Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 26 augustus 2009, 22:47
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Maar ik had al een geheel afgeschermde kabel voor Gigabyte getrokken naar mijn router, een verdieping hoger.
Tja, als je hem er kennelijk zo uittrekt misschien op zijn minst eens een andere aansluiting opzetten?
  #22  
Oud 27 augustus 2009, 01:41
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Tja, als je hem er kennelijk zo uittrekt misschien op zijn minst eens een andere aansluiting opzetten?
Voor gigabit zijn de toleranties zeer klein. Zelfgeknepen stekkertjes etc moeten behoorlijk secuur gedaan worden en een twist teveel eruit gedraaid kan zo het verschil tussen een goede of slechte verbinding betekenen. Bij twijfel zoals Mees al aangeeft kun je voorlopig nog beter terug naar 100mbit gaan of beter nog de kabel vervangen door een nieuwe (af fabriek)kabel te leggen.

Daarnaast zijn soms een paar aanpassingen nodig op de standaardinstellingen nodig om de volle 300mbps te krijgen. Zie hiervoor http://forums.dlink.com/index.php?topic=1235.0

Ik haal hier een keurige 270 tot 300mbps tussen laptop en router op 5Ghz op een kleine 10 meter afstand met een muur ertussen met effectief rond de 140mbps doorvoer.

Naar het modem/internet is de 50mbit dus appeltje/eitje. Denk wel aan de voldoende afstand tussen modem en router. Hier ruim 1 meter.
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________
  #23  
Oud 28 augustus 2009, 18:53
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Trage webpagina's terwijl, ping, upload en download wel snel zijn, wijzen vaak op een DNS probleem.
Dit kan zijn omdat de door Ziggo uitgedeelde servers traag zijn (heb ik nog niet echt gezien; wel is OpenDNS vrij langzaam), omdat de router als DNS-server traag of zelfs flaky is (heb ik al vaak gezien, vooral bij de goedkope modellen), of omdat Ziggo DNS en router DNS elkaar lijken te bijten (lijkt op dit moment o.a. bij sommige linksys-modellen voor te komen).

Afgezien van het experimenteren met router firmware up- en soms downgrades, is de simpelste oplossing dan om de router helemaal geen DNS meer te laten doen.
Bij de goedkope modellen moet je dan alle PC's fixed DNS-server IP's uitdelen, bij de betere routers kan je die fixed IP's in één keer via de router DHCP meegeven.
Mees de Roo
Met het Motorola modem had ik er geen last van. Mijn zoon is net terug van vakantie en doet zijn pc weer eens aan, en het eerste wat hij zei: wat gaat alles langzaam.
  #24  
Oud 28 augustus 2009, 20:47
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Ik heb nu een voorstel gedaan om met de kabel te experimenteren en een voorstel om met de DNS-server layout te experimenteren. Wanneer je er van overtuigd bent dat dat allemaal niet het probleem is, zou ik je voor willen stellen dat je dan oplost wat volgens jou wel het probleem is, dan zijn we lekker snel klaar.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #25  
Oud 29 augustus 2009, 14:06
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Ik heb nu een voorstel gedaan om met de kabel te experimenteren en een voorstel om met de DNS-server layout te experimenteren. Wanneer je er van overtuigd bent dat dat allemaal niet het probleem is, zou ik je voor willen stellen dat je dan oplost wat volgens jou wel het probleem is, dan zijn we lekker snel klaar.

Mees de Roo
Ik ga morgen maar de kabel die Ziggo bij het nieuwe Arris modem meeleverd trekken, eigenlijk zonde want mijn huidige kabel is helemaal afgeschermd, eerst even kijken natuurlijk of deze connector wel klikt in de utp-poort.
En dan wacht ik af tot dat de nieuwe firmware voor het Arris modem wordt geinstalleerd door Ziggo. En dan zien we wel weer.
  #26  
Oud 29 augustus 2009, 17:56
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Ik ga morgen maar de kabel die Ziggo bij het nieuwe Arris modem meeleverd trekken, eigenlijk zonde want mijn huidige kabel is helemaal afgeschermd, eerst even kijken natuurlijk of deze connector wel klikt in de utp-poort.
En dan wacht ik af tot dat de nieuwe firmware voor het Arris modem wordt geinstalleerd door Ziggo. En dan zien we wel weer.
Mmm, ik neem aan dat je die witte lange kabel bedoeld. Deze is cat5 en niet cat5e (in ieder geval de kabels die ik heb liggen) en eigenlijk dus niet geschikt voor gigabit. Het kan werken maar garanties heb je dus niet in dat geval. Ik zou eerst goed testen voor je hem helemaal weggewerkt hebt. Ik zou persoonlijk even een nieuwe halen en geen risico nemen.
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________
  #27  
Oud 29 augustus 2009, 18:49
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Smile

Ik zou voor testen altijd buitenom werken, wanneer dat enigszins mogelijk is. Of je gaten moeten zo groot zijn dat je daar een kabel moeiteloos door gooit?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #28  
Oud 29 augustus 2009, 19:50
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MrDroopy Bekijk bericht
Mmm, ik neem aan dat je die witte lange kabel bedoeld. Deze is cat5 en niet cat5e (in ieder geval de kabels die ik heb liggen) en eigenlijk dus niet geschikt voor gigabit. Het kan werken maar garanties heb je dus niet in dat geval. Ik zou eerst goed testen voor je hem helemaal weggewerkt hebt. Ik zou persoonlijk even een nieuwe halen en geen risico nemen.
Bij de Arris zitten een korte gele kabel en een lange witte. Volgens de belettering op de kabels zijn beide kabels cat5e. In ieder geval in mijn pakket.
  #29  
Oud 29 augustus 2009, 22:01
Bika's schermafbeelding
Bika Bika is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Tussen de voor en achtertuin
Berichten: 15
Lightbulb

Ik heb ook deze router (dlink 825) samen met Arris modem maar kom met alles in 1 extra niet boven de 10200 K/bits download uit. Als ik test zonder modem dan wel de volle snelheid. Upload is wel goed.
Wat zit er niet goed dan?
De nieuwste firmware zit er sinds vandaag in en gebruik nieuwe UTP kabel.

Foutje, routertype aangepast

Laatst gewijzigd door Bika; 30 augustus 2009 om 20:50 Reden: Foutje
  #30  
Oud 29 augustus 2009, 23:13
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bika Bekijk bericht
Ik heb ook deze router (dlink 855) samen met Arris modem maar kom met alles in 1 extra niet boven de 10200 K/bits download uit. Als ik test zonder modem dan wel de volle snelheid. Upload is wel goed.
Wat zit er niet goed dan?
De nieuwste firmware zit er sinds vandaag in en gebruik nieuwe UTP kabel.
Niewste firmware? Ohw van de D-link. Maar ik wacht op de firmware van de Arris modem,

Je bedoeld zonder router!
Maar ik heb ook de extra maar ik kom gelukig met de router hoger uit dan die van jou.

Laatst gewijzigd door BitByter; 29 augustus 2009 om 23:18
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:17.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl