Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 oktober 2009, 22:22   #31
TheRoman
Junior Member
 
TheRoman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
ziggo levert geen CAM's dus zullen wij ze ook niet omruilen. Als de CAM stuk is dan moet je 'm gewoon ruilen waar je 'm aangeschaft hebt.
Klopt, het nare is; de CAM wordt verkocht in één pakket met de smartcard en daarom mag de winkel het niet terugnemen!!

We zijn al meerdere malen teruggeweest en iedere keer worden we geweigerd. Wat kunnen we hieraan doen?
TheRoman is offline  
Oud 30 oktober 2009, 22:37   #32
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheRoman Bekijk bericht
Klopt, het nare is; de CAM wordt verkocht in één pakket met de smartcard en daarom mag de winkel het niet terugnemen!!

We zijn al meerdere malen teruggeweest en iedere keer worden we geweigerd. Wat kunnen we hieraan doen?
Laat ze eerst maar eens in de winkel eens controleren of het aan de CAM ligt. Zo ja dan moeten zo gewoon de CAM vervangen, of los of met een nieuw pakket. De winkeliers kunnen ook losse CAM's bestellen.
anoniem is offline  
Oud 30 oktober 2009, 22:39   #33
TheRoman
Junior Member
 
TheRoman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Laat ze eerst maar eens in de winkel eens controleren of het aan de CAM ligt. Zo ja dan moeten zo gewoon de CAM vervangen, of los of met een nieuw pakket. De winkeliers kunnen ook losse CAM's bestellen.
ik laat zo nog even de data van de CAM weten, wellicht ligt het niet aan de CAM. Tot nu toe heeft de methode "maar in deze TV werkt ie wel" iedere medewerker ervan weerhouden de CAM module in te ruilen. In 40W5500 etc. doet deze het prima, de Z5500 hebben ze niet staan...
TheRoman is offline  
Oud 31 oktober 2009, 08:05   #34
ronzuid
Member
 
ronzuid's schermafbeelding
Standaard

Hallo,

ik kijk digitaal via de CI+ cam met de 1.4xxEA software.

kan iemand mij vertellen wat het nut van update'n naar 1.600EA software is, word het beeld dan ook beter, of zit het in andere dingen?

ik hoor het graag, kan nu nog de zenders zelf verzetten, mogelijk kan dat niet als ik naar 1.600EA gaat, opzich geen probleem maar dan weet ik graag van te voren wat er allemaal aan verbeterd word/is.

alvast bedankt,

fijn weekend, Ron
ronzuid is offline  
Oud 31 oktober 2009, 17:46   #35
TheRoman
Junior Member
 
TheRoman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Laat ze eerst maar eens in de winkel eens controleren of het aan de CAM ligt. Zo ja dan moeten zo gewoon de CAM vervangen, of los of met een nieuw pakket. De winkeliers kunnen ook losse CAM's bestellen.
ik heb het nagekeken, het loopt bij mij mis bij stap 13..

in de gebruiksaanwijzing staan twee regels genoemd, maar ik heb er maar één, namelijk:

0x0 EMM 1 DVB EMM Service

Dus ook bij die regel staat 0x0 in plaats van 0x1...

What to do?
TheRoman is offline  
Oud 31 oktober 2009, 18:24   #36
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheRoman Bekijk bericht
ik heb het nagekeken, het loopt bij mij mis bij stap 13..

in de gebruiksaanwijzing staan twee regels genoemd, maar ik heb er maar één, namelijk:

0x0 EMM 1 DVB EMM Service

Dus ook bij die regel staat 0x0 in plaats van 0x1...

What to do?
je moet wel op een gescrambled kanaal staan (bv ned 2).
anoniem is offline  
Oud 1 november 2009, 16:55   #37
TheRoman
Junior Member
 
TheRoman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
je moet wel op een gescrambled kanaal staan (bv ned 2).
helaas... overal alleen maar de eerste regel..
TheRoman is offline  
Oud 1 november 2009, 18:14   #38
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheRoman Bekijk bericht
helaas... overal alleen maar de eerste regel..
start de TV nog eens helemaal opnieuw op via een power cycle
anoniem is offline  
Oud 1 november 2009, 18:15   #39
ronzuid
Member
 
ronzuid's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronzuid Bekijk bericht
Hallo,

ik kijk digitaal via de CI+ cam met de 1.4xxEA software.

kan iemand mij vertellen wat het nut van update'n naar 1.600EA software is, word het beeld dan ook beter, of zit het in andere dingen?

ik hoor het graag, kan nu nog de zenders zelf verzetten, mogelijk kan dat niet als ik naar 1.600EA gaat, opzich geen probleem maar dan weet ik graag van te voren wat er allemaal aan verbeterd word/is.

alvast bedankt,

fijn weekend, Ron
anyone
ronzuid is offline  
Oud 1 november 2009, 18:32   #40
TheRoman
Junior Member
 
TheRoman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
start de TV nog eens helemaal opnieuw op via een power cycle
TV uitgezet, (stroom)kabel eruit, 1 minuut gewacht, TV aan... zelfde melding!

ligt dit aan de CAM module?
TheRoman is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl