Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 20 augustus 2009, 20:18
Adejong's schermafbeelding
Adejong Adejong is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juni 2004
Locatie: Alkmaar / UPC
Ziggo Internet: Abbo: Alles-in-1-Basis
DTV: UPC Mediabox, Sony KDL-37EX720, Sony KDL-48W605B
Berichten: 276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hermanf72 Bekijk bericht
Helaas mensen... Het werkt nog steeds niet

Alles uit gehad en herstart. Ook de server. Maar alles blijft op 0.0.0.0 staan...

snif!
Komen er toevallig meldingen in het System Event log te staan?
__________________
<=There's no place like 127.0.0.1=>

<= Linux is like a wigwam - no windows, no gates, and an apache inside=>
  #12  
Oud 20 augustus 2009, 20:45
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hermanf72 Bekijk bericht
Helaas mensen... Het werkt nog steeds niet

Alles uit gehad en herstart. Ook de server. Maar alles blijft op 0.0.0.0 staan...

snif!
Wat als je de ISA er tussen uit haalt, werk het dan wel?
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #13  
Oud 21 augustus 2009, 09:16
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Goede morgen mensen,

De ISA kan ik er helaas niet tussenuit halen! En ik heb ook niet 123 een 2e server staan.

Wel heb ik gemerkt dat als ik de WAN router op dhcp zet, de ISA Public NIC wel gewoon een IP adres krijgt. Dat is in principe hetzelfde wat dient te gebeuren als ik ziggo op die poort hang. Het lijkt er dus op dat de public NIC wel DHCP requests accepteert. Maar met het Ziggo modem erop blijft alles 0!

Onderstaand de event-log ID 1001, die steeds terug komt als ik Ziggo op de Public NIC heb hangen. De setting van Madeleine-b is overigens doorgevoerd.

Your computer was not assigned an address from the network (by the DHCP Server) for the Network Card with network address 000102AE6DB3. The following error occurred:
The semaphore timeout period has expired. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen! Ik ben nog steeds van mening dat het moet kunnen werken.

P.s. voor de mensen die zich afvragen welke router geschikt is voor Ziggo 50Mb/s kan ik de Linksys BEFSR41 aanraden. Ik haal nu dik 46Mb/s.
  #14  
Oud 21 augustus 2009, 10:04
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Waarom zou je bij wijze van test de ISA er niet tussenuit kunnen halen?
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #15  
Oud 21 augustus 2009, 10:42
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door awende Bekijk bericht
Waarom zou je bij wijze van test de ISA er niet tussenuit kunnen halen?
Het zal dan wel aan mij liggen. Maar dien je dan niet de gehele ISA te deinstalleren? Je kunt deze naar mijn mening niet zomaar even uitzetten. ISA zit toch overal in het systeem geintegreerd? Of praat ik nu bull!

Tips en workarounds zijn naturlijk altijd welkom.
  #16  
Oud 21 augustus 2009, 10:46
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Heb je niet toevallig DHCP relaying aanstaan op je public interface? Dat vind de modem niet zo leuk
  #17  
Oud 21 augustus 2009, 10:55
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hermanf72 Bekijk bericht
Het zal dan wel aan mij liggen. Maar dien je dan niet de gehele ISA te deinstalleren? Je kunt deze naar mijn mening niet zomaar even uitzetten. ISA zit toch overal in het systeem geintegreerd? Of praat ik nu bull!

Tips en workarounds zijn naturlijk altijd welkom.
Ik vrees dat ik het een en ander verkeerd gelezen heb. Ik dacht te lezen dat je twee machines had staan, waarvan de eerste voorzien was van ISA en de tweede enkel Windows Server 2003. Nu ik het topic nog eens nalees, zie ik dat ISA op de Windows Server 2003 geïnstalleerd is. Mijn fout, sorry. Nee, je kunt de ISA er dan niet tussenuit halen. Ik zou in dit geval het MAC adres van de public NIC spoofen. De router die jij bij wijze van test gebruikt hebt kreeg immers wel een IP adres toegewezen op de WAN poort. Als je het MAC adres van de WAN poort overneemt op de public NIC van jouw server, dan zou het denk ik moeten werken.
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #18  
Oud 21 augustus 2009, 11:03
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

De NIC is default geconfigureerd. Ik ben door alle settings gewandeld maar kan nergens die bewuste DHCP settings aanpassen. Wellicht is die optie er niet op een W2K3 met ISA en RRAS geinstalleerd???

Volgens mij staat deze functie op XP/Vista/W7 gewoon wel aan. want daar ben ik dergelijks wel tegen gekomen. Ik weet niet of dat is wat jullie bedoelen. Maar goed... Feit is wel dat het modem rechtstreeks op de PC wel gewoon zijn werk doet
  #19  
Oud 21 augustus 2009, 11:26
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door awende Bekijk bericht
Ik vrees dat ik het een en ander verkeerd gelezen heb. Ik dacht te lezen dat je twee machines had staan, waarvan de eerste voorzien was van ISA en de tweede enkel Windows Server 2003. Nu ik het topic nog eens nalees, zie ik dat ISA op de Windows Server 2003 geïnstalleerd is. Mijn fout, sorry. Nee, je kunt de ISA er dan niet tussenuit halen. Ik zou in dit geval het MAC adres van de public NIC spoofen. De router die jij bij wijze van test gebruikt hebt kreeg immers wel een IP adres toegewezen op de WAN poort. Als je het MAC adres van de WAN poort overneemt op de public NIC van jouw server, dan zou het denk ik moeten werken.
Okay. Thanks voor je bericht. Maar kan ik op de NIC van de Server het MAC adres makkelijk spoofen?
  #20  
Oud 21 augustus 2009, 20:40
jacg's schermafbeelding
jacg jacg is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2008
Locatie: Ruinen
Ziggo Internet: All in One Extra Motorola
DTV: Humax standaard
Berichten: 7
Standaard

Kijk hier eens, ISA server pakt niet zomaar een dhcp adres op de externe interface.

http://www.isaserver.org/tutorials/H...onnection.html
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers

Labels
geen ip adres, isa, w2k3, ziggo



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:18.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl