeld te stoppen. Als mijn ontvanger een bepaalde lijn altijd zwart zou maken (wat gesuggereerd wordt), dan zou ik 'm als "defect" terugbrengen. LOL... 1079i resolutie...
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
Het probleem bij ons is dat we geen zenders her-encoderen en ze dus in tegenstelling tot sommige andere signaal aanbieders niet zelf kunnen weghalen en afhankelijk zijn van de programma aanbieders hiervoor.
Achteraf zenders hercoderen alleen om het WSS signaal te "blanken" om van het "gezeur" af te zijn lijkt mij inderdaad ook zeer ongewenst wat betreft de beeldkwaliteit.
  #10  
Oud 8 september 2009, 18:48
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Achteraf zenders hercoderen alleen om het WSS signaal te "blanken" om van het "gezeur" af te zijn lijkt mij inderdaad ook zeer ongewenst wat betreft de beeldkwaliteit.
Precies, neemt niet weg dat ik het met jullie eens ben dat die WSS lijn niet zichtbaar mag zijn. We gaan er dan ook voor om dit opgelost te krijgen!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl