Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 27 augustus 2009, 02:46
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20163
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________

Laatst gewijzigd door MrDroopy; 28 augustus 2009 om 15:09 Reden: tekst verplaatst naar nieuw topic
  #12  
Oud 28 augustus 2009, 17:50
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jansen! Bekijk bericht
Heb de helpdesk al gebeld, maar uiteraard geen andere meldingen in dit gebied...
Voorstel was om de pc rechtstreeks op het modem aan te sluiten en daarmee de router uit te sluiten als eventuele boosdoener. De upload is echter prima, dus de router lijkt me het probleem niet.

Meten is weten. Meten is het uitsluiten van aanname's. En juist aanname's kunnen je de geheel verkeerde kant op sturen als het gaat om het oplossen van een probleem.

Om een probleem op te lossen moet je niet dingen aannemen, maar het weten.

Ofwel, gewoon even testen zonder router, dan weet je zeker of het wel of niet aan de router ligt in plaats van ervan uit te gaan dat het de router niet is.
__________________

  #13  
Oud 28 augustus 2009, 18:12
Jansen!'s schermafbeelding
Jansen! Jansen! is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Appelscha
Ziggo Internet: Connect & Play Complete
DTV: Horizon Box, Horizon Box Extra, Humax 5050C
Berichten: 157
Standaard

Na het resetten van modem en router (1 minuut van 't stroom) vanochtend was de snelheid gedurende een aantal uren goed tot zeer goed (12 mb/s.!).
Na een uur of twee, drie zakte het weer in.
't Is natuurlijk een aanname, maar ik het het idee dat deze verschijnselen niet te wijten zijn aan storingen aan mijn kant van de aansluiting.
  #14  
Oud 28 augustus 2009, 19:28
Bernd's schermafbeelding
Bernd Bernd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2009
Locatie: De Wijk / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Cisco EPC3928AD
DTV: Humax iHDR-5050C via Sony BDV-IT1000 Blu-ray Home Theater set
Berichten: 122
Standaard

De snelheid is momenteel prima. Ik heb het idee dat het aantal storingen ook afneemt. Ik luister veel met een internetradio (van Freecom) en deze viel de afgelopen weken vaak stil, maar sinds deze week heb ik het niet meer gemerkt.

Niet slecht, toch ?

Bernd
  #15  
Oud 29 augustus 2009, 08:20
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jansen! Bekijk bericht
Na het resetten van modem en router (1 minuut van 't stroom) vanochtend was de snelheid gedurende een aantal uren goed tot zeer goed (12 mb/s.!).
Na een uur of twee, drie zakte het weer in.
't Is natuurlijk een aanname, maar ik het het idee dat deze verschijnselen niet te wijten zijn aan storingen aan mijn kant van de aansluiting.
Ik heb zelf het idee dat het niet in de verbinding van Ziggo zit, het is dan namelijk niet erg waarschijnlijk dat vlak na een reset de snelheid wel even ok is, maar pas na een paar uur weer inzakt.

Je geeft aan dat je de indruk hebt dat het niet aan jou kant van de aansluiting zit, echter is er maar 1 manier om daar achter te komen, en dat is door het te testen.

En een van de eerste testen is dan om de router er even tussenuit te halen en dan bv voor een dag te testen (omdat je aangeeft dat het probleem zich pas na een paar uur optreed).
__________________

  #16  
Oud 29 augustus 2009, 16:35
Bernd's schermafbeelding
Bernd Bernd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2009
Locatie: De Wijk / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Cisco EPC3928AD
DTV: Humax iHDR-5050C via Sony BDV-IT1000 Blu-ray Home Theater set
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jansen! Bekijk bericht
Na het resetten van modem en router (1 minuut van 't stroom) vanochtend was de snelheid gedurende een aantal uren goed tot zeer goed (12 mb/s.!).
Na een uur of twee, drie zakte het weer in.
't Is natuurlijk een aanname, maar ik het het idee dat deze verschijnselen niet te wijten zijn aan storingen aan mijn kant van de aansluiting.
Misschien doet de router wel moeilijk als hij enige tijd aanstaat. Misschien is het de warmte, misschien gewoon een defect onderdeel: alles kan. Om er zeker van te zijn of een nieuwe router kopen of een dag zonder router testen zoals ook al aangegeven door Excalibur.

Kijk ook je firewall en virusscanner na: het beste is om deze te verwijderen en daarna een dag regelmatig een test te draaien.

Maar ja, je kunt natuurlijk ook last hebben van een paar extreme downloaders kort bij jou in de buurt. Als de "wijkcentrale" van jou tot het randje belast wordt gaat de snelheid naar beneden. Laat op de avond en 's-nachts zou de snelheid goed moeten zijn, overdag wat minder, 's-avonds het laagst.

Succes met de puzzel .
  #17  
Oud 29 augustus 2009, 17:46
Jansen!'s schermafbeelding
Jansen! Jansen! is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Appelscha
Ziggo Internet: Connect & Play Complete
DTV: Horizon Box, Horizon Box Extra, Humax 5050C
Berichten: 157
Standaard

Ik heb nog een oude, maar goed werkende router staan. Zal deze eens aansluiten en zien of dat andere meetresultaten geeft.
  #18  
Oud 29 augustus 2009, 17:59
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jansen! Bekijk bericht
Ik heb nog een oude, maar goed werkende router staan. Zal deze eens aansluiten en zien of dat andere meetresultaten geeft.
Kun je doen, maar wellicht is het verstandiger om het inmiddels al vele malen gegeven advies te volgen en eerst te testen zonder router.
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________
  #19  
Oud 30 augustus 2009, 19:24
Dominee's schermafbeelding
Dominee Dominee is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2009
Locatie: Waalwijk Home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
DTV: Humax
Berichten: 7
Standaard

Hier vanaf week of 2 continu ellende met down..gaat van 50Mb/s naar 6Mb/s maar als ik het modem reset dan is het weer optimaal
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl