Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 29 augustus 2009, 23:16
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Je bedoeld zonder router!
Maar ik heb ook de extra maar ik kom gelukig met de router hoger uit dan die van jou.
Ik bedoel inderdaad zonder router.
Zonder modem wordt nog lastiger.
Heb jij ook deze router en hoe staat jouw netwerkaart ingesteld
  #32  
Oud 29 augustus 2009, 23:24
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bika Bekijk bericht
Ik bedoel inderdaad zonder router.
Zonder modem wordt nog lastiger.
Heb jij ook deze router en hoe staat jouw netwerkaart ingesteld
Maar ik zie dat jij bij wanadoo zit, dus wat doe je hier dan?

Laatst gewijzigd door BitByter; 29 augustus 2009 om 23:36
  #33  
Oud 29 augustus 2009, 23:54
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Maar ik zie dat jij bij wanadoo zit, dus wat doe je hier dan?

Was vroeger Wanadoo maar inmiddels Ziggo en is aangepast
  #34  
Oud 30 augustus 2009, 08:00
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Heb je de PC bedraad of wireless aangesloten op de D-Link?

Als wireless, wat voor wireless adapter heb je op je PC? Wat is de afstand tussen PC en router?

Als bedraad, wat voor kabel heb je lopen en hoe lang?

Ik haal nml zonder gekke toeren (geen instelling veranderd vanaf de defaults met de installatie CD anders dan WiFi passwords) continu 50 megabit zowel bedraad als draadloos. Dus de D-Link 855 kan het prima.

Bedraad:


Draadloos:
  #35  
Oud 30 augustus 2009, 20:52
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Standaard

Ik heb de router 825 dus bedraad aangesloten met een nieuwe kabel van ongeveer 1 meter.
  #36  
Oud 17 september 2009, 00:24
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dverhaar Bekijk bericht
Het begon al bij het installeren van af cd, op een gegeven moment kreeg hij de melding dat de netwerk kabel niet was aangesloten of verkeerd. Je begrijpt dat dit niet het geval was .
Toevalligerwijs had ik bij de installatie van de router in eerste instantie het zelfde, steeds de melding dat de kabel er niet goed in zat. Bleek dat Vista onder het scherm van de router setup het 'selecteer je netwerk' scherm had staan (zakelijk, thuis, publiek). Zo lang in dat scherm geen keuze is gemaakt lijkt het er op dat je netwerk kaart is uitgeschakeld. Nadat ik in dat schermpje de juiste keuze had gedaan werd de kabel wel gezien....

Het is een prima router, veel instellingen om mee te spelen en waarmee je verbinding kan verbeteren en verzieken (zet DNS maar eens uit, heb je geen firewall of virusscanner meer nodig want je verbinding is dan compleet dood).

Belangrijkste aandachtspunten:
- QOS engine bij advanced: standaard staat dit aan en als je automatisch gemeten upload daar lager is dan je werkelijke upload dan is dat je begrenzing. Bij mij stond daar initieel 768kb en bij een speedtest had ik dan ook een upload van 0,7mb. Door deze setting uit te zetten of handmatig je upload snelheid juist in te geven is dit verholpen.
- Firewall settings: Gateways PPTP, IPSec en SIP uitzetten indien je geen gebruik maakt van deze diensten
- WISH: Uitzetten als je niet geinteresseerd bent in 'traffic balancing' van draadloze applicaties
- Advanced Network: UPnP uitzetten of je moet plug en play met je router willen doen
- Network settings: 'Always broadcast' uitzetten, is voor compatibiliteit met andere DHCP clients, niet echt spannend maar kost wel bandbreedte als het aan staat
- Wireless settings: Ik heb de 2.4GHz wifi uitgezet, alleen de 5GHz wifi is actief. Het schijnt dat de 2.4GHz instabiel is waardoor deze zich zelf vaak reset. Door deze uit te schakelen is dat over en door de 5GHz kan je nog steeds draadloos contact maken.

De router is bij mij aangesloten met een UTP kabel naar mijn vaste PC. In het begin klapperde de verbinding behoorlijk, dan weer een x aantal minuten zonder problemen full speed waarna de lijn ineens zo rond een minuut compleet dood was. De lijn herstelde zich zelf om na x minuten weer te stoppen.

Na het doen van bovenstaande aanpassingen loopt het nu als een zonnetje. Als ik met mijn laptop test dan maakt deze prima verbinding met de 5GHz wifi en haalt daar de volledige snelheid, gelijk aan bedraad.

Hopelijk helpt dit voor diegene die ook een 855 hebben met hier en daar een kuurtje.

Renatus.
  #37  
Oud 17 september 2009, 17:13
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
- Wireless settings: Ik heb de 2.4GHz wifi uitgezet, alleen de 5GHz wifi is actief. Het schijnt dat de 2.4GHz instabiel is waardoor deze zich zelf vaak reset. Door deze uit te schakelen is dat over en door de 5GHz kan je nog steeds draadloos contact maken.
Renatus.
Bij mijn laptop zie ik de 5GHZ band niet.
Hoe krijg ik dat wel te zien, uiteraard staat het aan.
  #38  
Oud 17 september 2009, 17:33
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bika Bekijk bericht
Bij mijn laptop zie ik de 5GHZ band niet.
Hoe krijg ik dat wel te zien, uiteraard staat het aan.
Dit kan je na kijken in je router (192.168.0.1) onder 'Setup'. Als je daar kiest voor 'Wireless settings' dan krijg je drie knoppen te zien. De onderste is 'Manual Wireless Network Setup'. Door hier op te drukken krijg je een overzicht van je 2.4 en 5GHz draadloze netwerk (kan een waarschuwingsscherm komen, hier voor 'ok' of 'doorgaan' of wat de juiste tekst ook is kiezen).

Mogelijke oorzaken:
Enable Wireless staat uit. Dan is de 5GHz niet actief en daardoor niet zichtbaar.

Wireless Network Name (SSID) is bij beide netwerken hetzelfde. Als dit zo is - volgens mij wordt dit bij de initiele setup wizard gevraagd - dan lijkt het mij dat de router dan zelf 'onderhandeld' welk van de twee de verbinding maakt. (Dit is puur theoretisch wat ik hier schrijf, weet niet zeker of het praktisch mogelijk is om de SSID voor beide hetzelfde te noemen).

Visibility Status staat op Invisible. Als het netwerk wel actief kun je er wel verbinding mee maken doordat je de SSID en de key weet, maar is het netwerk niet zichtbaar tussen de draadloze netwerken.

Laat maar weten welke het was.
  #39  
Oud 17 september 2009, 22:41
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard Aanvulling aandachtspunten 855

Nog een paar settings die de stabiliteit/connectiviteit ten goede zou kunnen komen:

NAT Endpoint Filtering bij de firewall setup staan standaard ingesteld op "address restricted" voor UDP en "port and address restricted" bij TCP. Heb deze beide instellingen veranderd naar Endpoint Independent.

Edit: lees goed de reactie/waarschuwing van meesdroo onder deze post zodat je weet wat de gevolgen kunnen zijn!

Volgens de help tekst in de setup van de router:

"NAT Endpoint Filtering The NAT Endpoint Filtering options control how the router's NAT manages incoming connection requests to ports that are already being used.

Endpoint Independent Once a LAN-side application has created a connection through a specific port, the NAT will forward any incoming connection requests with the same port to the LAN-side application regardless of their origin. This is the least restrictive option, giving the best connectivity and allowing some applications (P2P applications in particular) to behave almost as if they are directly connected to the Internet.

Address Restricted
The NAT forwards incoming connection requests to a LAN-side host only when they come from the same IP address with which a connection was established. This allows the remote application to send data back through a port different from the one used when the outgoing session was created.

Port And Address Restricted
The NAT does not forward any incoming connection requests with the same port address as an already establish connection.

Note that some of these options can interact with other port restrictions. Endpoint Independent Filtering takes priority over inbound filters or schedules, so it is possible for an incoming session request related to an outgoing session to enter through a port in spite of an active inbound filter on that port. However, packets will be rejected as expected when sent to blocked ports (whether blocked by schedule or by inbound filter) for which there are no active sessions. Port and Address Restricted Filtering ensures that inbound filters and schedules work precisely, but prevents some level of connectivity, and therefore might require the use of port triggers, virtual servers, or port forwarding to open the ports needed by the application. Address Restricted Filtering gives a compromise position, which avoids problems when communicating with certain other types of NAT router (symmetric NATs in particular) but leaves inbound filters and scheduled access working as expected."

Laatst gewijzigd door Renatus; 18 september 2009 om 10:07 Reden: Verwijzing naar reactie MeesDroo
  #40  
Oud 18 september 2009, 00:04
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Deze settings komen de connectiviteit mogelijk ten goede, maar de stabiliteit zeker niet wanneer daar ook beveiliging toe gerekend moet worden. P2P en soortgelijke connectiviteit moet uit veiligheids-overwegingen uitsluitend via minimale port-forwarding gebeuren. Wanneer je het jezelf via endpoint independant gemakkelijk maakt, stel je jezelf b.v. volledig bloot aan alle aanvallen op poorten in de 1024-1040 range die Windows min of meer vast in gebruik neemt bij het opstarten (die staan dan immers al open naar ergens, en dus mag iedereen proberen daar verbinding mee te maken en aldus binnen te komen).

Gewoon NIET doen dus; port AND adress restricted is de enige veilige policy.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:31.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl