Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 13 augustus 2009, 18:55
w.cassee's schermafbeelding
w.cassee w.cassee is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juni 2009
Locatie: Noord-Holland - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra, Arris Touchstone (Docsis 3.0), D-Link DIR-855 Draadloze N Gigabit-router
DTV: Samsung DCB H360R & Humax IR-FOX C
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Puma Bekijk bericht
Het nieuwe modem is gisteren binnengekomen.

Maar helaas geen groot succes.
Heb geen internet en ook geen telefoon.

Kan nog niets een de activatie doen.
Ziggo al 2x gebelt maar kreeg de laatste keer te horen dat er problemen zijn met de activatie van 3.0 modems.


Kreeg te horen dat ik maar zolang het oude modem moest gebruiken totdat de problemen opgelost.

Ik vraag dus: hoe weet ik dat dan.
Moest maar even het docsis 3.0 maar weer eens aansluiten.

Nee, aan terugbellen doen ze niet!!!!

Dat is dus de klantenservice van Ziggo

Wie kan helpen of heeft ook deze problemen
The Puma,

Hier in postcode 2082 exact zelfde probleem.
HD gebeld. HD dame sprak van grote algemene activatie storing.
Is onbekend wanneer deze wordt opgelost.
Afwachten dus...
  #22  
Oud 13 augustus 2009, 19:16
c0sm0s's schermafbeelding
c0sm0s c0sm0s is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Fijnaart
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra
DTV: Samsung DCB-H380 /2x CI+
Berichten: 332
Standaard

De activatie server lag eruit...
Nu nog steeds trouwens...

Er komt al wel weer wat beweging in...
Dus ze zijn er echt mee bezig.


Ze verwachten dat de storing later op de avond is opgelost.
Als je belt kan je alvast je gegevens doorgeven..ze vragen om Cmac staat op onderkant modem. Dan voeren hun alvast de aanvraag voor activatie in.. zo dat waneer het systeem werkt je modem geactiveerd wordt.

Dan sluit je hem gewoon vanavond laat aan.. en dan hopen dat je morgenochtend de verbinding hebt.. Mag aannemen dat dan de activatie er wel door is/
  #23  
Oud 13 augustus 2009, 19:16
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Ben ik blij, dat ik hem pas over een week kan ophalen. Hopelijk zijn dan de problemen over. Eerst eens ff van mijn vakantie genieten.
  #24  
Oud 13 augustus 2009, 19:18
The Puma's schermafbeelding
The Puma The Puma is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Landgraaf/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050c
Berichten: 191
Standaard

Zou handig zijn als iemand van Ziggo hier iets over kan vertellen hier.
... en natuurlijk even kunnen posten als het weer werkt.
  #25  
Oud 13 augustus 2009, 19:40
ArjanU's schermafbeelding
ArjanU ArjanU is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 augustus 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Arris 702 modem
DTV: Humax IRHD5000C + HDTV pakket
Berichten: 16
Standaard

Kan me voorstellen dat ze er waarschijnlijk alles aan doen om het op te lossen.. Als half NL straks als het weer werkt tegelijk gaat activeren en elke minuut gaat kijken of het werkt word het er niet beter op denk ik zo.. Wel apart om te zien wat een paniek er ontstaat als het even niet werkt

Probeer het gewoon morgenochtend of in de middag nog eens... ik heb mijn nieuwe modem vanmiddag na een uur losgekoppeld en de oude terug gezet.. werkt voor nu prima en wacht het gewoon wel rustig af.
  #26  
Oud 13 augustus 2009, 20:19
jboeren's schermafbeelding
jboeren jboeren is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 augustus 2009
Locatie: Melick
Berichten: 3
Standaard activatie

Bovenomschreven problemen sluiten exact aan bij mijn situatie. HD meneer probeerde het intern te klaren maar lukte niet door systeemstoring. Hij adviseerde mij morgen opnieuw te proberen.
  #27  
Oud 13 augustus 2009, 20:24
The Puma's schermafbeelding
The Puma The Puma is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Landgraaf/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050c
Berichten: 191
Standaard

... Internet werkt nu, alleen de telefoon geeft geen spoor van leven

Hoe kan dat nu weer?
  #28  
Oud 13 augustus 2009, 20:27
rpcdv's schermafbeelding
rpcdv rpcdv is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: Mijdrecht / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Motorola
DTV: Humax IRC
Berichten: 30
Standaard Same here

Modem na 1,5 week binnen, jammer dat het activatie probleem nu speelt. Maarja we proberen het later gewoon nog eens.
  #29  
Oud 13 augustus 2009, 20:34
hannesmsi's schermafbeelding
hannesmsi hannesmsi is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 augustus 2009
Locatie: Maastricht
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 extra
DTV: Mediacenter
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Puma Bekijk bericht
... Internet werkt nu, alleen de telefoon geeft geen spoor van leven

Hoe kan dat nu weer?
Geen idee.. (mogelijk dat nog niet alles is geregistreerd/doorgelopen in de sytemen?)

Maar hoe kan het dat bij jou internet wel (al) werkt?
  #30  
Oud 13 augustus 2009, 20:41
The Puma's schermafbeelding
The Puma The Puma is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Landgraaf/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050c
Berichten: 191
Standaard

Ik heb Ziggo het modem laten activeren

Of Telefonie apart moet worden geactiveerd???
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:18.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl