Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 17 augustus 2009, 19:35
puntje013's schermafbeelding
puntje013 puntje013 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2008
Locatie: Tilburg - @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Panasonic Humax IR-FOX C
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ninezero Bekijk bericht
Hallo allemaal.
Ik heb sinds een aantal dagen het nieuwe modem ontvangen, en met mijn nieuwe snelheid (50 mbit/s) leek het me wel een goed moment om op nieuwsgroepen over te stappen.
Ik gebruik dus nu Grabit als download programma, en heb de server goed ingesteld. De snelheid die ik haal, schommelt tussen de 600 kb/s ~ 1000 kb/s. Dit lijkt me niet de snelheid die ik zou moeten halen aangezien ik op speedtest.net een resultaat krijg van rond de 47 mbit. Ik weet dat mbit = gedeeld door 8 = werkelijke snelheid, maar dan kom ik nog steeds niet uit op 600/1000 kb/s. Iemand een idee?
Alvast bedankt.
Ik heb sinds vandaag ook ziggo als provider en bij mij was de snelheid in Grabbit ook rond de 650 KB/s ,dit was met een post uit a.b.boneless van 8 dagen oud.
Toen ik net een post van 1 dag oud uit a.b.test probeerde schoot de snelheid ineens naar 1800 KB/s dus het maakt volgens mij behoorlijk uit hoe oud de post is.
  #12  
Oud 17 augustus 2009, 20:03
Goudhaan's schermafbeelding
Goudhaan Goudhaan is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Monnickendam
Berichten: 47
Standaard

Mijn ervaring is dat de Ziggo newsserver prima is alleen de groep boneless wordt geknepen vooral in het weekend en in de avonduren.
  #13  
Oud 17 augustus 2009, 21:34
puntje013's schermafbeelding
puntje013 puntje013 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2008
Locatie: Tilburg - @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Panasonic Humax IR-FOX C
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Goudhaan Bekijk bericht
Mijn ervaring is dat de Ziggo newsserver prima is alleen de groep boneless wordt geknepen vooral in het weekend en in de avonduren.
Ik heb net even een post van 12 dagen uit een andere groep dan boneless gehaald en die loopt idd wel een stuk sneller, dus ik kan hierbij ook bevestigen dat boneless gekenepen lijkt te worden.
  #14  
Oud 17 augustus 2009, 23:06
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door puntje013 Bekijk bericht
Ik heb net even een post van 12 dagen uit een andere groep dan boneless gehaald en die loopt idd wel een stuk sneller, dus ik kan hierbij ook bevestigen dat boneless gekenepen lijkt te worden.
Er wordt niet 'geknepen" in een groep. Het kan natuurlijk wel drukker zijn dan in andere groepen waardoor de beschikbare bandbreedte (van zowel de harddisks als de servers) verdeeld wordt over alle downloaders.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #15  
Oud 25 augustus 2009, 19:42
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Vandaag het nieuwe Arris modem testen, na actvatie problemen, duurde een dag, via Newsleecher met als newsserver ziggo een aantal bestanden gedownload. De verbinding is zeer instabiel, met een max. van 2.36 MB/s.
Toen de payserver Eweka, constant 4.45 MB/s.
Dan ligt het toch niet aan het modem, maar aan Ziggo?
  #16  
Oud 26 augustus 2009, 19:18
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Vandaag het nieuwe Arris modem testen, na actvatie problemen, duurde een dag, via Newsleecher met als newsserver ziggo een aantal bestanden gedownload. De verbinding is zeer instabiel, met een max. van 2.36 MB/s.
Toen de payserver Eweka, constant 4.45 MB/s.
Dan ligt het toch niet aan het modem, maar aan Ziggo?
En de bestanden zijn bij de Ziggoserver best veel incompleet. Met Quickpar kan je dit wel weer herstellen, maar toch, met Eweka geen problemen.
  #17  
Oud 27 augustus 2009, 09:18
pdukers's schermafbeelding
pdukers pdukers is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2008
Locatie: Sittard
Ziggo Internet: Z2, Ubee
Berichten: 189
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
En de bestanden zijn bij de Ziggoserver best veel incompleet. Met Quickpar kan je dit wel weer herstellen, maar toch, met Eweka geen problemen.
Zo algemeen zou ik het niet stellen.

Ik download heel wat GB's per maand van de ziggo server, zelfs af en toe posts die ouder zijn dan 2 weken, maar heel zelden moet ik iets herstellen.
  #18  
Oud 27 augustus 2009, 10:46
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pdukers Bekijk bericht
Zo algemeen zou ik het niet stellen.

Ik download heel wat GB's per maand van de ziggo server, zelfs af en toe posts die ouder zijn dan 2 weken, maar heel zelden moet ik iets herstellen.
En download je dan ook met het nieuwe Arris modem?
Met het Motorola modem had ik ook weinig last van incompleet.
  #19  
Oud 27 augustus 2009, 11:08
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
En download je dan ook met het nieuwe Arris modem?
Met het Motorola modem had ik ook weinig last van incompleet.
De incompletes hebben niets met het bepaald soort modem dat in gebruik is hoor... Waar wel een heel groot verschil in kan zitten als je bijvoorbeeld je NZB's maakt via Binsearch of NZBindex. NZBindex laadt ze niet helemaal.
  #20  
Oud 27 augustus 2009, 15:29
pdukers's schermafbeelding
pdukers pdukers is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2008
Locatie: Sittard
Ziggo Internet: Z2, Ubee
Berichten: 189
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Waar wel een heel groot verschil in kan zitten als je bijvoorbeeld je NZB's maakt via Binsearch of NZBindex. NZBindex laadt ze niet helemaal.
Dit fenomeen ben ik ook regelmatig tegengekomen en gebruik nu bijna altijd binsearch.

En uiteraard ben ik zeer geinteresseerd in de redenering achter je gedachte dat het type modem invloed heeft op het (in)compleet zijn van posts.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:38.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl