Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 25 augustus 2009, 14:33
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
(...)
Nu is het zo dat de klanten van UPC helaas geen andere keuze hebben.
En de klanten van Ziggo wel ?
  #12  
Oud 25 augustus 2009, 15:09
E.Jekel's schermafbeelding
E.Jekel E.Jekel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Driebergen Casema
Ziggo Internet: A1E - Arris (Doc3)
DTV: CAM CI+
Berichten: 99
Standaard

Naja eerdas wel een keer wanneer de ISP keuze open gegooid word.

Tenminste laat ik het zo zeggen dat die bepaling er al is maar verschillende providers (waaronder zeer zeker ziggo en upc) nog geen cq niet veel actie hebben ondernomen om hun district ervoor beschikbaar te maken.
  #13  
Oud 25 augustus 2009, 15:54
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door E.Jekel Bekijk bericht
Naja eerdas wel een keer wanneer de ISP keuze open gegooid word.

Tenminste laat ik het zo zeggen dat die bepaling er al is maar verschillende providers (waaronder zeer zeker ziggo en upc) nog geen cq niet veel actie hebben ondernomen om hun district ervoor beschikbaar te maken.
De kabel wordt alleen opengegooid voor analoge TV (oftewel: totaal niet meer relevant) niet voor digitaal en internet.
  #14  
Oud 25 augustus 2009, 16:23
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Is dat "cappen" niet noodzakelijk omdat ze tegen de fysieke grenzen van coax kabel aan lopen. Ik kan me voorstellen dat als er meerdere mensen een 100+Mb abonement hebben in één straat dat het dan op een gegeven moment op is met de capaciteit.
Weet iemand wat er maximaal over een coax aan data kan naast de bestaande tv en radio.
  #15  
Oud 25 augustus 2009, 16:42
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Op voorhand er vanuit gaan dat Ziggo ook gaat 'cappen' vind ik erg voorbarig. Vooralsnog is er volgens mij nog geen reden om aan te nemen dat dit gaat gebeuren. Gebeurt dit toch dan zullen er een hoop abonnement 'aanpassingen' aangevraagd worden. Ik zou bijv. mijn abonnement verlagen naar de snelheid die wel haalbaar is met newsgroups. Komt die snelheid beneden de maximale snelheid van andere aanbieders in mijn regio, dan ben ik weg.
  #16  
Oud 25 augustus 2009, 16:42
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Is dat "cappen" niet noodzakelijk omdat ze tegen de fysieke grenzen van coax kabel aan lopen. Ik kan me voorstellen dat als er meerdere mensen een 100+Mb abonement hebben in één straat dat het dan op een gegeven moment op is met de capaciteit.
(...)
Er zijn meerdere mensen die op hetzelfde deel v/h netwerk zitten (in netwerk-taal een 'collision domain') welke dus bandbreedte delen. Als je tegen de grens hiervan aan loopt dan moeten je CD's dus kleiner, m.a.w minder mensen per deel v/h netwerk.

Dit is precies wat er in LAN netwerken ook gebeurt, meerdere computers op 1 hub zitten in hetzelfde collision domain en delen dus bandbreedte, bij een netwerk met een switch is elk poortje 1 collision domain en haal je dus de max. snelheid tussen je switch en je netwerk kaart, omdat je in je eentje in een CD zit. Omdat switches tegenwoordig geen drol meer kosten gebruikt niemand meer hubs.

M.a.w. als er te veel mensen zitten in een CD moet Ziggo gewoon meer apparatuur plaatsen: da's hun probleem en niet het mijne.
  #17  
Oud 25 augustus 2009, 19:45
Sjaool's schermafbeelding
Sjaool Sjaool is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 april 2009
Locatie: Emmeloord / Ziggo
Ziggo Internet: Connect en Play Complete / Technicolor TC7210 / WNDR3700 v1
DTV: Horizon Mediabox / Humax iHDR-5200C / Humax iHDR-5050C / Samsung UE32F5500
Berichten: 2.869
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
En de klanten van Ziggo wel ?
Nee, maar Ziggo capped tenminste niet.

Laatst gewijzigd door Sjaool; 25 augustus 2009 om 19:47 Reden: woordje nog er maar tussenuit
  #18  
Oud 25 augustus 2009, 20:21
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 661
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Is dat "cappen" niet noodzakelijk omdat ze tegen de fysieke grenzen van coax kabel aan lopen. Ik kan me voorstellen dat als er meerdere mensen een 100+Mb abonement hebben in één straat dat het dan op een gegeven moment op is met de capaciteit.
Weet iemand wat er maximaal over een coax aan data kan naast de bestaande tv en radio.
Selectief bepaald type verkeer inperken is wat mij betreft uit den boze. Het grootse deel van mijn verkeer is geen HTML (en ook geen news downloads overigens). Ik zou zwaar balen als mijn verkeer t.o.v. HTML verkeer wordt afgeknepen onder het mom van het is toch maar p2p of download verkeer. Dat is het namelijk niet. En al zou het het wel zijn, dan nog.
  #19  
Oud 25 augustus 2009, 20:29
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Nee, maar Ziggo capped tenminste niet.
Hoeft ook niet als veel mensen nog geen 50% van de beloofde snelheid halen
  #20  
Oud 26 augustus 2009, 13:24
E.Jekel's schermafbeelding
E.Jekel E.Jekel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Driebergen Casema
Ziggo Internet: A1E - Arris (Doc3)
DTV: CAM CI+
Berichten: 99
Standaard

Wie weet is het al een stilzwijgende cap met iedereen die zijn snelheid niet haalt
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:37.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl