Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 augustus 2009, 21:25   #1
Holly
Junior Member
 
Holly's schermafbeelding
Standaard Storing E48 geen signaal enkel en alleen op RTL5, SBS6, Veronica, RTL7

Hallo,

ik heb al een hele tijd last van storingen/blokkerig beeld/wegvallen beeld/foutmelding 'E48 Geen signaal', enkel en alleen op RTL5, SBS6, Veronica, RTL7 (allen transportstream 11). De rest van de zenders doet het uitstekend. Tevens zie ik de BER waarden, de kwaliteit en signaalsterkte van de slechte zenders sterk fluctueren.

Ik heb een Humax IR-FOX C ontvanger en digitale tv van Ziggo (voorheen @Home).

Ik woon in Delden, postcode 7491. Netwerk ID 9004, Freq. 369 MHz ingevoerd.

Mijn vraag is: Hoe kan dit en hoe kan ik dit oplossen?

Bij voorbaat dank...
Holly is offline  
Oud 13 augustus 2009, 22:16   #2
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Holly Bekijk bericht
Ok tnx! Sliep al half door dat gekloot met die TV !
Staat nu goed Doe rustig aan, komt allemaal goed... De kanalen die jij noemt, zijn er gevoelig voor slecht signaal. Geloof me, als je de connectoren en kabels door KOKA van Hirschmann vervangt, gaat de signaalkwaliteit goed omhoog. Let maar eens op als je in het menu gaat kijken bij 1 van die zenders. Signaalsterkte: De BER waarde schiet omhoog en dan weer naar beneden en ga zo maar door. Advies, eerst kabels vervangen door kwaliteitskabels.
Ed is offline  
Oud 13 augustus 2009, 22:40   #3
GolfTouch
Senior Member
 
GolfTouch's schermafbeelding
Standaard

Hoe heb je alles aangesloten?
Zitten er nog splitter(s) of een versterker tussen?
Wat voor bekabeling heb je?
Wat voor connectoren gebruik je?

Wat als je je decoder met een zo kort mogelijke en goed afgeschermde kabel (coax 12, Hirschmann) direct op het AOP (abonnee overname punt) aansluit? Dus zonder splitter(s) en versterker er tussen.
Kijk dan eens naar je signaalsterkte, kwaliteit en BER-waarde.
Heb je ook internet via Ziggo?
__________________
Power is nothing without control !!!
GolfTouch is offline  
Oud 14 augustus 2009, 09:16   #4
TVdigitaal
Senior Member
 
TVdigitaal's schermafbeelding
Standaard

Via het kabelnetwerk van de Cogas waar je digitaal via kijkt is de frequentie van de transportstroom (TS 11) van RTL5 t/m Veronica 831.50 Mhz.

Bij hogere frequentie's heb je eerder last van afzwakking van het signaal als je b.v. niet de juiste kabel en connectoren gebruikt. Probeer andere eens de decoder rechtstreeks aan te sluiten op AOP (Doos waarop kabel binnenkomt).

Kijk voor tips op www.kabelkeur.nl

Als je eigen installatie wel helemaal in orde is neem dan contact op met je kabelaanbieder in jouw geval Cogas:

http://www.cogaskabel.nl/home/thuis/...k_zoek_contact
__________________
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de collega's van Webcare.

TVdigitaal is offline  
Oud 18 september 2009, 19:58   #5
rvg06238
Junior Member
 
rvg06238's schermafbeelding
Standaard Identiek probleem sinds drie weken in Haaren NBr

Sinds een week of drie zie ik een identiek probleem op postcode 5056 HG. Er is in de huisinstallatie (alleen TV van Ziggo via signaal splitter in meterkast naar antenne aansluiting van Humax ontvanger) niets veranderd. Bij een scan van de zenders worden deze zenders niet gevonden. De kanalen 5 t/m 8 blijven na de scan dus ook leeg.

Zitten ook in dit gebied deze 4 zenders in de hoogste frequentie band en is dus bekabeling de meest waarschijnlijke oorzaak?
rvg06238 is offline  
Oud 19 september 2009, 15:57   #6
GolfTouch
Senior Member
 
GolfTouch's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rvg06238 Bekijk bericht
Sinds een week of drie zie ik een identiek probleem op postcode 5056 HG. Er is in de huisinstallatie (alleen TV van Ziggo via signaal splitter in meterkast naar antenne aansluiting van Humax ontvanger) niets veranderd. Bij een scan van de zenders worden deze zenders niet gevonden. De kanalen 5 t/m 8 blijven na de scan dus ook leeg.

Zitten ook in dit gebied deze 4 zenders in de hoogste frequentie band en is dus bekabeling de meest waarschijnlijke oorzaak?
In deze draad had ik al een antwoord gegeven, zie hieronder de quote daarvan. Heb je dat al geprobeerd?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
Wat als je je decoder met een zo kort mogelijke en goed afgeschermde kabel (coax 12, Hirschmann) direct op het AOP (abonnee overname punt) aansluit? Dus zonder splitter(s) en versterker er tussen.
Kijk dan eens naar je signaalsterkte, kwaliteit en BER-waarde.
Heb je ook internet via Ziggo?
__________________
Power is nothing without control !!!
GolfTouch is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl