Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #201  
Oud 5 september 2009, 23:27
tbest's schermafbeelding
tbest tbest is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 februari 2008
Locatie: Heerhugowaard/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus/Ubee EVM 3200
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 72
Standaard

Hier ook hetzelfde verhaal (postcode 1704). Oude modem maar weer aangesloten.
  #202  
Oud 5 september 2009, 23:34
whouven's schermafbeelding
whouven whouven is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juli 2008
Locatie: Capelle / Ziggo aka Casema
Ziggo Internet: Connect Max
DTV: Humax 5050c
Berichten: 23
Standaard

Het activeren ligt aan Ziggo. Gewoon meermaals een week lang je modem af en toe resetten en dan komt het goed. probleem ligt bij activatieserver Ziggo.

W

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320)

Laatst gewijzigd door whouven; 6 september 2009 om 00:39
  #203  
Oud 5 september 2009, 23:54
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Alweer dus. Ze maken er wel een zooitje van zeg. Geeft niet veel vetrouwen.
  #204  
Oud 6 september 2009, 22:25
CeGeBe's schermafbeelding
CeGeBe CeGeBe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Klimmen Z.limB.
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Hmx C5000 & Hmx gewoon
Berichten: 7
Question

Tja ik heb me ook maar even aangemeld hier...
Volgens Zggo zijn er hier en daar probleempjes maar dat valt reuze meer...
Nou ik lees hier anders "400" keer het zelfde verhaal als ik heb..
Aansluiten wachten en nix noppes nada zippo IPV Ziggo...
Nu krijg ik een mail dat ik mn oude modem terug moet sturen "alweer"
Maar ik heb reeds 10+ keer het nwe aan gesloten maar er geen verbinding..
Nu ben ik alles behalve een PC dummie... maar wellicht doe ik iets over het hoofd zien..
De eerste 4 lampjes branden en de 2 laatste knipperen... elke keer weer
Ik krijg nooooooit een melding of scherm waarin ik mn activ. code in kan tikken etc etc..
En mn Telefoon werkt niet.. dus steeds het zelfde verhaal alles eraf en oude aan sluiten "die werkt altijd binnen 3 minuten weer..

Dus mensen mis ik iets ben ik echt dom "niet meteen allemaal JA typen"
Of is dit gewoon het zelfde verhaal als velen van u ook heeft..

PC xp pro sp2, Pc Vista, labtop Vista, met en zonder router getest...
kan iemand mij vertellen wat er zou moeten gebeuren als het goed zou gaan ?
Zie ik dan een scherm verschijnen met de code vraag ?

De handleiding "A4" is net zo wazig als mist in de morgen

Groeten Chris
  #205  
Oud 6 september 2009, 22:34
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

FF een vraagje...

Heb je al eens je PC opgestart... Dus
Modem uit... PC uit
PC via Kabel (Cat5 Straight) met modem verbinden.
Als alle lampjes branden (kan tijdje duren) PC opstarten.

Let wel.. Als je toevallig Internet sercurity hebt of van andere
soortgelijke programma's die van tevoren
uitschakelen zodat deze niet actief zijn als je de PC opstart.
Eventueel in veilige mode met netwerkondersteuning opstarten
ook ff kijken dat je bij TCP/IP geen vaste adressen hebt ingesteld.

Als je dan je IE opstart zou de activatiepagina van alleen moeten komen.

Is maar een tip maar ik vermoed dat je dit allemaal al gedaan hebt want
je schrijft dat je verstand van zaken hebt.

Ik vermoed ook dat de problemen bij Ziggo liggen want ook hun Homepage
ligt de laatste paar dagen geregeld eruit...
  #206  
Oud 6 september 2009, 22:50
CeGeBe's schermafbeelding
CeGeBe CeGeBe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Klimmen Z.limB.
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Hmx C5000 & Hmx gewoon
Berichten: 7
Standaard

Ik dacht dat ik echt wel alles geprobeerd heb..
Ik heb er zelf ff stukje cat6 tussen gedaan "je weet maar nooit" :}
En een clean versie Xp gemaakt maar niets helpt.
Ergens zag ik staan dat een knipperend TEL. lightje betekent dat er een telefoon van de haak ligt ..
Maar ook dat heb ik op meerdere manieren getest.
Ik heb nu bijna alle pagina's gelezen hierover op dit forum..
En ik zie steeds de zelfde dingen voorbij komen als ik heb.
Denk dus niet dat het aan mij of een van mn 5 PC's en Labtop ligt..
6 verschillend PC die allemaal het zelfde resultaat geven waarbij de connectie naar Ziggo de enige constante is ..
Dus ik ga maar weer bellen denk ik ...

"nog even duidelijkheid"
Je zegt dat als het goed gaat mn IE het inlog scherm moet geven van het modem.
Begrijp ik dat goed.

Bedankt vast voor de tips.

Chris


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
FF een vraagje...

Heb je al eens je PC opgestart... Dus
Modem uit... PC uit
PC via Kabel (Cat5 Straight) met modem verbinden.
Als alle lampjes branden (kan tijdje duren) PC opstarten.

Let wel.. Als je toevallig Internet sercurity hebt of van andere
soortgelijke programma's die van tevoren
uitschakelen zodat deze niet actief zijn als je de PC opstart.
Eventueel in veilige mode met netwerkondersteuning opstarten
ook ff kijken dat je bij TCP/IP geen vaste adressen hebt ingesteld.

Als je dan je IE opstart zou de activatiepagina van alleen moeten komen.

Is maar een tip maar ik vermoed dat je dit allemaal al gedaan hebt want
je schrijft dat je verstand van zaken hebt.

Ik vermoed ook dat de problemen bij Ziggo liggen want ook hun Homepage
ligt de laatste paar dagen geregeld eruit...
  #207  
Oud 6 september 2009, 23:09
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeGeBe Bekijk bericht
"nog even duidelijkheid"
Je zegt dat als het goed gaat mn IE het inlog scherm moet geven van het modem.
Begrijp ik dat goed.

Bedankt vast voor de tips.

Chris
Nope.. niet het inlogscherm van het modem maar de Activatie pagina
van Ziggo.

Ik had in begin ook problemen met Activatie, ik kon in IE intypen wat ik wou
maar kreeg de pagina niet geopend. Toen heb ik een oude Laptop uit de kast gehaald, dit is een Laptop waar alleen XP opstaat en anders niets voor test-doeleinden, Heb de Modem aangesloten (maar geen telefoon) en toen de Laptop via een Cat5 met de modem verbonden. Heb de modem opgestart
en gewacht tot alle lampjes bleven branden, ik weet alleen niet meer of de telefoon bleef knipperen, ca. 5 minuten later heb ik de laptop opgestart en ie geopend... en zie da de activatie pagina opende van helemaal alleen zonder iets in te typen.

Toen modem herstart en alles werkte op de Laptop naar behoren.
Ik heb het Mac adres van de Laptop in mij Router gecloned de laptop
los gehaald en de router aan het modem gehangen..
Alles werkte naar behoren.. dagje later had ik van die uitvallers.. modem ging uit zichzelf opnieuw opstarten waardoor telefoon en internet eruit laag.
Heb toen alle Coax los gehaald.. maar ook werkelijk alle. Alles controleert
en de kabels opnieuw vast gezet (licht draaiend zodat aanslag aan koper verwijderd werd) en sindsdien loopt die zonder problemen..
  #208  
Oud 6 september 2009, 23:21
CeGeBe's schermafbeelding
CeGeBe CeGeBe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Klimmen Z.limB.
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Hmx C5000 & Hmx gewoon
Berichten: 7
Standaard

Dan verwachte ik dus toch het goede :} ..
Ik probeer het van de week nog een keer en dan meld ik het modem AF
alszijde Stuk.. kan een Monteur het komen doen..
Ik kan geen uren zonder Telefoon etc etc zitten steeds..

"En ik was net overgestapt van KPN naar Ziggo omdat het zo slecht ging met KPN verbindingen "

Thnx
Chris

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Nope.. niet het inlogscherm van het modem maar de Activatie pagina
van Ziggo.

KNIPJE

en sindsdien loopt die zonder problemen..
  #209  
Oud 7 september 2009, 14:10
Nivkbak's schermafbeelding
Nivkbak Nivkbak is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juni 2009
Locatie: Maastricht@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Ubee EVM 3200
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nivkbak Bekijk bericht
Vandaag dan het modem ontvangen het gaat om een Ubee evm 3200 allemaal mooi en zo maar ik kom voor geen meter op de activatie-pagina.
Nu kom ik dan wel op de activatie pagina, krijg ik steeds te zien dat ik de codes verkeerd invul terwijl ik zeker ben dat ik ze goed intik, alle 20 keer dat ik het heb geprobeerd ... Denk: "Bel ik even naar de helpdesk" maar het was erg druk en kon beter later proberen.
Nou mijn oude modem zit er weer tussen, aangezien ik nog steeds niet ben overgezet van AI1plus naar AI1extra (dat ik al meer dan een maand geleden heb aangevraagd) heeft het toch niet zo'n haast want het oude modem haalt ook gewoon de 20/3 van plus.
  #210  
Oud 7 september 2009, 20:40
tbest's schermafbeelding
tbest tbest is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 februari 2008
Locatie: Heerhugowaard/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus/Ubee EVM 3200
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 72
Standaard

Na het bericht hierboven te hebben gelezen nog maar eens een poging gewaagd. In eerste instantie weer niks, maar op een gegeven moment kwam de activeringspagina automatisch in beeld. Gegevens ingevuld en zowaar geregistreerd. Snelheid is goed en telefoon doet het ook. Wel heeft het modem zichzelf al een paar keer gereboot. Is dit normaal na het activeren?

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:03.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl