Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #191  
Oud 14 september 2009, 14:14
rowdy's schermafbeelding
rowdy rowdy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Totaalpakket, Philips 5604/CI+, Cisco 8485, Humax 5200
Berichten: 878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Busmaster Bekijk bericht
Op zich is het goed als er bepaalde kwaliteitseisen worden gesteld aan firmware, zeker bij een jonge standaard als CI+.
Echter zie ik hier (blind vertrouwend op de juistheid van de bovenste quote) een ander beeld aftekenen:
Het gaat er niet om dat de Philips firmware niet werkt met de CI+ CAM.
Er zit een aantal tekortkomingen in 'aanpalende' functionaliteit waar Ziggo het niet mee eens is.
Het kwalijke vind ik, dat het niet aan de gebruiker wordt overgelaten om er voor te kiezen om deze tekortkomingen (om welke reden dan ook) te accepteren. Het lijkt middels de nieuw verworven mogelijkheden van CI+ compleet te worden geblokkeerd: Ziggo CAM +Philips-->BLOCK

Waar ik in de praktijk nog niet geconfronteerd ben met (m.i.) ge-/misbruik van machtspositie door Ziggo, vind ik dit toch wel pretty close...
Dit klopt niet hoor.
De huidige Philips firmware doet helemaal niets met de Ziggo CAM (kan geen zenders ermee kijken).
Er is een test-firmware van Philips bij Ziggo. Deze werkt wel goed (in zoverre, je kunt zenders goed bekijken).
Deze voldoet niet aan een aantal extra eisen (en wees maar blij dat Ziggo deze stelt, er zitten echt heel fundamentele dingen in en zonder de backup van Ziggo zouden wij als klanten dit nooit verbeterd krijgen), en daarom wordt deze test-firmware niet gecertificeerd.
Philips gaat dit nu allemaal aanpakken en alle eisen van Ziggo inwilligen en dan straks deze firmware releasen.
En ik had zelf al de suggestie naar Philips gedaan om gewoon die test-firmware als beta-versie uit te brengen zodat wij alvast gewoon de zenders kunnen kijken. Zie een stuk of 5 posts naar boven.
  #192  
Oud 14 september 2009, 14:31
Erik1980's schermafbeelding
Erik1980 Erik1980 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: Den Helder
Berichten: 16
Standaard

Ik ben allang blij dat het allemaal geregeld wordt (dan maar even geduld).

Kan ik straks lekker met één afstandsbediening met mijn nieuwe 42pfl9664 hd tv kijken. SUPER!
  #193  
Oud 14 september 2009, 15:57
Busmaster's schermafbeelding
Busmaster
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rowdy Bekijk bericht
Dit klopt niet hoor.
De huidige Philips firmware doet helemaal niets met de Ziggo CAM (kan geen zenders ermee kijken).
Er is een test-firmware van Philips bij Ziggo. Deze werkt wel goed (in zoverre, je kunt zenders goed bekijken).
[...]
Philips gaat dit nu allemaal aanpakken en alle eisen van Ziggo inwilligen en dan straks deze firmware releasen.
En ik had zelf al de suggestie naar Philips gedaan om gewoon die test-firmware als beta-versie uit te brengen zodat wij alvast gewoon de zenders kunnen kijken. Zie een stuk of 5 posts naar boven.
In de eerste quote die ik aanhaal staat dus (maar misschien heb ik dat niet helder overgebracht) dat Ziggo door een setting blokkeert dat Philips TV's werken met de Ziggo CI+ CAM.
Dan kan Philips beta's uitbrengen wat ze willen, maar (ervan uitgaande dat de blokkade niet op firmware versie werkt, maar op manufacturer) het gaat niet werken.
Door de blokkade ontneemt Ziggo de gebruikers de mogelijkheid de beta te gebruiken en de tekortkomingen voor lief te nemen.
  #194  
Oud 14 september 2009, 16:01
JoostBoZ's schermafbeelding
JoostBoZ JoostBoZ is offline
Member
 
Geregistreerd: 30 juni 2009
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Busmaster Bekijk bericht
In de eerste quote die ik aanhaal staat dus (maar misschien heb ik dat niet helder overgebracht) dat Ziggo door een setting blokkeert dat Philips TV's werken met de Ziggo CI+ CAM.
Dan kan Philips beta's uitbrengen wat ze willen, maar (ervan uitgaande dat de blokkade niet op firmware versie werkt, maar op manufacturer) het gaat niet werken.
Door de blokkade ontneemt Ziggo de gebruikers de mogelijkheid de beta te gebruiken en de tekortkomingen voor lief te nemen.
Ik denk dat het e.e.a. nauw in overleg zal gaan met Ziggo zodra Philips haar nieuwe firmware gaat introduceren (hetzij met of zonder BETA-testfase).

Overigens ik ben sterk VOOR een beta-testfase!!!
  #195  
Oud 14 september 2009, 16:14
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Busmaster Bekijk bericht
In de eerste quote die ik aanhaal staat dus (maar misschien heb ik dat niet helder overgebracht) dat Ziggo door een setting blokkeert dat Philips TV's werken met de Ziggo CI+ CAM.
Dan kan Philips beta's uitbrengen wat ze willen, maar (ervan uitgaande dat de blokkade niet op firmware versie werkt, maar op manufacturer) het gaat niet werken.
Door de blokkade ontneemt Ziggo de gebruikers de mogelijkheid de beta te gebruiken en de tekortkomingen voor lief te nemen.
Volgens mij heeft Anoniem toch duidelijk gezegd dat ze Philips niet blokkeren cq blacklisten. Wat ik ervan begrijp werkt met de huidige firmware een CI+Cam niet in het slot van een Philips
Een beta versie toelaten is natuurlijk vreemd want Philips -net als de andere fabrikanten- wil ook gewoon dat Ziggo stickertje kunnen plakken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel aan alle eisen voldoen.
  #196  
Oud 14 september 2009, 16:23
Bertus74's schermafbeelding
Bertus74 Bertus74 is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2008
Locatie: Eelde
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung LE37B650 met CI+ & Humax PVR
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Busmaster Bekijk bericht
In de eerste quote die ik aanhaal staat dus (maar misschien heb ik dat niet helder overgebracht) dat Ziggo door een setting blokkeert dat Philips TV's werken met de Ziggo CI+ CAM.
Dan kan Philips beta's uitbrengen wat ze willen, maar (ervan uitgaande dat de blokkade niet op firmware versie werkt, maar op manufacturer) het gaat niet werken.
Door de blokkade ontneemt Ziggo de gebruikers de mogelijkheid de beta te gebruiken en de tekortkomingen voor lief te nemen.
Ik denk dat Pio het al goed heeft verwoord: de cam werkt gewoon (helaas) nog niet in een Philips TV, zelfs zonder dat een kabelsignaal is aangesloten.

Je stapelt aanname op aanmame, voor je het weer loopt iedereen weer te gissen en te speculeren. Ik denk dat iedereen zo langzamerhand toe is aan duidelijkheid, niet nog meer speculaties.
  #197  
Oud 14 september 2009, 16:29
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bertus74 Bekijk bericht
Je stapelt aanname op aanmame, voor je het weer loopt iedereen weer te gissen en te speculeren. Ik denk dat iedereen zo langzamerhand toe is aan duidelijkheid, niet nog meer speculaties.
Jammer genoeg willen (mogen?) beide partijen blijkbaar geen duidelijkheid scheppen.

Toch neem ik aan dat een Ziggo medewerker de onderstaande verklaring niet zomaar even heeft verzonnen?
Het lijkt aanneemelijk dat er momenteel toch een soort van blokkering actief is:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JoostBoZ Bekijk bericht
Antwoord ziggo is dat per heden de postcode gebieden(ziggo) worden geactiveerd om de ci+ modules te Authentificeren voor o.a philips.Dus bij deze zal ook philips op de lijst komen te staan op ziggo officiële goedgekeurde ci+ modellen.

Laatst gewijzigd door The_Doman; 14 september 2009 om 16:35
  #198  
Oud 14 september 2009, 16:40
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Volgens mij heeft Anoniem toch duidelijk gezegd dat ze Philips niet blokkeren cq blacklisten. Wat ik ervan begrijp werkt met de huidige firmware een CI+Cam niet in het slot van een Philips
Een beta versie toelaten is natuurlijk vreemd want Philips -net als de andere fabrikanten- wil ook gewoon dat Ziggo stickertje kunnen plakken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel aan alle eisen voldoen.
Het gaat er niet om of een Beta testfase door Ziggo goedgekeurd wordt. Ik las elders op dit forum dat Philips binnen één à twee maanden gecertificeerd zou moeten zijn. Dat duurt nog een hele tijd. Philips kan er voor kiezen om tot die officiële goedkeuring alvast een Beta-versie van hun firmware uit te brengen die al wel uit de voeten zou kunnen met de CI+CAM van Ziggo.

Als Ziggo inderdaad geen blokkade opwerpt tegen niet gecertificeerde toestellen, dan kunnen de gebruikers van Philips toestellen al wel kijken met de CI+CAM. Een en ander zal dan waarschijnlijk nog niet optimaal werken. Ik denk bijvoorbeeld aan de discussie over de EPG. Het voordeel is dat men niet hoeft te wachten op de officiële certificatie.

Het uitbrengen van een beta-versie is daarom niet eens zo'n gek idee. Ik denk zelfs dat het wel verstandig is. Als de mensen die de beta installeren merken dat Philips met de CI+CAM uit de voeten kan, dan is er heel objectief vast te stellen dat er vooruitgang is. Speculaties zijn dan ook niet meer nodig.
  #199  
Oud 14 september 2009, 16:58
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Jammer genoeg willen (mogen?) beide partijen blijkbaar geen duidelijkheid scheppen.

Toch neem ik aan dat een Ziggo medewerker de onderstaande verklaring niet zomaar even heeft verzonnen?
Het lijkt aanneemelijk dat er momenteel toch een soort van blokkering actief is:
Volgens mij bedoelt de Ziggo medewerker dat ze ook in het oude Casema gebied CI+ gaan inschakelen. Zoals dit al een hele tijd geleden in het Multikabel gebied is gebeurd.
  #200  
Oud 14 september 2009, 16:59
Bertus74's schermafbeelding
Bertus74 Bertus74 is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2008
Locatie: Eelde
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung LE37B650 met CI+ & Humax PVR
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door double0dennis Bekijk bericht

Het uitbrengen van een beta-versie is daarom niet eens zo'n gek idee. Ik denk zelfs dat het wel verstandig is. Als de mensen die de beta installeren merken dat Philips met de CI+CAM uit de voeten kan, dan is er heel objectief vast te stellen dat er vooruitgang is. Speculaties zijn dan ook niet meer nodig.
Ik denk ook dat het een goed idee is. Misschien hoef je het niet eens een beta te noemen, maar gewoon een release-planning in een aantal stappen: eerst blocking-bugs er uit dat bezitters van de TV's wel kunnen kijken (evt. met wat beperkingen). Vervolgens fine-tunen en certificaat halen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:27.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl