Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie

Mededelingen

Ziggo Vaste Telefonie Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 25 augustus 2009, 11:00
tgtcjc's schermafbeelding
tgtcjc tgtcjc is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: weert/@home
Berichten: 3
Cool Chicago 440F

Ik ben onlangs overgestapt van KPN naar Ziggo Alles-in-1.
Moet het DECT basisstation Chicago 440F werken via Ziggo?
Zijn er nog bijzonderheden te melden t.a.v. aansluiting van dit basisstation op het door Ziggo bijgeleverde Motorola kastje?
Als dit basisstation niet werkt, welke alternatieven zijn er dan.

Jan C.
  #2  
Oud 27 augustus 2009, 15:40
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tgtcjc Bekijk bericht
Ik ben onlangs overgestapt van KPN naar Ziggo Alles-in-1.
Moet het DECT basisstation Chicago 440F werken via Ziggo?
Zijn er nog bijzonderheden te melden t.a.v. aansluiting van dit basisstation op het door Ziggo bijgeleverde Motorola kastje?
Als dit basisstation niet werkt, welke alternatieven zijn er dan.

Jan C.
Werken doet het altijd, je kunt altijd bellen en gebeld worden. Je hebt alleen kans dat de nummermelding niet werkt. De telefoon moet daarvoor geschikt zijn voor FSK nummermelding. KPN gebruikt een ander systeem. Maar sommige telefoons zijn geschikt voor beide systemen, of dat voor de chicago 440F ook geldt weet ik niet.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #3  
Oud 27 augustus 2009, 16:36
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tgtcjc Bekijk bericht
Ik ben onlangs overgestapt van KPN naar Ziggo Alles-in-1.
Moet het DECT basisstation Chicago 440F werken via Ziggo?
Zijn er nog bijzonderheden te melden t.a.v. aansluiting van dit basisstation op het door Ziggo bijgeleverde Motorola kastje?
Als dit basisstation niet werkt, welke alternatieven zijn er dan.

Jan C.
Staat er op het basisstation 440F?
Zelf heb ik de Chicago 440C handsets en de Chicago 500 basisstation en deze werken qua nummerweergave niet met Ziggo. Vrijwel alle KPN Chicago sets ondersteunen alleen DTMF en geen FSK.
Volgens KPN en Gigaset.com is er geen optie of truuk om dit aan te passen.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #4  
Oud 28 augustus 2009, 16:58
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Om bovenstaande nog iets minder specifiek, maar wellicht wel duidelijker te maken ; zo'n beetje alle KPN branded toestellen, ongeacht serie, ondersteunen enkel DTMF nummerweergave, en dit word enkel door de KPN gebruikt.


De KPN branded toestellen zijn over het algemeen op wens van KPN aangepast, wat gewoon inhoud dat KPN de mogelijkheid tot FSK nummerweergave eruit laat slopen.
__________________

  #5  
Oud 30 augustus 2009, 11:43
tgtcjc's schermafbeelding
tgtcjc tgtcjc is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: weert/@home
Berichten: 3
Standaard Maar een ander basisstation aanschaffen, tenzij ...

Er staat inderdaad 440F op basisstation Chicago.
Inmiddels kan ik zelf bellen en gebeld worden.
Nummerweergave werkt inderdaad niet, maar dat hadden jullie al snel in de gaten.
Ik moet nu concluderen dat dit basisstation een enkel en alleen door KPN toegepaste technologie hanteert.
Geen tips en trucks om dit te omzeilen? bijvoorveeld via een of andere conversietechnologie, of dan toch maar een nieuw basisstation aanschaffen? Op basis van jullie gewaardeerde reacties, vrees ik voor het laatst, tenzij ...... ik besluit dat die nummer herkenning mij gestolen kan worden.

Trouwens, dat overstappen van KPN met een ADSL internetverbinding naar een internetkabelverbinding van Ziggo, blijkt toch weer meer ogen en haken te hebben dan voorzien.
  #6  
Oud 30 augustus 2009, 12:02
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.119
Standaard FSK

Er zijn vrij goedkope DECT toestellen in de handel, die volledig werken met ziggo. Zelf heb ik de panasonic KX-TG1102NL gekocht voor € 33,00 bij mediamarkt. Twee "hoorntjes" erbij. Hij werkt prima (inclusief nummerweergave)

De nadelen van dit toestel zijn dat hij niet uitbreidbaar is, hij geen ingebouwd antwoordapparaat heeft en geen handsfree functie heeft.

pvd
  #7  
Oud 1 september 2009, 22:51
tgtcjc's schermafbeelding
tgtcjc tgtcjc is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: weert/@home
Berichten: 3
Standaard DECT tip

zeer bedankt voor deze nuttige tip.
Ik denk dat ik het ga proberen; voor 33 euro kun je niet alles hebben in dit leven, maar het klinkt voldoende interessant.
jan c
  #8  
Oud 2 september 2009, 00:07
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Je kunt ook bij de webshop van Ziggo kijken de goedkoopste DECT daar is 39 euro en heeft een losse blackbox basispost en 1 losse handset. Je kunt daar vermoedelijk ook je bestaande handsets van je Chicago op aanmelden zodat je die kunt blijven gebruiken. De nummerherkenning gaat dan wel werken op zowel je oude als nieuwe toestel denk ik. (de basis bepaald of het werkt)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #9  
Oud 2 september 2009, 10:11
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Je kunt daar vermoedelijk ook je bestaande handsets van je Chicago op aanmelden zodat je die kunt blijven gebruiken. De nummerherkenning gaat dan wel werken op zowel je oude als nieuwe toestel denk ik. (de basis bepaald of het werkt)
Even een belangrijke aanvulling hierop.
Het aanmelden van een handset zal geen probleem zijn.
Echter is het niet altijd zo dat je handset met de functies van het (afwijkende) basisstation om kan gaan. B.v. nummerweergave. Als je gebeld wordt zul je het nummer van de beller gewoon kunnen zien. Echter, is het goed mogelijk dat de "gemiste oproepen lijst functie" niet werkt. Ook enkele basisstion instellingen kunnen vaak niet gewijzigd worden. Dus als je zo'n set via Ziggo koopt zou ik dat nieuwe toestel altijd beneden houden zodat die handset wel alle mogelijkheden van het basisstation ondersteunt.
__________________
Power is nothing without control !!!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:04.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl