Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #181  
Oud 24 augustus 2009, 10:16
Thessie's schermafbeelding
Thessie Thessie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE
DTV: ?
Berichten: 1
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vrijevogels Bekijk bericht
Alleen jammer dat 't modem pas op 19 augustus kwam.
Ik zit nog te wachten op me email of brief voor een eventuele wijziging, dus het kan nog slechter.
  #182  
Oud 24 augustus 2009, 22:02
ardegraaff's schermafbeelding
ardegraaff ardegraaff is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2008
Locatie: Rijen Ziggo
Ziggo Internet: A-in-1 Extra, Arris Touchstone TM702B
DTV: Humax iHDR5050C en IR-FOX-C
Berichten: 29
Standaard

Zoals ik eerder aangaf had ik het probleem dat na de activatie van het nieuwe modem, ik slecht 1 download stream had en helemaal geen telefonie meer. Het rare was dat het ledje voor telefoonlijn 1 bleef knipperen wat volgens de handleiding betekent dat er ergens een telefoon "van de haak af ligt". Nu heb ik een DECT basisstation met een toestel en een extra toestel. Beide toestellen gecheckt, niet"off hook".
Om toch maar alles uit te sluiten een ouderwets bedraad toestel aangesloten en... TEL1 ledje blijft branden! Ik heb kiestoon, kan bellen en gebeld worden! Toch weer het DECT basisstation aangesloten en alles werkt nog steeds. Ik weet zeker dat de kabel er voorheen goed in zat want voordat ik het ouderwetse toestel aansloot bleef de led branden als ik het DECT toestel verwijderde en ging knipperen zodra ik het DECT station weer aansloot.
Hoe dit mogelijk is? Geen idee behalve misschien dat het dect station in een rare toestand was waardoor het kabelmodem de lijn niet kon activeren, wat met het oude toestel werd opgelost.
Hoe dan ook... nu nog ff een paar extra download streams krijgen, zodat de snelheid omhoog gaat en ik ben weer blij.
  #183  
Oud 24 augustus 2009, 23:48
danmar's schermafbeelding
danmar danmar is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: alles in 1 plus dlink dir 655 router
DTV: samsung dcb 270R + module
Berichten: 31
Standaard

Vandaag wederom met ziggo op de chat.
Wederom van alles geprobeerd en weer geen resultaat.
Wat blijkt echter , volgens de ziggo-medewerkster staat mijn modem wel
actief, maar kunnen ze die niet uitlezen.
Bovendien bleek mijn storingsopdracht op gesloten te staan, terwijl de storing niet opgelost is.
De medewerkster vond het ook raar en woensdagmorgen staat de monteur voor de deur om alles op te lossen!!

wordt vervolgd...................

grtz........
  #184  
Oud 25 augustus 2009, 12:51
Mutsie's schermafbeelding
Mutsie Mutsie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 maart 2009
Locatie: Enschede/@Home
Ziggo Internet: Tv + Internet Z3/Ubee EVM320B
DTV: HumaX-IRHD - 5300C
Berichten: 119
Standaard

@ danmar: dan hoop ik echt voor je dat het probleem dan éindelijks is opgelost!!!
__________________
"Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get!"


  #185  
Oud 25 augustus 2009, 16:14
Rojoco's schermafbeelding
Rojoco Rojoco is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2008
Locatie: Grootebroek Quicknet
Berichten: 2
Standaard

Gisteren een monteur hier aan de deur vanwege het niet kunnen bellen met de Arris. De oplossing was doeltreffend: Een oudere Motorola is door hem geplaatst( mijn oude modem was al retour ). Reden is dat een paar honderd modems geen goede firmware hebben en die firmware is nog niet gereed. Volgens de uitermate vriendelijke en zeer service gerichte monteur moet de firmware volgens de laatste berichten dinsdag op woensdag klaar zijn en dan laten ze hem "lopen" tussen 2.00 en 3.00 uur.
Maar eerst zien en dan geloven, aldus de monteur. Zijn advies was om over ca. 2 weken het nieuwe modem weer aan te sluiten, op dat moment is de kans erg groot dat die firmware zeker klaar is. Nu ben ik ongeduldig, dus dat doe ik donderdag wel ( kan zijn dat het nl van woensdag op donderdag gebeurd het "laten lopen" van de firmware)
Dus ca. 250 modems niet ok en de monteurs zijn alleen maar bezig met het opnieuw plaatsen van de oudere modems.
Overigens was de download snelheid zeer instabiel met de Arris, het lijkt er heel erg op dat Ziggo de stap te snel heeft genomen.
  #186  
Oud 25 augustus 2009, 16:30
Vrijevogels's schermafbeelding
Vrijevogels Vrijevogels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Franeker Ziggo
Ziggo Internet: Connect Max, Play Max, volop bellen, Ubee modem
DTV: Horizon
Berichten: 1.021
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rojoco Bekijk bericht
Gisteren een monteur hier aan de deur vanwege het niet kunnen bellen met de Arris. De oplossing was doeltreffend: Een oudere Motorola is door hem geplaatst( mijn oude modem was al retour ). Reden is dat een paar honderd modems geen goede firmware hebben en die firmware is nog niet gereed. Volgens de uitermate vriendelijke en zeer service gerichte monteur moet de firmware volgens de laatste berichten dinsdag op woensdag klaar zijn en dan laten ze hem "lopen" tussen 2.00 en 3.00 uur.
Maar eerst zien en dan geloven, aldus de monteur. Zijn advies was om over ca. 2 weken het nieuwe modem weer aan te sluiten, op dat moment is de kans erg groot dat die firmware zeker klaar is. Nu ben ik ongeduldig, dus dat doe ik donderdag wel ( kan zijn dat het nl van woensdag op donderdag gebeurd het "laten lopen" van de firmware)
Dus ca. 250 modems niet ok en de monteurs zijn alleen maar bezig met het opnieuw plaatsen van de oudere modems.
Overigens was de download snelheid zeer instabiel met de Arris, het lijkt er heel erg op dat Ziggo de stap te snel heeft genomen.
250 modems op 't aantal modems wat omgeruild moest worden ( ooit eens gelezen 60.000 stuks ) is natuurlijk een zeer laag percentage uitval ( nog geen 0,5% ) dat lijkt mij zeer netjes bij z'on groote omruil actie.
  #187  
Oud 25 augustus 2009, 20:04
Math22's schermafbeelding
Math22 Math22 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: Heibloem @home
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Sony KDL40Z5500
Berichten: 14
Standaard Internet verbinding en telefonie

Op dit moment dinsdag 25 augustus ongeveer 20:00u. Hier in limburg 6089 grote problemen met zowel de internet verbinding als met telefonie. Telefonie is zo goed als niet mogelijk en internet klapt er steeeds uit. Tot enekel dagen geleden liep het niet stabiel maar wel constanter dan nu. Klantensevice gebeld en ik kreeg te horen dat het aan mijn splitter lag. Verteld dat het oude modem daar toch geen last van had. Tv signaal wordt als sterk op mijn sony tv gedetecteerd. Wellicht dat ik tijdens het meter opnemen, kreeg ik te horen, tegen de splitter had gestoten. helaas hangt deze niet dicht bij welke meter dan ook. Morgen komt een monteur langs en de medewerker van de Hd garandeerde dat het dan opgelost zou zijn. Eerst zien dan geloven. Heb wel aangegeven dat het bellen met de Hd niet voor niets zeer druk was. dat lag aan adere zaken waarover hij niet wilde uitwijden. Ben benieuwd morgen.

Math
  #188  
Oud 26 augustus 2009, 11:12
danmar's schermafbeelding
danmar danmar is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: alles in 1 plus dlink dir 655 router
DTV: samsung dcb 270R + module
Berichten: 31
Standaard

Gisterenmiddag op mijn mobiel gebeld door ziggo, dat de monteur vandaag niet zou
komen , omdat die monteur toch niets kon doen.Ik zou wel een belletje krijgen, wanneer ik een nieuw modem zou krijgen en daar kon ik het mee doen!

Maar wat schetst mijn verbazing.....vanmorgen stond de monteur ineens op mijn stoep!! Blijkbaar is er iets goed mis met de firmware van de arris modems,volgens de monteur, en hij begon gelijk met de installatie van het oude motorola-modem.

Alles werkt nu gelukkig weer en ik moest maar een paar weken afwachten, zei de monteur, totdat het probleem met de arris-modems was opgelost!!

Volgens mij is het hoofdstuk Arris 1 groot drama aan het worden voor Ziggo, maar we wachten gewoon rustig af, dan maar wat mindere snelheid en een stabiele verbinding.

grtz...............
  #189  
Oud 26 augustus 2009, 12:49
frans1's schermafbeelding
frans1 frans1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: DenHaag ziggo arris 702B cable cat 6
Ziggo Internet: alles in een extra linksys wrt 320 n
DTV: cisco
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door danmar Bekijk bericht
Gisterenmiddag op mijn mobiel gebeld door ziggo, dat de monteur vandaag niet zou
komen , omdat die monteur toch niets kon doen.Ik zou wel een belletje krijgen, wanneer ik een nieuw modem zou krijgen en daar kon ik het mee doen!

Maar wat schetst mijn verbazing.....vanmorgen stond de monteur ineens op mijn stoep!! Blijkbaar is er iets goed mis met de firmware van de arris modems,volgens de monteur, en hij begon gelijk met de installatie van het oude motorola-modem.

Alles werkt nu gelukkig weer en ik moest maar een paar weken afwachten, zei de monteur, totdat het probleem met de arris-modems was opgelost!!
maandag komen ze bij mij alles installeren,nu ik dit verhaal lees kan ik het wel vergeten denk ik

Laatst gewijzigd door mod-1; 26 augustus 2009 om 22:23 Reden: Quote gefixed
  #190  
Oud 26 augustus 2009, 22:14
Markieeee's schermafbeelding
Markieeee Markieeee is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 augustus 2009
Locatie: Woudrichem - Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra, Ubee
Berichten: 22
Standaard Nieuwe modem (Arris) haalt geen 50 Mb

Een paar dagen geleden de nieuwe modem binnen gekregen van het merk Arris. Na het weekend is de modem aangesloten om 21:15 en om 00:00 had de modem nog geen verbinding, er brandde geen 4 lampjes. De volgende ochtend brandden er 4 lampjes, dus meteen de modem aangesloten op de router en geactiveerd. Toen heb ik meteen een speedtest uitgevoerd, maar hij ging maar tot de 30 Mb terwijl hij tot ongeveer 50 Mb moet gaan, de upload snelheid was wel gewoon 5 Mb, en de ping zat rond de 10 ms. Toen de 2e pc om 10 uur werd aangezet klapte internet er uit. De modem en router even van het stroom hielp ook niet, hij kwam gewoon niet online. Rond half 3 hadden we weer verbinding, maar nog steeds geen 50 Mb. De modem lag nog los in de meterkast dus die hebben we de volgende avond even opgehangen, toen moest de UTP-kabel naar de router er even uit. Toen de modem was opgehangen en de UTP-kabel terug zat, begonnen we weer bij het begin, internet lag er WEER uit. Hij heeft ondertussen weer verbinding, maar nog steeds GEEN 50 Mb! De keren dat internet er uit lag werkte de telefoon trouwens ook niet. Hij komt nu wel tot 41 Mb, maar de meeste halen 47/48 Mb.


Speedtest (26 augustus om 22:12):
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:12.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl