Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 22 augustus 2009, 22:26
Superduper263's schermafbeelding
Superduper263 Superduper263 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Huizen/casema
Ziggo Internet: Alles-in-een-extra/Arris
Berichten: 9
Standaard Nieuw arris modem haalt Aie-E snelheid niet

Ik heb sinds een paar dagen het nieuwe arris docsis 3 modem geinstalleerd, maar haal helaas de snelheden niet. Ik heb geen fluctuaties, maar zit strak op de volgende waardes:

down: 38 MB/s
up: 2.7 MB/s

Terwijl het abbonenement 50/5 zou moeten bieden ongeveer.

Dit is zo direct achter het modem, of achter mijn router (dlink dir 655).

Als ik de status pagina van het modem ophaal, valt mij niet zo veel bijzonders op, maar de getallen zeggen me ook niet erg veel. Op dit forum heb ik wat referentie waardes bekeken en daar lijken mijn waardes wel zo ongeveer in te liggen.

Heeft iemand een idee waardoor mijn snelheid lager uitvalt en of ik er zelf iets aan zou kunnen doen?

  #2  
Oud 22 augustus 2009, 23:14
Bartjebart's schermafbeelding
Bartjebart Bartjebart is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2007
Locatie: Obdam Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus
DTV: CI+ module
Berichten: 32
Standaard

Hier het zelfde probleem. echter zie ik dat jij 4 downstream channels heb, ik maar 3. ziggo helpdesk bellen heeft bij mij na 3 pogingen geen enkel resultaat gehad.
  #3  
Oud 22 augustus 2009, 23:16
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Superduper263 Bekijk bericht
Als ik de status pagina van het modem ophaal, valt mij niet zo veel bijzonders op, maar de getallen zeggen me ook niet erg veel. Op dit forum heb ik wat referentie waardes bekeken en daar lijken mijn waardes wel zo ongeveer in te liggen.

Heeft iemand een idee waardoor mijn snelheid lager uitvalt en of ik er zelf iets aan zou kunnen doen?
De power waarde van de download zo zoveel mogelijk in de buurt van 0 dBmV moeten zitten en de upload op 45 dBmV. Volgens mij zien de waarden die jij opgeeft er redelijk goed uit (maar ik ben geen specialist op dat gebied).

Ik heb een tijdje last gehad van een onverklaarbare lage upload. Ook na meerdere keren uit/aan zetten van de modem. Na het schonen van de RF cache* en het uit/aanzetten van de modem heb ik tot vandaag de dag de volledige snelheid. Of die actie mij echt geholpen heeft weet ik helaas niet zeker.

*Optie clear RF cache via de volgende link: http://192.168.100.1/scanover.htm
  #4  
Oud 23 augustus 2009, 00:09
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 226
Standaard

Ook ik kijk nu hoe het kan dat ik niet de volledige snelheid haal. Nu zit ik sinds gisteren te toveren en kom gemiddeld uit op 30 - 35 Mb download en ongeveer 4 Mb up.
AOok de RF cache nu gewist maar dat helpt dus niets. Wel blijkt dat ik via een veilige modus opstart met netwerkondersteuning wel 48 Mb haal ???
Is de overhead op mijn pc normaal te groot? Ik heb een Pentium 4 (2,4 Ghz) met Windows XP SP3 en NOD32 versie 4 als virusscanner.
Virusscanner uit geeft enkele Mb's download extra.

Dus ik heb al in een andere thread aangegeven of de snelheid van je pc mogelijk de bottleneck is.
Wat heb jij voor een configuratie staan Superduper...
  #5  
Oud 23 augustus 2009, 00:23
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wvroessel Bekijk bericht
Wel blijkt dat ik via een veilige modus opstart met netwerkondersteuning wel 48 Mb haal ???
Ik heb een Pentium 4 (2,4 Ghz) met Windows XP SP3 en NOD32 versie 4 als virusscanner.
In jouw geval lijkt mij de oorzaak inderdaad PC gerelateerd. Mocht je geïnteresseerd zijn. Ik zit hier overigens met een oud laptopje met Ubuntu (Pentium M 1.60 met 1GB). Met een UTP kabel haal ik bijna de zelfde snelheid als mijn krachtigere desktop die op vista draait...
  #6  
Oud 23 augustus 2009, 10:06
Superduper263's schermafbeelding
Superduper263 Superduper263 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Huizen/casema
Ziggo Internet: Alles-in-een-extra/Arris
Berichten: 9
Standaard

Ik merk alleen dat de snelheid nog lager word als ik met mijn netbook met een 1.6 Atom test. Op mijn desktop met een 3 GHz quadcore, 4 Gb RAM en Vista 64 denk ik niet dat ik daarmee een bottleneck vorm.

Ik zou ook niet weten waarom de upload zo laag is. Ik ga ze verder wel weer eens bellen.
  #7  
Oud 23 augustus 2009, 10:29
arnold's schermafbeelding
arnold arnold is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2007
Locatie: Julianadorp (Multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Arris / Dlink Dir-855
DTV: C+ (2x)
Berichten: 14
Standaard upstream

Omdat ik een lage upload had heb ik daar melding van gemaakt bij Ziggo.
sinds zaterdag 22/8 merkte ik dat er wijzigingen in de instelling zijn gemaakt.
Bij upstream staat nu 5120 als waarde terwijl er eerst stond 2560 en nu is mijn upload prima. Ook zie ik nu dat er bij Channeltype iets gewijzigd is
i.p.v. Mixed (TDMA and ATDMA) staat daar nu DOCSIS2.0 (ATDMA)
Over de download had ik weinig reden tot klagen

Misschien iets om even na te kijken in het arris modem

Arnold

Laatst gewijzigd door arnold; 23 augustus 2009 om 10:35
  #8  
Oud 23 augustus 2009, 14:29
Superduper263's schermafbeelding
Superduper263 Superduper263 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Huizen/casema
Ziggo Internet: Alles-in-een-extra/Arris
Berichten: 9
Standaard

Misschien moeten ze dat bij mij ook eens doen. Wel vreemd dat er Docsis 2 komt te staan ipv 3.
  #9  
Oud 23 augustus 2009, 21:48
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Superduper263 Bekijk bericht
Misschien moeten ze dat bij mij ook eens doen. Wel vreemd dat er Docsis 2 komt te staan ipv 3.
Dan zou ik even bellen. Wat betreft het chanel type, voor de upstream schijnt docsis2 voldoende te zijn (voor 5Mbps). Bij mij werkt dat tenminste prima.

  #10  
Oud 23 augustus 2009, 22:12
))Pilske(('s schermafbeelding
))Pilske(( ))Pilske(( is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Wijk en Aalburg Casema
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 9
Standaard

Hier hetzelfde probleem, sinds donderdag nieuwe modem, en een download tussen 30-35 en een upload van 4-4,5.
Jammer dat het weer niet in 1 keer goed kan gaan bij ziggo.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:18.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl