Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 23 augustus 2009, 20:31
ReneO46's schermafbeelding
ReneO46 ReneO46 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Locatie: Amersfoort, Casema
Berichten: 6
Standaard Voip via Ziggo

Hallo allemaal,

Ik maak nu gebruik van via xs4all en denk er over om over te stappen naar Ziggo.
Bij xs4all maar ik gebruik van voip: inkomende telefoon via voip van xs4all, uitgaande telefoon via justvoip.com. Dit gaat allemaal via een Fritzbox Fon ATA die achter het modem hangt.

Nu vraag ik me af of het mogelijk is om mijn telefoonnummer van xs4all naar Ziggo te laten porteren en vervolgens de telefoonaansluiting van het Ziggo modem aan te sluiten op de telefoon-in aansluiting van de Fritzbox. Hierdoor ben ik bereikbaar via mijn normale telefoonnummer en kan ik uit bellen via voip.

Iemand die hier het antwoord op weet of zelf gebruik maakt van deze configruatie?

Gr

Rene
  #2  
Oud 23 augustus 2009, 20:46
Manolito's schermafbeelding
Manolito Manolito is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Tilburg / Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max /Ubee EVW320 modem / Netgear X4/Synology DS215j nas
DTV: Samsung ci+ icm Popcornhour A200 / Humax hd-pvr 5200/Horizonbox
Berichten: 1.836
Standaard

Nummer porteren moet mogelijk zijn dacht ik, is ook mogelijk als het van de kpn was, dus waarom niet van xs4all?

Maar een fritzbox is toch alleen voor een dsl aansluiting of ik zit ernaast.
__________________
Soms zit het mee en soms zit het..... http://allestoringen.nl/top10/
  #3  
Oud 23 augustus 2009, 21:11
ReneO46's schermafbeelding
ReneO46 ReneO46 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Locatie: Amersfoort, Casema
Berichten: 6
Standaard

Het klopt dat de Fritzbox voor adsl is, alleen maak ik geen gebruik van het modem gedeelte alleen van het netwerk/voip gedeelte. Ik ga er tenminste vanuit dat dat mogelijk is op internet via kabel. (bij xs4all maakte ik ook alleen gebruik van het voip gedeelte van de Fritzbox).

Ik begrijp dat het telefoonnummer porteren geen probleem zal zijn. De vraag was meer kan ik de telefoonaansluiting op het ZIggo modem verbinden met de analoge Phone in op de Fritbox (dus waar normaal gesproken de kpn lijn ingaat).
  #4  
Oud 24 augustus 2009, 00:39
pcvroon's schermafbeelding
pcvroon pcvroon is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2009
Locatie: amersfoort / casema
Ziggo Internet: Alles in een extra
DTV: cisco hd recorder/samsung dcb-b270r
Berichten: 578
Standaard

Fritzbox is gewoon een router , telefoonbeantwoorder en een fax. En wireless(router)
Adsl kan je uitzetten.
Bij werkt ie perfect
  #5  
Oud 24 augustus 2009, 11:19
spaceshuttle's schermafbeelding
spaceshuttle spaceshuttle is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Ai1 Plus Arris tm702b FritZbox 7390
DTV: humax 5100c
Berichten: 14
Cool

ik gebruik hier nu al een tijdje de Fritzbox 7270 en die werkt prima met Ziggo...
Let wel op dat de instellingen van Ziggo anders zijn dan die bij XS4All en dat je de apart bijgeleverde kabel gebruikt om je "vaste net" aansluiting op je fritz moet gebruiken.
Anders zal het niet werken.

Mocht je zo ver zijn dan kun je mij altijd ff een pm sturen voor de juiste instellingen.

Groet John
  #6  
Oud 24 augustus 2009, 21:07
ReneO46's schermafbeelding
ReneO46 ReneO46 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2009
Locatie: Amersfoort, Casema
Berichten: 6
Standaard

Dank alle voor de reacties.

@John
Maak graag gebruik van je aanbod. Zal tzt een pm sturen. Moet nog even wachten voordat ik xs4all kan opzeggen in oktober.

gr

Rene
  #7  
Oud 6 september 2009, 18:52
Krummel's schermafbeelding
Krummel Krummel is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2009
Locatie: Zevenbergen-@Home
Ziggo Internet: AI1 plus/Motorola
DTV: SamsungDCB-H380/Humax ir fox (2x)
Berichten: 4
Standaard

@John

Ik wil ook een fritz gebruiken als wlan router.
Heb je een pm gestuurd.

Groet, Jurgen.
  #8  
Oud 11 oktober 2009, 21:53
hanss12345's schermafbeelding
hanss12345 hanss12345 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 oktober 2009
Locatie: Maastricht Home
Ziggo Internet: Alles in1 plus arris tm4018
DTV: alfacrypt
Berichten: 2
Talking instalatie van fritzbox 7270 wlan

Bij eerste maal in gebruik van internet had ik de fritzbox 7270 wlan moeten configureren.
Nu heb ik dat niet goed gedaan. Hoe kan ik dit alsnog doen,want ik kom op deze weg niet op internet.
Wie kan mij helpen?
  #9  
Oud 11 oktober 2009, 22:23
spaceshuttle's schermafbeelding
spaceshuttle spaceshuttle is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Ai1 Plus Arris tm702b FritZbox 7390
DTV: humax 5100c
Berichten: 14
Post

Hans,

Je kunt het beste even je Fritzbox resetten.
Dan kun je alles weer opnieuw instellen.

Zie volgende tekst:

Om uw FRITZ!Box geheel te resetten (bijvoorbeeld omdat u uw wachtwoord kwijt bent) gaat u als volgt te werk:
- sluit een analoge telefoon aan op één van de FON-poorten
- toets de volgende code in: #991*15901590*
- u hoort een pieptoon
- na ca. 30 seconden ziet u alle LEDs aan- en uitgaan
- de FRITZ! is nu gereset naar de fabrieksinstellingen
- u kunt weer inloggen via http://192.168.178.1 of http://fritz.box
(bron: fritzshop.nl)

Als je dit gedaan hebt kun je gewoon weer inloggen op je fritzbox.

Groet John
  #10  
Oud 17 oktober 2009, 11:10
hanss12345's schermafbeelding
hanss12345 hanss12345 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 oktober 2009
Locatie: Maastricht Home
Ziggo Internet: Alles in1 plus arris tm4018
DTV: alfacrypt
Berichten: 2
Standaard fritzbox

Bedankt John het is helemaal goed gekomen.
nogmaals bedankt groetjes Hans
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:34.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl