Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 20 augustus 2009, 11:52
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Question Ziggo rechtstreeks op 2e NIC W2K3 Server ???

Hallo allemaal,

Gisteren heb ik van Ziggo eindelijk mijn langverwachte Docsis3 modem ontvangen. Dus ik ben aan de slag gegaan om het geheel in mijn W2K3 netwerk te hangen.

Mijn bedoeling is eigenlijk om de WAN router (Belkin) uit bedrijf te nemen en het nieuwe Ziggo modem rechtstreeks op de 2e NIC van de server te prikken.

Op een of ander manier wil dit niet werken. Ik kan technisch even niet verklaren wat er nu mis is. Wat ik begrepen heb is het niet meer noodzakelijk om het CP nummer te gebruiken. Ook heb ik alles diversen keren in alle richtingen uit en weer aan gezet. Maar geen IP adres! Ik zal mijn server situatie even schetsen.

W2k3 Enterprise SP2 + ISA Server 2006
Private NIC - 10.0.0.10 (DHCP)
Public NIC - Dynamic IP/DNS

Ik zou eigenlijk verwachten dat de Public NIC nu via DHCP can Ziggo een IP adres zou krijgen. Maar het blijft gewoon "nul". ISA2006 weet dat de Public NIC extern is. Dus dat zou toch sowieso gescheiden moeten zijn van het Private net!

Weet iemand hoe ik dit werkend kan krijgen? Ergens zie ik iets over het hoofd??? Uit en aanzetten heb ik tot in den treuren geprobeerd dus daar ligt het niet aan.

Reacties zijn welkom. En vragen natuurlijk ook mocht het geheel wazig overkomen ;-)

Alvast bedankt,
Herman
  #2  
Oud 20 augustus 2009, 12:32
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Een IP via dhcp verkrijgen is goed, zou moeten werken.

De basisvraag die bij mij opkomt, als je de modem rechtstreeks op een werkstation aansluit heb je dan wel internet?

En de vervolgvraag, aan en uitzetten is leuk, heb je ook via de commandline geprobeerd om het IP adres opnieuw aan te vragen?

dus:
ipconfig
ipconfig /renew *interfacenaam*

Klinkt misschien te simpel, maar ik hou van foutzoeken met uitsluiting van het voor de hand liggende
  #3  
Oud 20 augustus 2009, 12:47
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Ik heb het modem rechtstreeks op mijn PC aangesloten. Werkt perfect!
Ook een Linksys router rechtstreeks op de werkplek als zowel op de server werkt zonder problemen.

Via de command line heb ik me een ongeluk getypt! Maar helaas.

Ik heb zelfs op de server de DHCP server uitgezet en de private NIC disabled. Zou je zeggen dat je nu eigenlijk een werkplek nabootst. Maar ook dit werkt niet. Iets zie ik over het hoofd.
  #4  
Oud 20 augustus 2009, 13:02
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Edit:

Volgende stap dan, kijken naar je allow/deny rules op de externe interface

http://www.isaserver.org/tutorials/H...t_Filters.html

http://technet.microsoft.com/en-us/l.../bb794766.aspx

Veel leesplezier

Edit2: als ik het zo lees vind ik mijn bsd bak een stuk begrijpelijker

Laatst gewijzigd door madeleine-b; 20 augustus 2009 om 13:07
  #5  
Oud 20 augustus 2009, 13:45
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Hey thanks for the info! Ik ga maar eens lezen.

Ik dacht dat hier misschien hetzelfde al een keer voor elkaar gebokst had....

greetz...
  #6  
Oud 20 augustus 2009, 14:42
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Thanks for the backup Ed!

Ik ga toch niet hardware vervangen als ik 1 onderdeeltje niet meteen aan de praat krijg. Is hetzelfde toen ik vroeger altijd het advies "Format C" kreeg! Maar goed back to business....

Zou het misschien kunnen zijn dat de ISA op de external NIC niets toelaat? Ik moet wel zeggen dat de DHCP Request rule alles toe laat "from anywhere". Maar misschien staat dat helemaal los van alles???

Suggesties?
  #7  
Oud 20 augustus 2009, 14:49
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hermanf72 Bekijk bericht
Thanks for the backup Ed!

Ik ga toch niet hardware vervangen als ik 1 onderdeeltje niet meteen aan de praat krijg. Is hetzelfde toen ik vroeger altijd het advies "Format C" kreeg! Maar goed back to business....

Zou het misschien kunnen zijn dat de ISA op de external NIC niets toelaat? Ik moet wel zeggen dat de DHCP Request rule alles toe laat "from anywhere". Maar misschien staat dat helemaal los van alles???

Suggesties?
Makkelijker dan dit kan ik het niet bedenken
http://www.tech-archive.net/Archive/.../msg00039.html
  #8  
Oud 20 augustus 2009, 16:45
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Madeleine-B

Kijk hier heb ik wat aan! Dit ga ik dus thuis als eerste proberen. Ik had al dergelijk gevoel dat DHCP op de External tegengehouden wordt!

Ik vraag me alleen af of ik nu niet een enorm security breech te weeg breng?!?

Anyways... Bedankt voor het meedenken en je mega-solution!

Ik laat jullie weten of dit de oplossing is.
  #9  
Oud 20 augustus 2009, 17:31
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hermanf72 Bekijk bericht
Madeleine-B

Kijk hier heb ik wat aan! Dit ga ik dus thuis als eerste proberen. Ik had al dergelijk gevoel dat DHCP op de External tegengehouden wordt!

Ik vraag me alleen af of ik nu niet een enorm security breech te weeg breng?!?

Anyways... Bedankt voor het meedenken en je mega-solution!

Ik laat jullie weten of dit de oplossing is.
Het risico wat betreft beveiliging is te verwaarlozen, aangezien je modem het IP adres letterlijk doorgeeft aan de machine er achter.
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #10  
Oud 20 augustus 2009, 19:36
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Helaas mensen... Het werkt nog steeds niet

Alles uit gehad en herstart. Ook de server. Maar alles blijft op 0.0.0.0 staan...

snif!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
geen ip adres, isa, w2k3, ziggo



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:32.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl