Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Panasonic

Mededelingen

Panasonic Nieuws, vragen en opmerkingen over Panasonic CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 6 september 2009, 23:47
rimarsa's schermafbeelding
rimarsa rimarsa is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juli 2009
Locatie: Oosterhesselen
Berichten: 11
Standaard

Bij Panasonic zeggen ze dat hij gewoon gaat werken.

Richard.
  #12  
Oud 7 september 2009, 08:49
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rimarsa Bekijk bericht
Bij Panasonic zeggen ze dat hij gewoon gaat werken.

Richard.
Dat zeggen ze bij Philips ook en het zal ongetwijfeld gaan werken. Ondertussen is het wel een hele soap geworden...
  #13  
Oud 7 september 2009, 08:55
cistem's schermafbeelding
cistem cistem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: TV
Berichten: 5
Standaard

Ik heb Panasonic ook gebeld, en de reactie was als volgt: "Het zou kunnen werken, maar we ondersteunen het niet."

Dus toen vroeg ik: "Dus u weet het niet zeker"

Antwoord: "Jawel. Het zou kunnen werken, maar we ondersteunen het niet."

Soms wordt je wel redelijk aan het lijntje gehouden, erg politiek correct natuurlijk. Er valt ook wel wat voor te zeggen, omdat de hele certificeringsmethode van Ziggo nogal gesloten is en Panasonic zich niet problemen op de hals wil halen door te zeggen dat het wel werkt. Ik heb een TX-37G10 (paar maand oud). De handleiding bevat geen CI+ logo, waar uit af te leiden mag zijn dat het ook geen certificaat draagt. Of dat dan ook weer inhoud dat er geen ondersteuning voor is... Enige methode is gewoon het uittesten van een Alphacrypt en een door Ziggo geleverde CAM, maar durf op dit moment geen van beide aan te schaffen.

Laatst gewijzigd door cistem; 7 september 2009 om 09:02
  #14  
Oud 7 september 2009, 09:09
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.918
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rimarsa Bekijk bericht
Bij Panasonic zeggen ze dat hij gewoon gaat werken.
Technisch kan een CI+ CAM functioneren in een standaard DVB CI slot bij kanalen waarop de digitale TV provider geen CI+ beperkingen heeft geactiveerd. Functioneel mag de CI+ CAM van Ziggo echter niet functioneren in een standaard DVB CI slot en om dat te bereiken gaat Ziggo dus op alle digitale TV kanalen een CI+ beperking aanzetten.
  #15  
Oud 7 september 2009, 09:18
Renecs's schermafbeelding
Renecs Renecs is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2005
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 42
Standaard

uhhhhh.............

Nu weet ik eigenlijk nog steeds niet wat de beste optie is voor de beste beeldkwaliteit. Iemand suggesties
  #16  
Oud 7 september 2009, 09:26
cistem's schermafbeelding
cistem cistem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: TV
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renecs Bekijk bericht
uhhhhh.............

Nu weet ik eigenlijk nog steeds niet wat de beste optie is voor de beste beeldkwaliteit. Iemand suggesties
Het is flauw, maar waarschijnlijk een door Ziggo aangeboden en ondersteunde optie. Als je zeker wilt zijn dat alles blijft werken, zit je met een Panasonic TV uit 2009 vast aan een losse decoder. Ziggo heeft aangegeven dat de modellen uit 2009 sowieso niet meegenomen worden in de huidige tests die ze nu aan het doen zijn.

De CAM oplossingen voor een Panasonic TV met CI slot zijn beperkt tot de Alphacrypt (zoals hierboven te lezen is zou een Ziggo CAM niet werken). Probleem is dat Ziggo kan besluiten om die ook te blokkeren waardoor je uiteindelijk weer vastzit aan de losse decoder.
  #17  
Oud 7 september 2009, 09:52
Renecs's schermafbeelding
Renecs Renecs is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2005
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 42
Standaard

Ok
Bedankt voor t antwoord.....
  #18  
Oud 7 september 2009, 21:10
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cistem Bekijk bericht

..Ziggo heeft aangegeven dat de modellen uit 2009 sowieso niet meegenomen worden in de huidige tests die ze nu aan het doen zijn.

...
dit is een keuze van Panaonic, NIET van Ziggo.
  #19  
Oud 8 september 2009, 09:09
Renecs's schermafbeelding
Renecs Renecs is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2005
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 42
Standaard

Goede morgen.

Heb me inmiddels ietsje verder verdiept erin.
(klein beetje maar hoor, er is/zijn gewoon te veel keus/mogelijkheden)

Maar dan komt bij mij de vraag, als ZIGGO naar CI+ gaat, is dat dan backwords compatible met CI? Ik bedoel wat gaat dit dan inhouden voor mensen met bijv. een MediaCenter? die dus bijv. gebruike maken van FireDTV of FloppyDTV e.d.?
  #20  
Oud 8 september 2009, 09:28
cistem's schermafbeelding
cistem cistem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: TV
Berichten: 5
Standaard

FireDTV oplossingen en de rest van de CI oplossingen met behulp van Alphacrypt zijn een gok op dit moment. Ziggo is in staat juist die oplossingen te blokkeren.

Het gaat om de combinaties die mogelijk zijn, en eigenlijk is het simpel:

Wat niet werkt:

- CI+ slot met een CI CAM
- CI slot met CI+ CAM

Het eerste geval wordt door Ziggo zelf afgevangen doordat ze een bepaalde modus vereisen van het CI+ slot (wat dus er voor zorg dat je dan een CI+ CAM moet hebben). Het tweede geval is geloof ik ook afgevangen, al zou dat moeten werken volgens de specificatie.

Wat dus wel werkt:

- CI+ slot met Ziggo CI+ cam (ondersteund)
- CI met CI CAM (niet ondersteund)

De eerste oplossing is niet van toepassing voor Panasonic TV's op dit moment (aangezien ze dus nog bezig zijn om dit goed te keuren bij Ziggo). De tweede oplossing werkt op dit moment, ik heb zelf nu een Alphacrypt IC CAM in mijn Panasonic TV*.

De Alphacrypt oplossing werkt redelijk. Het lijkt erop dat Nederland 1 HD bij mij soms signaalkwaliteit verliest plotseling, waardoor je 1 of 2 seconden geen beeld hebt. Rest van de zenders zijn prima in orde, en EPG werkt ook prima.

Punt is dat de Alphacrypt een gok is. De IC CAM kost 79,95 euro (de Classic versie 99,95 euro)**, dat maakt het tot een redelijk dure gok. Veel mensen beweren dat de losse decoders ook op zwart gaan als Ziggo besluit de Alphacrypt oplossing te blokkeren, maar dat is helaas niet helemaal juist. Ziggo is namelijk prima in staat om de firmware van die decoders te updaten vanaf afstand waardoor ze waarschijnlijk wel alleen de Alphacrypt oplossing kunnen aanpakken. Again, geen garanties.

Als je niet opgescheept wil zitten met (eventuele) problemen, en niet bereid bent om die zelf te moeten oplossen dan blijft de losse decoder de enige goede oplossing voor mensen met een Panasonic TV.

* getest met een TX-37G10
** V.H.T. Automatisering in Enschede - www.firedtv.nl
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Panasonic




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:19.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl