Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #41  
Oud 18 september 2009, 00:28
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Gewoon NIET doen dus; port AND adress restricted is de enige veilige policy.
Duidelijk, zal ze weer terugzetten naar de standaard instelling. Heb me laten verleiden door de mogelijk betere connectie, maar als ik daar meteen een deur wagenwijd mee open zet dan maar liever wat veiliger. Het zijn nog aardig geavanceerde stukjes speelgoed die routers.

Bedankt voor de waarschuwing!
  #42  
Oud 18 september 2009, 08:28
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Visibility Status staat op Invisible. Als het netwerk wel actief kun je er wel verbinding mee maken doordat je de SSID en de key weet, maar is het netwerk niet zichtbaar tussen de draadloze netwerken.
Laat maar weten welke het was.
Deze stond uit maar na aanzetten is hij op mijn laptop niet zichtbaar.
De namen heb ik zo staat.
Netwerk24
Netwerk5
  #43  
Oud 18 september 2009, 08:41
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bika Bekijk bericht
Deze stond uit maar na aanzetten is hij op mijn laptop niet zichtbaar.
De namen heb ik zo staat.
Netwerk24
Netwerk5
Wellicht een open deur vraag: de WiFi adapter of chipset van je laptop ondersteund überhaupt 5 GHz?
Dat je adapter/chipset 802.11n ondersteund wil nml zeker niet automatisch betekenen dat ook 5 GHz ondersteund wordt (802.11n werkt immers ook onder 2,4 GHz alleen met het nadeel dat je daar meer interferentie hebt).
Zeker in de chipsets van laptops ondersteunen alleen gloednieuwe en dan ook nog de duurdere modellen 5 GHz. Heb toen ik eerder dit jaar een nieuwe laptop kocht ook heel specifiek daarnaar gekeken, en in de winkel waar ik keek (Paradigit Utrecht) ondersteunden toen eigenlijk alleen de Sony Vaios out of the box 5 GHz. Heb daarom zelf een Vaio (FW31J) gekocht en haal op die Vaio wireless op 5 GHz zonder extra WiFi adapter strak 50 megabit down via mijn D-Link 855.
Anders zul je toch een USB adapter moeten kopen voor 5 GHz.

Laatst gewijzigd door xahmol; 18 september 2009 om 08:47
  #44  
Oud 18 september 2009, 10:49
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bika Bekijk bericht
Deze stond uit maar na aanzetten is hij op mijn laptop niet zichtbaar.
De namen heb ik zo staat.
Netwerk24
Netwerk5
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Wellicht een open deur vraag: de WiFi adapter of chipset van je laptop ondersteund überhaupt 5 GHz?
Wel een goede vraag, dat moet je maar net weten.

De laptop die ik gebruik heeft veel mooie toeters en nog mooiere bellen, dit omdat de software waarmee ik ontwikkel nogal vrij hoge eisen stelt aan de hardware. (een zogenaamde 'laptop van de baas'.)

Kijk bij de eigenschappen van je wifi adapter welke het is en zoek/bekijk de specificaties of de 5GHz wordt ondersteund, zoals xahmol terecht opmerkt.

Mijn wifi adapter is deze: http://www.intel.com/network/connect...n/overview.htm

Beknopte beschrijving:
"The Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN product is an embedded 802.11a/b/g/Draft N¹ PCIe* Mini Card network adapter card that operates in both the 2.4GHz and 5.0GHz spectrum, delivering high throughput and a host of features that enhance today's mobile lifestyle."
  #45  
Oud 18 september 2009, 10:55
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
"The Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN product is an embedded 802.11a/b/g/Draft N¹ PCIe* Mini Card network adapter card that operates in both the 2.4GHz and 5.0GHz spectrum, delivering high throughput and a host of features that enhance today's mobile lifestyle."
Dat is exact dezelfde chipset als in mijn Vaio
  #46  
Oud 19 september 2009, 01:04
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Cool

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Wellicht een open deur vraag: de WiFi adapter of chipset van je laptop ondersteund überhaupt 5 GHz?
Dat denk ik dus van niet, laptop is van 2007.
  #47  
Oud 19 september 2009, 01:31
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bika Bekijk bericht
Dat denk ik dus van niet, laptop is van 2007.
Dat is niet oud, de laptop die ik gebruik is ook van dat jaar. En je kan de adapter - indien je dat zou willen - al voor rond de 30 euro op de kop tikken: http://www.ciao-shopping.nl/Intel_Wi...965AGN__790136

Of deze USB stick met 5GHz en 2.4GHz voor ongeveer de zelfde prijs: http://www.ciao-shopping.nl/Linksys_...SB600N__930949

Echter als de 2.4GHz bij jou naar tevredenheid werkt zou ik het gewoon zo laten.
  #48  
Oud 20 september 2009, 00:04
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Thumbs up

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Echter als de 2.4GHz bij jou naar tevredenheid werkt zou ik het gewoon zo laten.
Bij mij werkt dat inderdaad oke.
Ik vroeg me alleen af waarom ik de 5 GHz band niet zag.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:20.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl