Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 23 augustus 2009, 22:18
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ))Pilske(( Bekijk bericht
Hier hetzelfde probleem, sinds donderdag nieuwe modem, en een download tussen 30-35 en een upload van 4-4,5.
Jammer dat het weer niet in 1 keer goed kan gaan bij ziggo.

Maak je gebruik van wireless lan?
Welk type router heb je?
enz. enz....

Geef wat meer info over je eigen thuis netwerk(je)...
  #12  
Oud 23 augustus 2009, 22:29
))Pilske(('s schermafbeelding
))Pilske(( ))Pilske(( is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Wijk en Aalburg Casema
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Maak je gebruik van wireless lan?
Welk type router heb je?
enz. enz....

Geef wat meer info over je eigen thuis netwerk(je)...
Gebruik de D-Link gaming router, en alles loopt via kabels, heb niets draadloos. Heb modem ook al een reset gegeven, helpt ook niet.

Laatst gewijzigd door ))Pilske((; 23 augustus 2009 om 22:35
  #13  
Oud 23 augustus 2009, 22:56
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Kan je de status van up- en download posten? Zie ook: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...t=status+arris
  #14  
Oud 24 augustus 2009, 00:09
amorax's schermafbeelding
amorax amorax is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2005
Locatie: Wormer/Multikabel
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bartjebart Bekijk bericht
Hier het zelfde probleem. echter zie ik dat jij 4 downstream channels heb, ik maar 3. ziggo helpdesk bellen heeft bij mij na 3 pogingen geen enkel resultaat gehad.
Ik heb slechts 1 downstream. Kan ik daar zelf nog iets aan doen of moet ik de Helpdesk van Ziggo hebben?
  #15  
Oud 24 augustus 2009, 15:11
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door amorax Bekijk bericht
Ik heb slechts 1 downstream. Kan ik daar zelf nog iets aan doen of moet ik de Helpdesk van Ziggo hebben?
Lijkt mij idd een goed idee. Ik ben overigens ook benieuwd naar de waardes. Zou je die nog willen posten?
  #16  
Oud 24 augustus 2009, 15:16
amorax's schermafbeelding
amorax amorax is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2005
Locatie: Wormer/Multikabel
Berichten: 41
Standaard

Hier mijn waardes:

  #17  
Oud 24 augustus 2009, 15:27
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door amorax Bekijk bericht
Hier mijn waardes:
Als je het mij vraagt is er niets mis je power waarden. Idd raar dat je maar 1 download kanaal hebt. Meteen bellen naar Ziggo dus!

Sommigen hebben baat bij de optie clear RF cache via de volgende link: http://192.168.100.1/scanover.htm
Zie ook een eerdere post van mij op dit topic. Helaas garandeert dit niets.
  #18  
Oud 24 augustus 2009, 15:50
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slayer Bekijk bericht
Sommigen hebben baat bij de optie clear RF cache via de volgende link: http://192.168.100.1/scanover.htm
Helaas garandeert dit niets.
Het opschonen van de 'RF cache' heeft, na het opnieuw aanzetten van het modem, tot gevolg dat ze opnieuw gaat scannen naar beschikbare frequenties. Bij mij blijft de downstream frequentie altijd hetzelfde, maar de upstream frequentie verschilt (channel id's 1 t/m 4 worden willekeurig gebruikt). Het kan dus baat hebben om deze handeling ('clear RF cache' -> restart modem) meerdere keren uit te voeren tot een bevredigend resultaat behaalt is.

* ik heb er zelf geen baat bij gehad
  #19  
Oud 24 augustus 2009, 16:15
sip2608's schermafbeelding
sip2608 sip2608 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 mei 2008
Locatie: Emmen
Ziggo Internet: Z3
DTV: Samsung
Berichten: 10
Standaard Snelheid

Ik heb vanaf het begin een nieuwe modem maar ik haal bij langena niet de snelheid die word belooft.
Het is natuurlijk wel dat je iets moet in leveren maar niet dat je zoveel verlies hebt.
Ik zou 50m Mbit moeten hebben maar daar kom ik lang niet aan modem al eens gereset dat helpt ook al niet. Ik kom op ongeveer 11Mbit uit en de upload is 3Mbit en niet de beloofde 5 Mbit.
Ik zit er over na tedenken om weer over testappen naar een andere provider toe.
Die wel een stabile snelheid hebben.

Ik heb van ziggo een Motorola er bij gekregen.
  #20  
Oud 24 augustus 2009, 17:05
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

"Ik heb vanaf het begin een nieuwe modem"; denk je misschien dat we merk en type zouden willen weten?
"Ik kom op ongeveer 11Mbit uit en de upload is 3Mbit"; en denk je hier misschien dat we zouden willen weten met welke test je dat bepaald hebt, en onder welke condities (met/zonder router (merk/type), wired/wireless, cpu/disk gebruik testende PC)
"Die wel een stabile snelheid hebben"; volgens jezelf zit je uiterst stabiel op 11/3 Mbits/sec. Je probleem is niet instabiliteit maar performance. Wanneer we via de eerste 2 vragen weten of dat werkelijk aan het modem ligt, lijkt de volgende stap dan dat modem uit te lezen.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:07.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl