Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #261  
Oud 3 november 2009, 20:32
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door extaxi Bekijk bericht
ben jij dan nieuwe klant Rutger? Je kan toch je oude modem gebruiken?
Ja, ik ben een nieuwe klant. zal het er even bij vermelden
  #262  
Oud 3 november 2009, 20:33
extaxi's schermafbeelding
extaxi extaxi is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2008
Locatie: Nieuwegein / Casema
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 plus
Berichten: 65
Standaard

ik heb ook nog steeds niet geregistreerd, zal het binnenkort nog een keer proberen. 1e keer lukte het niet.
  #263  
Oud 3 november 2009, 20:40
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door extaxi Bekijk bericht
ik heb ook nog steeds niet geregistreerd, zal het binnenkort nog een keer proberen. 1e keer lukte het niet.
maar jij hebt nog wel een oud modem, neem ik aan?
  #264  
Oud 3 november 2009, 20:41
extaxi's schermafbeelding
extaxi extaxi is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2008
Locatie: Nieuwegein / Casema
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 plus
Berichten: 65
Standaard

klopt
  #265  
Oud 17 november 2009, 21:02
extaxi's schermafbeelding
extaxi extaxi is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2008
Locatie: Nieuwegein / Casema
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 plus
Berichten: 65
Standaard

Nou ik heb 'm inmiddels kunnen installeren.
Zoals verwacht kom ik wireless niet boven de 20 mbit dus ik ga of N-zooi kopen of in abonnement een stapje omlaag.
  #266  
Oud 17 november 2009, 23:12
Helder's schermafbeelding
Helder Helder is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Locatie: Voorburg (Casema)
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra / Ubee EVM320B / Draytek Vigor 2930n
DTV: Samsung SD PVR + Cisco HD PVR
Berichten: 34
Standaard Activeringscode en wachtwoord

Ik heb pas vandaag een Ubee modem gekregen, omdat ik met vakantie was toen Ziggo mij het modem had gestuurd en TNT heeft na 2 weken de modem teruggestuurd.
Echter, in de doos vind ik geen brief met activatiecode e.d., wel een installatiehandleiding.
Ik heb nog een brief liggen van Ziggo (van een jaar geleden) met een modem activatiecode en wachtwoord.
Kan ik deze codes gebruiken voor het activeren van het nieuwe Ubee modem?
  #267  
Oud 17 november 2009, 23:23
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Helder Bekijk bericht
Ik heb pas vandaag een Ubee modem gekregen, omdat ik met vakantie was toen Ziggo mij het modem had gestuurd en TNT heeft na 2 weken de modem teruggestuurd.
Echter, in de doos vind ik geen brief met activatiecode e.d., wel een installatiehandleiding.
Ik heb nog een brief liggen van Ziggo (van een jaar geleden) met een modem activatiecode en wachtwoord.
Kan ik deze codes gebruiken voor het activeren van het nieuwe Ubee modem?
Gewoon proberen, zou ik zeggen!
  #268  
Oud 18 november 2009, 15:46
Helder's schermafbeelding
Helder Helder is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Locatie: Voorburg (Casema)
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra / Ubee EVM320B / Draytek Vigor 2930n
DTV: Samsung SD PVR + Cisco HD PVR
Berichten: 34
Standaard

Gisteren heb ik mijn nieuwe Ubee modem kunnen activeren en alles deed het goed (ook snelheid ok).
Echter, vandaag alleen maar problemen met de verbinding.
Ping naar de DNS-servers van Ziggo en OpenDNS geven meestal een time-out, een enkele keer lukt het wel.
Brouwsen naar websites lukt helemaal niet.
Heb al verschillende keren alles stroomloos gemaakt, en zelfs zonder router ertussen gaat het niet.
Nu heb ik de HD gebeld, en die meneer vertelde mij dat hij echt niets kon doen, omdat er een storing is met de Ubee modems (ja, dat wist ik ook wel... via dit forum).

Ik heb gevraagd of mijn oude Motorola modem weer geactiveerd kan worden, maar hij zei dat dat echt niet mogelijk was.

Weet iemand of de oude Motorola modem weer geactiveerd kan worden ?
Ik heb internet nodig voor mijn werk, dus dagen/weken wachten is geen optie. (Ik zit nu tijdelijk via de wifi van mijn buurman dit in te toetsen).

Graag een oplossing...
  #269  
Oud 18 november 2009, 16:06
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

Gewoon oude modem weer aansluiten en helpdesk opnieuw bellen. Net doen of je neus bloedt en vragen of ze je modem even opnieuw willen activeren ivm test ofzo en je mac adres van het oude modem oplezen.
  #270  
Oud 18 november 2009, 17:22
Helder's schermafbeelding
Helder Helder is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Locatie: Voorburg (Casema)
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra / Ubee EVM320B / Draytek Vigor 2930n
DTV: Samsung SD PVR + Cisco HD PVR
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pleun Bekijk bericht
Gewoon oude modem weer aansluiten en helpdesk opnieuw bellen. Net doen of je neus bloedt en vragen of ze je modem even opnieuw willen activeren ivm test ofzo en je mac adres van het oude modem oplezen.
Ik heb opnieuw gebeld, en kreeg iemand anders aan de lijn.
Deze meneer heeft eerst het nieuwe modem gereset, maar dat hielp helaas niet.
Toen vroeg ik of hij het oude modem opnieuw kon activeren, en dat was wel mogelijk...
Nadat ik het MAC-adres van het oude modem had doorgegeven, heeft hij geprobeerd om het Motorola modem weer te activeren, maar hun systeem accepteerde dat niet, omdat het oude modem niet zou passen bij mijn abonnement (Alles-in-een Extra) !!!
Belachelijk maar waar....
Dus nu komt er een monteur langs a.s. vrijdag, en kijken of hij iets vindt.
Als het niet lukt om het nieuwe modem stabiel te krijgen, dat laat ik mijn abonnement terugzetten naar Alles-in-een Plus, alleen gaat dat ook weer een paar dagen duren.

Ik heb al een paar jaar nog nooit problemen gehad, maar helaas...
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:29.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl