Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #71  
Oud 23 september 2009, 17:02
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

@Hakker;

Mijn voorgaande bericht was meer aan Schurkzor gericht, maar dat geeft niet.

Jou verbinding is het probleem in elk geval niet, zowel met het downloaden als met de verhoogde ping. Als je de snelheid van de usenet download en de test bij elkaar optelt kom je keurig op je snelheid.

Dat jou ping zo omhoog gaat, kan daadwerkelijk zo zijn, kan ook een vertekend beeld zijn van een QOS engine.

Zijn deze resultaten met of zonder router?
__________________

  #72  
Oud 23 september 2009, 17:06
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
@Hakker;

Mijn voorgaande bericht was meer aan Schurkzor gericht, maar dat geeft niet.

Jou verbinding is het probleem in elk geval niet, zowel met het downloaden als met de verhoogde ping. Als je de snelheid van de usenet download en de test bij elkaar optelt kom je keurig op je snelheid.

Dat jou ping zo omhoog gaat, kan daadwerkelijk zo zijn, kan ook een vertekend beeld zijn van een QOS engine.

Zijn deze resultaten met of zonder router?
zowel met als zonder. Heb ze al te vaak gedaan.
  #73  
Oud 23 september 2009, 17:10
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Zie je die pingverschillen ook terug zonder de router? Want dat verschil in de ping tijden zul je niet in de verbinding moeten zoeken, daar is, op basis van wat jij hier post, niets mis mee.

Die ping resultaten worden door iets anders veroorzaakt, of de resultaten worden vertekend door een andere oorzaak. Eerst maar eens uitzoeken of die ping resultaten representatief zijn, of dat het beeld vertekend word doordat bijvoorbeeld een QOS engine roet in het eten gooit bij de ping testen.

Zonder router en met Windows opgestart in de veilige modus met netwerkondersteuning? Zelfde resultaten?
__________________

  #74  
Oud 23 september 2009, 17:34
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Zie je die pingverschillen ook terug zonder de router? Want dat verschil in de ping tijden zul je niet in de verbinding moeten zoeken, daar is, op basis van wat jij hier post, niets mis mee.

Die ping resultaten worden door iets anders veroorzaakt, of de resultaten worden vertekend door een andere oorzaak. Eerst maar eens uitzoeken of die ping resultaten representatief zijn, of dat het beeld vertekend word doordat bijvoorbeeld een QOS engine roet in het eten gooit bij de ping testen.

Zonder router en met Windows opgestart in de veilige modus met netwerkondersteuning? Zelfde resultaten?
De andere oorzaak is onder andere uitvallende modem a 4x per dag. al sinds juli een onstabiele verbinding. voor de firmware update van de ubee modem niet eens docsis 3 aan de gang kon krijgen. wijkcentrale 3x nagekeken. 6 monteurs gehad en nog heel veel meer modems.
Echt router, bekabeling en pc is echt het probleem niet. Toen ze met het Docsis 3 upgrade zo ongeveer zijn begonnen is het mis gegaan. een twijfelachtige CMTS die er nu staat ipv de oude wil natuurlijk ook niet helpen.
Het is kortom al 3 maanden huilen met de pet op, want sinds julie kon ik zelfs met de motorola niet normaal internetten. Draai pas sinds iets langer als een maand op een docsis 3 waarvan het iets van 4-5 dagen goed ging en toen de ellende gewoon weer begon.
  #75  
Oud 23 september 2009, 18:18
GerritJan's schermafbeelding
GerritJan GerritJan is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 december 2007
Locatie: 1141 Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Complete Cisco EPC 3928 wifi-modem
DTV: Humax 5050C
Berichten: 40
Standaard snelheid newsservers ziggo - quicknet

Ik heb het idee dat men de downloadsnelheid afgeknepen heeft.
Met mijn abo 3 in 1 extra, zou ik de volle snelheid moeten halen.
Dat is ook zo geweest nadat ik mijn nieuwe modem kreeg, maar de afgelopen week ligt de snelheid duidelijk lager. Overigens lijkt het alsof sommige pagina's in de browser ook langzamer zijn.

Iemand ook deze ervaringen?
__________________
OS: openSUSE 13.2 (Harlequin) (x86_64) KDE: 4.14.9 Kernel: Linux 3.16.7-24-desktop

Ziggo Alles-in-1 Complete
  #76  
Oud 23 september 2009, 18:26
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GerritJan Bekijk bericht
Ik heb het idee dat men de downloadsnelheid afgeknepen heeft.
Met mijn abo 3 in 1 extra, zou ik de volle snelheid moeten halen.
Dat is ook zo geweest nadat ik mijn nieuwe modem kreeg, maar de afgelopen week ligt de snelheid duidelijk lager. Overigens lijkt het alsof sommige pagina's in de browser ook langzamer zijn.

Iemand ook deze ervaringen?
Haal je de snelheid niet bij het downloaden van usenet (news) of bij een speedtest?

Als het bij het downloaden van usenet is, welke provider/server gebruik je?
Als je ook met een "algemene" speedtest de snelheid niet haalt, dan zit je hier in het verkeerde forumonderdeel.
__________________

  #77  
Oud 23 september 2009, 18:47
GerritJan's schermafbeelding
GerritJan GerritJan is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 december 2007
Locatie: 1141 Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Complete Cisco EPC 3928 wifi-modem
DTV: Humax 5050C
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Haal je de snelheid niet bij het downloaden van usenet (news) of bij een speedtest?

Als het bij het downloaden van usenet is, welke provider/server gebruik je?
Als je ook met een "algemene" speedtest de snelheid niet haalt, dan zit je hier in het verkeerde forumonderdeel.
Laat maar, even e.e.a. getest!
Blijkt gewoon de drukte op de bewuste groep te zijn (a.b.boneless)
Iets gedownload via andere groep, kwam ik bijna op de 4,9 MB/sec, met NNTPGrab onder linux!

Bedankt voor je reactie.
__________________
OS: openSUSE 13.2 (Harlequin) (x86_64) KDE: 4.14.9 Kernel: Linux 3.16.7-24-desktop

Ziggo Alles-in-1 Complete
  #78  
Oud 23 september 2009, 18:58
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GerritJan Bekijk bericht
Laat maar, even e.e.a. getest!
Blijkt gewoon de drukte op de bewuste groep te zijn (a.b.boneless)
Iets gedownload via andere groep, kwam ik bijna op de 4,9 MB/sec, met NNTPGrab onder linux!

Bedankt voor je reactie.
]
Mooi dat het weer naar behoren werkt!

@Iedereen;
Zo zie je maar weer dat zelfs de groep waaruit je download verschil kan maken welke snelheid er behaalt word
__________________

  #79  
Oud 29 september 2009, 13:37
controlfreak's schermafbeelding
controlfreak controlfreak is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: oud @Home gebied
Ziggo Internet: Alles-in-een Extra - Ubee EMV 3200
DTV: Humax iHDR-5050C & Samsung DCB-H360R
Berichten: 32
Standaard

Abonnement: Alles-in-1 Extra
Modem: Ubee EVM 3200

Met de speedtest haal ik een prima 48mbit/s (ook met de download van een 1GB file via ftp).

Downloaden met 12 threads (of minder zoals 6 of 4) van smsusenet (max. 60mbit/s) haal ik gemiddels 30 mbit/s, ongeachte welke groep, tijdstip of leeftijd post. Ubee heeft duidelijk een probleempje met multi-connecties usenet.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:01.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl