Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 25 augustus 2009, 16:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.917
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Hier, in postcodegebied 2332PH het volgende waargenomen.
Ned 1 HD geen info over type signaal.
Ned 2 HD Dolby stereo icoon en een Dolby icoon( het geluid is gewoon stereo )
Ned 3 HD Dolby stereo icoon en een Dolby icoon ( het geluid is gewoon stereo.)
Vr.gr JanvdB
Ik denk dat je het Nederland 1 HD kanaal uit je kanalen lijst moet gooien en de TV even opnieuw laten zoeken naar alleen nieuwe kanalen om dit kanaal weer opnieuw te vinden. In Ziggo/Casema en Ziggo/Multikabel gebied wordt namelijk hetzelfde signaal doorgegeven dat afkomstig is uit de headend van Ziggo/Casema. Als in Ziggo/Multikabel gebied bij Nederland 1 HD beide geluidsstreams aanwezig zijn, dan is dat ook het geval in Ziggo/Casema gebied. Als jouw TV maar één geluidsstream ziet dan zou dat erop kunnen wijzen dat je TV een kanaal update niet lekker verwerkt heeft omdat er af en toe wat getest wordt met dit Nederland 1 HD kanaal.
  #12  
Oud 25 augustus 2009, 17:00
hdfanaat's schermafbeelding
hdfanaat hdfanaat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Drunen
Ziggo Internet: Z1
DTV: humax 5000
Berichten: 11
Standaard dolby digital

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Ik denk dat je het Nederland 1 HD kanaal uit je kanalen lijst moet gooien en de TV even opnieuw laten zoeken naar alleen nieuwe kanalen om dit kanaal weer opnieuw te vinden. In Ziggo/Casema en Ziggo/Multikabel gebied wordt namelijk hetzelfde signaal doorgegeven dat afkomstig is uit de headend van Ziggo/Casema. Als in Ziggo/Multikabel gebied bij Nederland 1 HD beide geluidsstreams aanwezig zijn, dan is dat ook het geval in Ziggo/Casema gebied. Als jouw TV maar één geluidsstream ziet dan zou dat erop kunnen wijzen dat je TV een kanaal update niet lekker verwerkt heeft omdat er af en toe wat getest wordt met dit Nederland 1 HD kanaal.
Gebruik IRHD-5000 Humax decoder en de zenders opnieuw laten zoeken zonder gewenst resultaat! De Tv werkt goed! Mijn Denon receiver ook en die geeft geen Dolby aan bij Ned1 HD. De fout ligt niet aan mijn apparatuur! Wel bij het doorgeven van het signaal door Ziggo. Dus graag het probleem zoeken bij Ziggo en niet bij de apparatuur van de gebruikers a.u.b.
  #13  
Oud 25 augustus 2009, 18:18
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard

Beste Heer ArChie,
Op Uw aanraden mijn tv( Loewe Compose) opnieuw zenders laten zoeken.
Het resultaat is 0,0.
Bij zender info krijg ik op alle 3 de HD zenders het volgende te zien:
Stereo icoon( vierkantje met twee speakers) en het Dolby icoon.
Het geluid is gewoon stereo.
Loewe Compose met Alphacrypt( ik weet het, niet ondersteund) en een Loewe Soundprojector.
Vr.gr JanvdB
  #14  
Oud 25 augustus 2009, 18:28
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.917
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hdfanaat Bekijk bericht
Gebruik IRHD-5000 Humax decoder en de zenders opnieuw laten zoeken zonder gewenst resultaat! De Tv werkt goed! Mijn Denon receiver ook en die geeft geen Dolby aan bij Ned1 HD. De fout ligt niet aan mijn apparatuur! Wel bij het doorgeven van het signaal door Ziggo. Dus graag het probleem zoeken bij Ziggo en niet bij de apparatuur van de gebruikers a.u.b.
Het is je misschien niet opgevallen, maar ik reageerde op het bericht van JanvdB die een Loewe TV heeft met een geïntegreerde DVB-C ontvanger. Ik gaf hem de tip om zijn TV nog eens opnieuw te zoeken naar het Nederland 1 HD kanaal omdat ik in Ziggo/Multikabel gebied wel beide geluidsstreams heb en die dan dus ook aanwezig zouden moeten zijn in Ziggo/Casema gebied omdat het signaal uit dezelfde headend van Ziggo Casema komt.

Voor zover ik heb kunnen achterhalen ligt Drunen in Ziggo/@Home gebied en dat deel van het kabelgebied heeft een eigen headend. Hoe het signaal daar in elkaar zit kan ik op mijn adres in Ziggo/Multikabel gebied niet zien. Mijn reactie was dus niet voor jou bestemd, maar gericht aan JanvdB.
  #15  
Oud 25 augustus 2009, 18:36
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.917
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Beste Heer ArChie,
Op forums mag je elkaar gewoon aanspreken met je.

Citaat:
Op Uw aanraden mijn tv( Loewe Compose) opnieuw zenders laten zoeken.
Het resultaat is 0,0.
Bij zender info krijg ik op alle 3 de HD zenders het volgende te zien:
Stereo icoon( vierkantje met twee speakers) en het Dolby icoon.
Dan is er toch wel iets veranderd? Je gaf eerst namelijk aan dat je op Nederland 1 HD geen informatie kreeg over het type signaal en nu geef je aan dat je op alle drie de Nederland HD kanalen de stereo en Dolby indicatie krijgt. Daar maak ik uit op dat de TV in ieder geval weer de juiste geluidsstream keuzes weet te tonen.

Citaat:
Het geluid is gewoon stereo.
Loewe Compose met Alphacrypt( ik weet het, niet ondersteund) en een Loewe Soundprojector.
Wanneer je de stereo geluidsstream selecteert dan is het geluid zoals verwacht gewoon stereo. Kies je de Dolby geluidsstream dan is het geluid meestal Dolby 2.0, ofwel stereo, omdat men nagenoeg geen Dolby 5.1 materiaal uitzendt.
  #16  
Oud 25 augustus 2009, 18:48
hdfanaat's schermafbeelding
hdfanaat hdfanaat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: Drunen
Ziggo Internet: Z1
DTV: humax 5000
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Het is je misschien niet opgevallen, maar ik reageerde op het bericht van JanvdB die een Loewe TV heeft met een geïntegreerde DVB-C ontvanger. Ik gaf hem de tip om zijn TV nog eens opnieuw te zoeken naar het Nederland 1 HD kanaal omdat ik in Ziggo/Multikabel gebied wel beide geluidsstreams heb en die dan dus ook aanwezig zouden moeten zijn in Ziggo/Casema gebied omdat het signaal uit dezelfde headend van Ziggo Casema komt.

Voor zover ik heb kunnen achterhalen ligt Drunen in Ziggo/@Home gebied en dat deel van het kabelgebied heeft een eigen headend. Hoe het signaal daar in elkaar zit kan ik op mijn adres in Ziggo/Multikabel gebied niet zien. Mijn reactie was dus niet voor jou bestemd, maar gericht aan JanvdB.
Ik had het wel gelezen, maar toch ook maar geprobeerd.
sorry voor mijn irritatie.
  #17  
Oud 25 augustus 2009, 23:19
spaceshuttle's schermafbeelding
spaceshuttle spaceshuttle is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Ai1 Plus Arris tm702b FritZbox 7390
DTV: humax 5100c
Berichten: 14
Unhappy

Ook hier heb ik al een tijdje geen dolby geluid op ned 1 hd.
De geluidstream met icoon waren van de 1 op de andere dag verdwenen.
Ned 2 en 3 werken wel goed.

Dit in het @Home gebied 7981 met als zenders code 7900 (hoogeveen.)

Heb reeds de decoder(humax 5000c) gereset en ook de zenders opnieuw laten zoeken maar dit mag niet baten.
  #18  
Oud 26 augustus 2009, 16:04
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard

Beste ArChie,
Je hebt inderdaad gelijk, wat betreft NED 1 HD.
Daar heb ik inderdaad nu een indicatie over het soort signaal.
Aangezien ik de eerste tijd op NED.3 HD wel een 5.1? geluid had, dacht ik dat er nu misschien iets mis was met de geluids doorgave.
Bedankt voor het advies, dat heeft inderdaad voor NED 1 HD geholpen.
Wat ik nog even wil opmerken is , toen ik volgens jou 1 geluidssignaal binnen kreeg, ik geen last had van hickups!
Misschien kun je daar wat mee?
Vr.gr JanvdB
  #19  
Oud 26 augustus 2009, 18:48
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.917
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Aangezien ik de eerste tijd op NED.3 HD wel een 5.1? geluid had, dacht ik dat er nu misschien iets mis was met de geluids doorgave.
Na de introductie van Nederland 1, 2 en 3 HD heeft men in Hilversum enige tijd de Dolby Digital stream de verkeerde indicaties meegegeven waardoor de ontvangers de indruk hadden dat het om een 5.1 Dolby Digital stream ging terwijl er in werkelijkheid maar twee kanalen gebruikt worden en de stream dus aangeduid moet worden als een 2.0 Dolby Digital stream. Dit is later gecorrigeerd. Als er nu een uitzending is waarbij echt 5.1 kanalen worden gebruikt dan zou de receiver dat nu ook als zodanig aan moeten geven. De meeste uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 HD zijn echter 2.0 kanaals

Citaat:
Wat ik nog even wil opmerken is , toen ik volgens jou 1 geluidssignaal binnen kreeg, ik geen last had van hickups!
Ik vermoed dat je toen alleen nog maar de normale stereo geluidsstream had omdat bij één van de testjes met Nederland 1 HD de Dolby Digital stream even een tijdje verdwenen is geweest. Je zou dus kunnen proberen om bij Nederland 1, 2 en 3 HD te kiezen voor de normale stereo stream i.p.v. de Dolby Digital stream. Misschien is het dan wat makkelijker te verwerken door de TV zodat die hickups niet meer optreden.

Verder wil ik je adviseren om deze problemen met Nederland 1, 2 en 3 HD ook bij je Loewe dealer aan te kaarten zodat Loewe ook een onderzoek kan gaan starten naar de oorzaak. Misschien vinden zij iets waar dan mogelijk alle betrokkenen hun voordeel mee kunnen doen.
  #20  
Oud 26 augustus 2009, 19:29
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard

Beste ArChie,
Bedankt voor de uitleg, het is nu duidelijk, ik was op het verkeerde been gezet door het Dolby signaal van de eerste dagen.
Wat betreft de hickups, ik heb het reeds aangekaart bij mijn Loewe dealer, maar die zegt dat het probleem door het Ziggo signaal veroorzaakt wordt.
Dus ik zit tussen twee vuren in.
Wat wel opvallend is , dat de hickups zich uitsluitend voordoen op de Ned HD zenders.
Ik heb het probleem ook op het Loewe forum gezet, mocht er een oplossing komen, zal ik dat zeker laten weten
Vr.gr JanvdB
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:37.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl