Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #251  
Oud 8 oktober 2009, 11:53
Vrijevogels's schermafbeelding
Vrijevogels Vrijevogels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Franeker Ziggo
Ziggo Internet: Connect Max, Play Max, volop bellen, Ubee modem
DTV: Horizon
Berichten: 1.021
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door danmar Bekijk bericht
Hoi Ed,

router is sitecom broadbandrouter 54G ( WL 535 )
alle bekabeling is goed
modem is arris modem

volgens speedtest haal ik nu 48 Mbit via de router, raar, tijdens downen dus (nog) niet!!

zie bovenstaand bericht van mij !!

grtz........
Als je nog de g standaard hebt van je draadlose router zul je nooit hoger komen dan rond de 25 mb down. Voor de hogere snelheden zul je een N standaard router moeten aanschaffen. Zou dus niet te veel waarde aan speedtest hebben, maar meer kijken naar je snelheid tijdens het downloaden. Een nieuwe router lost zeer waarschijnlijk al je snelheids problemen op, of tijdelijk eens de pc rechtstreeks op de modem aansluiten en kijk dan eens wat voor snelheden je ( zult ) halen.
  #252  
Oud 8 oktober 2009, 12:10
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door danmar Bekijk bericht
Hoi Ed,

router is sitecom broadbandrouter 54G ( WL 535 )
alle bekabeling is goed
modem is arris modem

volgens speedtest haal ik nu 48 Mbit via de router, raar, tijdens downen dus (nog) niet!!

zie bovenstaand bericht van mij !!

grtz........
Je zegt niet waar je download...
  #253  
Oud 8 oktober 2009, 13:37
danmar's schermafbeelding
danmar danmar is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: alles in 1 plus dlink dir 655 router
DTV: samsung dcb 270R + module
Berichten: 31
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vrijevogels Bekijk bericht
Als je nog de g standaard hebt van je draadlose router zul je nooit hoger komen dan rond de 25 mb down. Voor de hogere snelheden zul je een N standaard router moeten aanschaffen. Zou dus niet te veel waarde aan speedtest hebben, maar meer kijken naar je snelheid tijdens het downloaden. Een nieuwe router lost zeer waarschijnlijk al je snelheids problemen op, of tijdelijk eens de pc rechtstreeks op de modem aansluiten en kijk dan eens wat voor snelheden je ( zult ) halen.
als ik de pc rechtstreeks op het modem aansluit, haal ik rond de 25 Mbit, dus snap ik de cijfers van speedtest ook niet helemaal.
Komt goed, nu werken........

grtz........danmar
  #254  
Oud 9 oktober 2009, 11:44
danmar's schermafbeelding
danmar danmar is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: alles in 1 plus dlink dir 655 router
DTV: samsung dcb 270R + module
Berichten: 31
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Je zegt niet waar je download...
zou volgens mij ook weinig uit moeten maken, maar het meeste in de
nieuwsgroepen!!

Ik down nu ook met een maximum van nog geen 16 Mbit ( 1700 a 1800 K/sec ) terwijl ik
met mijn oude motorola modem met gemak 18 a 19 Mbit haal.
Dus waar gaat het nu fout??


grtz.........
  #255  
Oud 11 oktober 2009, 17:17
danmar's schermafbeelding
danmar danmar is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: alles in 1 plus dlink dir 655 router
DTV: samsung dcb 270R + module
Berichten: 31
Standaard

Heb nu arris-modem direct op pc aangesloten en zelfs pay-server erbij gezet en dan haal ik nog maar 2700-2800 K/s oftewel ca. 21-22 Mbit, wat dus veel te weinig is met mijn abbo.
Waar ligt dat nu toch aan??

we zoeken verder..............grtz...........
  #256  
Oud 24 oktober 2009, 20:41
Oxidate's schermafbeelding
Oxidate Oxidate is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Zwanenburg - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus Ubee EVM3200
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Oxidate Bekijk bericht
Modem al anderhalve maand in huis,25 keer geprobeerd te activeren,noppes.
50 keer de trap op en neer,ik stop er mee,oude modem weer aangesloten.
Al een e-mail van Ziggo gehad wanneer ik het modem aansluit,NOT dus.
Wacht wel tot het lek boven water is,bellen is ook geen optie.

Was het nog maar Multikabel,nooit geen problemen gehad.
Van de week nog enkele malen geprobeerd het modem on-line te krijgen,kwam niet verder als "Om uw modem te activeren klik op "volgende"" maar er was geen knopje voor volgende.
Kon ook nog een keer in het modem kijken en zag dat de Firmware build time : Nov 7 2008 was dus hij wou geen nieuwe laden.
Ik heb per direct een down-grade naar "Alles in een PLUS" aangevraagd.

Ik vind wat ik nu heb wel voldoende en het scheeld nog €20 ook.



Zag dat het later naar 30Mb gaat
  #257  
Oud 24 oktober 2009, 20:58
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Oxidate Bekijk bericht
Ik heb per direct een down-grade naar "Alles in een PLUS" aangevraagd.

Ik vind wat ik nu heb wel voldoende en het scheeld nog €20 ook.

Zag dat het later naar 30Mb gaat
Heb je geprobeerd om Ziggo te bellen om je modem te activeren? Over het algemeen is het dan vrij snel geregeld.

Alles-in-een plus is zeker geen verkeerd abonnement, scheelt trouwens maar 15 euro met extra. Je snelheid is wel wat aan de zuininge kant voor plus.

Denk niet dat de snelheidsverhoging voor plus dit jaar wordt gedaan, er is alleen maar sprake van extra dat in het najaar naar 80Mb gaat. Maar je weet het maar nooit met die nieuwe technieken....
  #258  
Oud 24 oktober 2009, 21:17
Oxidate's schermafbeelding
Oxidate Oxidate is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Zwanenburg - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus Ubee EVM3200
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Je snelheid is wel wat aan de zuininge kant voor plus.

Denk niet dat de snelheidsverhoging voor plus dit jaar wordt gedaan, er is alleen maar sprake van extra dat in het najaar naar 80Mb gaat. Maar je weet het maar nooit met die nieuwe technieken....
De snelheid was nog van de "Extra" oude stijl met het Scientific Atlanta - Cisco modem.
Wat betreft die 30 Mbit/sec,ik heb het ergens op de Ziggo site gelezen.
En als ik dan lees,als het niet lukt,een monteur komt over twee,vier,acht of meer dagen en al die tijd geen telefoon,nee bedankt,ik red mij zo wel.
Hier nog een andere "oude stijl" up-load wat laag maar ach.
  #259  
Oud 3 november 2009, 20:29
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

(ik=nieuwe klant ) hier ook een probleem met activeren. Zodra ik mijn activatiecode en wachtwoord heb ingevoerd, krijg ik de melding dat deze gegevens onjuist zijn.

Blijkt een fout in het systeem van ziggo te zijn. Mijn order is blijven hangen waardoor deze niet automatisch van stap 4 door naar stap 5 is gegaan. Nu moet ik wachten totdat deze manueel is omgezet. Alleen kan hier een aantal dagen overheen gaan. Werkelijk waar een gigantisch staaltje van onkunde daar bij ziggo.

Ik moet wel zeggen dat ik na zo'n 20x bellen met de helpdesk, eindelijk iemand aan de telefoon heb gekregen die mij begreep en dus mij ook wou helpen. Deze persoon heeft geprobeerd het probleem van mij wat eerder door te drukken bij de TD van ziggo. Uit het telefoongesprek met deze jongen blijkt wel dat de helpdesk eigenlijk echt ontzettend weinig voor je kan doen. Zodra je vraag of probleem afwijkt van de standaardprocedure schakelen zij direct hun klantenservice in welke hen weer voorziet van de nodige informatie.

zeer effectief dus...
nu maar afwachten en hopen dat ik mijn modem voor morgenavond kan activeren, anders heb ik ook geen telefoon meer ik internet nu via de zeer zwakke WiFi van mijn buren (uiteraard met toestemming )


meer mensen die bovenstaand probleem hebben gehad? en hoe is het vervolgens opgelost?
  #260  
Oud 3 november 2009, 20:31
extaxi's schermafbeelding
extaxi extaxi is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2008
Locatie: Nieuwegein / Casema
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 plus
Berichten: 65
Standaard

ben jij dan nieuwe klant Rutger? Je kan toch je oude modem gebruiken?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl