Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 27 augustus 2009, 09:42
Wonderwind's schermafbeelding
Wonderwind Wonderwind is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Capelle ad IJssel
Berichten: 9
Standaard iTV monteren

Ik heb gisteren het Interactieve pakket ontvangen en ga vandaag het e.e.a. zelf proberen te monteren. Eerst dacht ik om een monteur te laten komen (is makkelijker) maar na de handleiding grondig bestudeerd te hebben lijkt het me allemaal toch niet zo moeilijk om het zelf te doen.

Alvorens te beginnen had ik graag hier een paar vragen gesteld, omdat ik helemaal niets ken van kabels en wandcontactdozen installeren. Dus om zeker te zijn dat ik niets fout ga doen, overloop ik hier graag een aantal van mijn vragen. (hopelijk leg ik het allemaal goed uit, maar ik zal hier en daar wel fout jargon gebruiken)

Even de huidige situatie:

- in de meterkast zit nu een aansluiting met daarop een splitter voor 3 kabels (data, tv en nog iets ).
- Daarop zit momenteel de modem en een kabel voor de TV* op aangesloten.
- In de woonkamer (9 meter verder) is een wandcontactdoos met 2 gaten (TV en Radio). Daar zit momenteel de standaard digitale decoder op aangesloten (die kleine zwarte box van ziggo).
- ik ga ervan uit dat in de meterkast de hoofdaansluiting zit. Als ik daar de kabel TV uittrek heb ik in de woonkamer idd geen beeld meer.


wat ik denk te moeten doen (en corrigeer me aub waar het fout is):

- in de meterkast die 3-weg splitter erafhalen. ik veronderstel dat daaronder dan een 1-gats zit.
- daarop versterker aansluiten
- op versterker de modem aansluiten (versterker zit dan IN de meterkast, op een 8tal meter van de woonkamer. Is dat wel goed?)
- op versterker de huidige tv kabel* aansluiten (ik bedoel hiermee de tv kabel die momenteel op de 3-weg versterker zit. de kabel die , wanneer ik die nu uit de 3-weg splitter haal, ik geen beeld meer heb ). hier ben ik niet helemaal zeker of dit wel klopt. de helpdesk zei me dat ik een coax kabel moest leggen, maar die ligt toch al in de muur van de meterkast naar de huidige WCD???

- in de woonkamer de 2 gats WCD vervangen door de meegeleverde 1 gats.
- op de 1gats de Cisco aansluiten.
- cisco aansluiten op TV

Klopt dit zo een beetje?
Graag hoor ik jullie correcties en eventuele verbeteringen of adviezen.
  #2  
Oud 27 augustus 2009, 14:27
Randstad's schermafbeelding
Randstad Randstad is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 april 2008
Locatie: Rijswijk-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-plus; Cisco EPC3925
DTV: Cisco 8485DVB/Humax iHDR5200c
Berichten: 705
Standaard

In de gebr. aanwijzing staan toch duidelijk de diverse situaties in de vorm van plaatjes aangegeven. Zoek jouw situatie op en volg de instructies.

Zorg wel voor goede bekabeling e.d., anders krijg je ongetwijfeld storingen/problemen.
  #3  
Oud 27 augustus 2009, 14:31
Wonderwind's schermafbeelding
Wonderwind Wonderwind is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Capelle ad IJssel
Berichten: 9
Standaard

Handleiding is idd heel duidelijk maar wilde effe zekerheid over aantal zaken alvorens te beginnen (staat ook in de OP)

Welke bekabeling bedoelt u dan? Is een WCD in de muur dan niet al via coax verbonden met de hoofdaansluiting?
  #4  
Oud 27 augustus 2009, 14:34
Randstad's schermafbeelding
Randstad Randstad is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 april 2008
Locatie: Rijswijk-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-plus; Cisco EPC3925
DTV: Cisco 8485DVB/Humax iHDR5200c
Berichten: 705
Standaard

Ik heb het over de bekabeling die je gebruikt vanaf de wcd naar je apparatuur.
  #5  
Oud 27 augustus 2009, 14:39
Wonderwind's schermafbeelding
Wonderwind Wonderwind is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Capelle ad IJssel
Berichten: 9
Standaard

Ok. Ik ga de kabeltjes gebruiken die in de doos zitten. Ga ervan uit dat de goede zijn.
  #6  
Oud 27 augustus 2009, 16:44
snarf007's schermafbeelding
snarf007 snarf007 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Utrecht | Casema/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus | TV-Extra | UBEE |
DTV: Cisco 8485DVB | Cisco 8455DVB
Berichten: 118
Standaard

Je omschrijving bovenaan is de goede aanpak mbt de installatie. Let wel op de versterker de juiste versterking (poortje 1-4 hebben verschillende versterking) te kiezen. Niet gebruikte uitgangen afsluiten met de terminators!

Let op: ITV heeft goede (kwaliteit) kabels nodig. Wanneer maar een beetje storing op de kabel zit of er is geen signaal terug mogelijk werk ITV niet.

Succes !
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:33.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl