Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 23 augustus 2009, 12:42
May Laser's schermafbeelding
May Laser May Laser is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 april 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Ai1+
DTV: Humax IR-Vos-C
Berichten: 22
Standaard

Nou, ehm, momenteel trek ik de 20 Mbit vol naar een zekere 'reader.ipv6.xsnews.nl', dus als je dat bedoelt werkt dat ook gewoon. Je moet alleen bij 'netsh interface portproxy blablabla' het ipv6 adres invullen en niet de servernaam.
__________________
Met vriendelijke groet,

een meelezer
  #12  
Oud 3 september 2009, 23:07
anotheruser's schermafbeelding
anotheruser anotheruser is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2009
Locatie: Tilburg
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra Z3i i.c.m. Arris TM702B
DTV: Samsung DCB-P850R / Humax
Berichten: 60
Standaard

@CeeS

Hoe hoort zo'n IP6 status eruit te zien?

Tot op heden staat er alleen maar connect in IP6 status scherm.

Zal vast wel iets fout gedaan hebben maar lijkt me sterk.

Laatst gewijzigd door anotheruser; 3 september 2009 om 23:23
  #13  
Oud 3 september 2009, 23:56
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anotheruser Bekijk bericht
@CeeS

Hoe hoort zo'n IP6 status eruit te zien?

Tot op heden staat er alleen maar connect in IP6 status scherm.

Zal vast wel iets fout gedaan hebben maar lijkt me sterk.

Klopt, bij mij staat er ook 'connect' in de router.
De status van je tunnel kun je controleren bij www.sixxs.net
Als je daar dan inlogt op https://www.sixxs.net/home/ zie je daar je tunnel staan, daar kun je dan klikken op het registratienummer van je tunnel, dan opent een nieuw venster waar je grafieken ziet van packetloss en round-trip-time van je tunnel verbinding als het goed is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #14  
Oud 4 september 2009, 08:36
anotheruser's schermafbeelding
anotheruser anotheruser is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2009
Locatie: Tilburg
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra Z3i i.c.m. Arris TM702B
DTV: Samsung DCB-P850R / Humax
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Klopt, bij mij staat er ook 'connect' in de router.
De status van je tunnel kun je controleren bij www.sixxs.net
Als je daar dan inlogt op https://www.sixxs.net/home/ zie je daar je tunnel staan, daar kun je dan klikken op het registratienummer van je tunnel, dan opent een nieuw venster waar je grafieken ziet van packetloss en round-trip-time van je tunnel verbinding als het goed is.
Dan is er iets niet in orde hier, grafieken blijven angstvallig leeg en browsen naar een IP6 page geeft foutmelding dat ik niet over IP6 beschik

update:
Is het niet zo dat ik het "verplicht" ingevulde LAN IP6 ook op mijn systeem moet configureren ?

Laatst gewijzigd door anotheruser; 4 september 2009 om 08:50
  #15  
Oud 6 september 2009, 22:34
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anotheruser Bekijk bericht
Dan is er iets niet in orde hier, grafieken blijven angstvallig leeg en browsen naar een IP6 page geeft foutmelding dat ik niet over IP6 beschik

update:
Is het niet zo dat ik het "verplicht" ingevulde LAN IP6 ook op mijn systeem moet configureren ?
Nee, voor de tunnel heb je alleen je router nodig. Stuur me anders eens een screendump van je router ipv6 instellingen en status scherm via een PB ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #16  
Oud 15 september 2009, 22:49
Bartjebart's schermafbeelding
Bartjebart Bartjebart is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2007
Locatie: Obdam Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus
DTV: CI+ module
Berichten: 32
Standaard

Vandaag ook IPV6 verbinding opgezet via tunnelbroker.
Ging mij vooral om het gratis te kunnen benaderen van de ipv6 eweka en xsnews servers.
  #17  
Oud 15 september 2009, 23:59
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bartjebart Bekijk bericht
Vandaag ook IPV6 verbinding opgezet via tunnelbroker.
Ging mij vooral om het gratis te kunnen benaderen van de ipv6 eweka en xsnews servers.
Dat heb ik toevallig getest en werkt prima. Alleen eweka is erg traag, xsnews werkt fullspeed.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #18  
Oud 5 oktober 2009, 11:51
anotheruser's schermafbeelding
anotheruser anotheruser is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2009
Locatie: Tilburg
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra Z3i i.c.m. Arris TM702B
DTV: Samsung DCB-P850R / Humax
Berichten: 60
Standaard

Het heeft even geduurd maar heb eindelijk een /48 subnet echter na het volgen van de instructies word er geen IP6 adres uitgedeeld aan mijn systemen, zal wellicht een Windows 7 issue wezen?

Handmatig toevoegen lukt en het pingen van de gateways ook echter nog steeds de melding dat ik geen gebruik maak van IP6 bij bezoeken van dergelijke pagina's.

Iemand een idee ?
  #19  
Oud 5 oktober 2009, 14:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anotheruser Bekijk bericht
Het heeft even geduurd maar heb eindelijk een /48 subnet echter na het volgen van de instructies word er geen IP6 adres uitgedeeld aan mijn systemen, zal wellicht een Windows 7 issue wezen?

Handmatig toevoegen lukt en het pingen van de gateways ook echter nog steeds de melding dat ik geen gebruik maak van IP6 bij bezoeken van dergelijke pagina's.

Iemand een idee ?
Hoe heb je de instelling staan? Het zou ook nog een firewall issue kunnen zijn van je pc die de router-meldingen niet oppikt, maar je kunt handmatig ook een route toevoegen in je pc eventueel. Als je handmatig een ipv6 adres uit je subnet toevoegt en als default gateway het adres van je dlink invult zou dat moeten werken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:42.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl