Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+

Mededelingen

CI+ Nieuws, algemene vragen en opmerkingen over CI+ modules en CI+ geschikte TV's
(specifieke posts over bepaalde merken TV's of CI+ CAMS in de eigen subforums)

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 17 september 2009, 20:10
jk-gouda's schermafbeelding
jk-gouda jk-gouda is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 april 2009
Locatie: gouda
Berichten: 15
Standaard ondertiteling weg

Ik heb de ci+ cam van Ziggo in mijn sony 46W5720 (=46W5500) gedaan en na authenticatieprocedure prima beeld.
Maar tot nu toe een paar eigenaardigheden, bugs:
- bij aanzetten loopt de tv weer de authenticatieprocedure af (vind ik voorlopig geen probleem)
- de ondertiteling is bij een aantal zenders verdwenen (scifi, history etc), dat is problematischer

de oorzaak kan zijn:
- ik zit in caiwaygebied (dus mag blij zijn dat de cam het überhaupt doet)
- ik heb zowel de autoserviceupdate als de systeemupdate uit staan.

(Bij de digitale setup staat taalkeuze op nederland en de ondertiteling aan en ook op nederlands.)

Weet iemand een mogelijke oplossing ?
  #32  
Oud 17 september 2009, 21:53
sokolum's schermafbeelding
sokolum sokolum is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 april 2009
Locatie: Online&Ziggo
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jk-gouda Bekijk bericht
Ik heb de ci+ cam van Ziggo in mijn sony 46W5720 (=46W5500) gedaan en na authenticatieprocedure prima beeld.
Maar tot nu toe een paar eigenaardigheden, bugs:
- bij aanzetten loopt de tv weer de authenticatieprocedure af (vind ik voorlopig geen probleem)
- de ondertiteling is bij een aantal zenders verdwenen (scifi, history etc), dat is problematischer

de oorzaak kan zijn:
- ik zit in caiwaygebied (dus mag blij zijn dat de cam het überhaupt doet)
- ik heb zowel de autoserviceupdate als de systeemupdate uit staan.

(Bij de digitale setup staat taalkeuze op nederland en de ondertiteling aan en ook op nederlands.)

Weet iemand een mogelijke oplossing ?
Met mijn Samsung had ik dat de ondertiteling verdween, maar ik moest 'm handmatig op Dutch zetten. Alles werkt prima.

Ook ik heb dat er een authenticatie plaatsvind nadat ik mijn TV heb uitgezet. Zal wel interne synchronisatie zijn.
  #33  
Oud 17 september 2009, 23:56
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sokolum Bekijk bericht
Met mijn Samsung had ik dat de ondertiteling verdween, maar ik moest 'm handmatig op Dutch zetten. Alles werkt prima.

Ook ik heb dat er een authenticatie plaatsvind nadat ik mijn TV heb uitgezet. Zal wel interne synchronisatie zijn.
na het opstarten vindt altijd een re-authenticatie plaats.
  #34  
Oud 18 september 2009, 00:32
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
na het opstarten vindt altijd een re-authenticatie plaats.
Gebeurt dat iedere keer anoniem? Maakt mij niet zoveel uit, duurt maar een paar seconden en volgens mij vinden er 2 authenticatie's plaats als ik me niet vergis (CI+/LCD tv en CI+/netwerk). Is dit correct anoniem?
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
  #35  
Oud 18 september 2009, 09:12
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barbarian Bekijk bericht
Gebeurt dat iedere keer anoniem? Maakt mij niet zoveel uit, duurt maar een paar seconden en volgens mij vinden er 2 authenticatie's plaats als ik me niet vergis (CI+/LCD tv en CI+/netwerk). Is dit correct anoniem?
Dat antwoord kan ik je ook wel geven het klopt 2x zie je zo'n melding. en gebeurd inderdaad elke keer als je de tv aanzet, ook als je hem uit de standby haalt. Maar is inderdaad maar kort dus niet echt storend.
  #36  
Oud 18 september 2009, 11:28
jk-gouda's schermafbeelding
jk-gouda jk-gouda is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 april 2009
Locatie: gouda
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sokolum Bekijk bericht
Met mijn Samsung had ik dat de ondertiteling verdween, maar ik moest 'm handmatig op Dutch zetten. Alles werkt prima.

Ook ik heb dat er een authenticatie plaatsvind nadat ik mijn TV heb uitgezet. Zal wel interne synchronisatie zijn.
Hartelijk dank.
Beide zaken dus inmidddels opgelost.
-ondertiteling: niet alleen in tv-set-up de ondertiteling aanzetten, maar nu ook elke keer via de afstandsbediening. En die knop had ik op mijn sony-afstandsbediening nog niet ontdekt.
- re-authenticatie blijkt normaal, en is ook logisch want standby is bij mij niet in 'snelstart"modus, dus de tv is stroomloos, en begint dus elke keer opnieuw, zoals wanneer je de settopbox van de stroom haalt. Bracht me overigens op het idee om mijn Humax (in gebruik voor radio en de dvd-recorder) ook op een schakelaar te zetten. Niet nodig om dat ding continu aan te laten. Dus daar nu ook vortaan re-authenticatie.
  #37  
Oud 18 september 2009, 13:07
Loesy's schermafbeelding
Loesy Loesy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2007
Locatie: -
Ziggo Internet: Z3 + DTV
DTV: Ziggo CI+ module i.c.m Samsung LED UE40C6700
Berichten: 158
Standaard

Wie kan mij even antwoorden op het volgende.

Ik had een alfha dinges kaart bij mijn nieuwe samsung LED TV twee weken geleden gekocht. Die werkt dus maar zal binnenkort dus op zwart gaan.
Nu heb ik vanochtend een CI+ kaart van Ziggo gekregen van de winkel waar ik de TV heb gekocht.
Verstandig is denk ik om hem nu om te ruilen in mijn TV. Even de vraag of dat omruilen moet als de TV uit staat of aanstaat?

En als ik die nieuwe module erin stop dan gaat alles vanzelf? Ik bedoel geen enge dingen van instellingen enzo?
  #38  
Oud 18 september 2009, 13:18
Curioso's schermafbeelding
Curioso Curioso is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Tegelen @home
DTV: Samsung LE32B651 met Neotion
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Loesy Bekijk bericht
Verstandig is denk ik om hem nu om te ruilen in mijn TV. Even de vraag of dat omruilen moet als de TV uit staat of aanstaat?

En als ik die nieuwe module erin stop dan gaat alles vanzelf? Ik bedoel geen enge dingen van instellingen enzo?
Ik zou zeggen, TV uitzetten, AlphaCrypt eruit, CI+ module erin, TV aanzetten.
Dan krijg je een authenticatie procedure van 5 stappen, automatisch verder, en daarna zou hij het moeten doen.

Maar er zijn diverse verhalen hier dat het ook wel eens misgaat....
Let op de juiste orientatie van smartcard in CI+ module en CI+ module in TV.
Je kunt gewoon je oude smartcard gebruiken, de nieuwe moet je eerst activeren.
Het plaatje in de handleiding is fout, hier staat een beter.
  #39  
Oud 18 september 2009, 13:23
Loesy's schermafbeelding
Loesy Loesy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2007
Locatie: -
Ziggo Internet: Z3 + DTV
DTV: Ziggo CI+ module i.c.m Samsung LED UE40C6700
Berichten: 158
Standaard

He fijn dat je even helpt. Als ik de smardcard er op die manier in de module doe zoals de link laat zien. Hoe stop ik hem dan in de TV? Paarse logo naar de muurkant of naar de TV kant (dus tegen de TV kant aan)?
  #40  
Oud 18 september 2009, 13:34
Curioso's schermafbeelding
Curioso Curioso is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Tegelen @home
DTV: Samsung LE32B651 met Neotion
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Loesy Bekijk bericht
He fijn dat je even helpt. Als ik de smardcard er op die manier in de module doe zoals de link laat zien. Hoe stop ik hem dan in de TV? Paarse logo naar de muurkant of naar de TV kant (dus tegen de TV kant aan)?
Volgens de handleiding paarse logo aan de muurkant.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:36.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl