Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
  #1  
Oud 23 augustus 2009, 22:30
luked45's schermafbeelding
luked45 luked45 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 3
Standaard Traag internet door router?

Ik heb Ziggo Z3i, en sinds de snelheidsverhoging in juli jl. narigheid met m'n router.
Ik heb er 3 (ja, stom); 2 Sitecoms en een ouwe Sweex Broadband.
Die laaste is de enige die werkt. De andere 2 doen het gewoon niet, en dat ligt aan mijn gebrek aan router-kennis.
Het vreemde is nu dat het gewoon internetten èn downloaden zónder router, dus met de kabel direct van het modem naar m'n pc, véél sneller gaat dan wanneer onze 2 pc's op de router staan aangesloten. Is er iemand die genoeg van routers af weet om me hierover informatie te kunnen geven?
  #2  
Oud 23 augustus 2009, 22:48
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

als je begint om wat informatie te geven welke routers je hebt,
hoe de pc's aangeslote zijn op de router.
dan kunnen we na kijken wat de max. snelheid is van de routers (WAN TO LAN)



je zegt dat je z3i hebt dus
down 25 Mbit/s
up 4.0 Mbit/s
(abo)47,95 + (televisieabonnement)16,25 = 64,20
voor 0,75 extra heb je een A1E
down 50 Mbit/s
up 5 Mbit/s
(abo)64,95 is incl televisieabonnement
__________________


  #3  
Oud 23 augustus 2009, 22:58
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Z3i bestaat niet meer, deze abonnementen zijn overgezet naar Ai1 Extra (50/5 Mbps).

Sweex routers zijn geen toppers, dus dat zal de reden zijn waarom je met router de snelheid niet haalt.

Welke Sitecoms heb je?
  #4  
Oud 25 augustus 2009, 15:54
luked45's schermafbeelding
luked45 luked45 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 3
Standaard Traag internet door Sweex?

Ik heb de Sitecom xDSL / Cable Router en de WL-600.
Het vreemde is alleen (en dat ligt vást aan mij) dat die Sitecoms niets doen bij mij. De Sweex werkt dus wel, maar download 2Mb p.s. langzamer dan wanneer m'n pc direct op het modem staat.
Er staan 2 pc's op, een die onder XP draait en een onder Vista. De boe is gewoon bekabeld, dus niks draadloos.
ik hoor het graag als jullie iets weten.
  #5  
Oud 25 augustus 2009, 17:36
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

wat bedoel je met niks doen ?
ze gaan niet aan ?
het probleem is bij veel oudere routers dat hun WAN > LAN snelheid niet hoog genoeg is.
een 100mbits wan poort houd niet in dat hij ook echt die snelheid aan kan.
had zelf ooit eens een 3com router die haalde niet meer dan 6mbits
__________________


  #6  
Oud 25 augustus 2009, 17:45
luked45's schermafbeelding
luked45 luked45 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 3
Standaard Probleem opgelost

Ik ben eruit. Ik heb de Sitecom WL-600 gereset, de nieuwste firmware gedownload, en het downloaden gaat weer net zo snel als het deed toen er geen router tussen moden em computer stond. In ieder geval dank voor de reacties.
  #7  
Oud 25 augustus 2009, 18:37
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

nou mooi dat het probleem zich zelf heeft opgelost,
en graag gedaan.
__________________


Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:37.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl