Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 15 september 2009, 17:41   #161
Dynamic83
Junior Member
 
Dynamic83's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lightning99 Bekijk bericht
Ben net terug van de Mediamarkt (Maastricht).

Ze hadden een doos vol CI+ modules liggen van Ziggo, maar er werkte er geen één van

We hebben verschillende modules geprobeerd in de test TV (Sony W5500) maar alleen beeld op NL1.

Ze durfden de modules dan ook niet meer te verkopen...

Ben net ook in Maastricht geweest, en na wat praten kon ik hem gewoon mee nemen. Kom thuis steek de kaart er in..... en hij werkt gewoon perfect...
Dynamic83 is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 17:59   #162
depl0y
Junior Member
 
depl0y's schermafbeelding
Standaard

Inderdaad, denk dat het probleem met die 10 kaarten gewoon het activeren was. Ik moest mijn kaart ook eerst activeren, anders had ik ook geen beeld (behalve Ned 1 HD).

Beetje dom dat ze dat niet weten in de MediaMarkt... staat namelijk zelfs in de handleiding...
depl0y is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 18:13   #163
mesa57
Senior Member
 
mesa57's schermafbeelding
Standaard

Normaal zit er op de smartcards ook een preview periode, dus dat vind ik niet zo raar.
mesa57 is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 18:15   #164
depl0y
Junior Member
 
depl0y's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Normaal zit er op de smartcards ook een preview periode, dus dat vind ik niet zo raar.
Ik heb m moeten activeren en heb nu mijn preview periode (gok ik), want ik kan alle kanalen bekijken.
depl0y is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 18:18   #165
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door depl0y Bekijk bericht
Inderdaad, denk dat het probleem met die 10 kaarten gewoon het activeren was. Ik moest mijn kaart ook eerst activeren, anders had ik ook geen beeld (behalve Ned 1 HD).

Beetje dom dat ze dat niet weten in de MediaMarkt... staat namelijk zelfs in de handleiding...
Belangrijk

Het gaat fout als de CAM zonder installatie van de TV op het netwerk in de TV wordt geplaatst!!
Er ontstaan in dat geval een authentication error.

De CI+ iDTV moet dus eerst worden ge-installeerd op het netwerk, waarbij Ned1 HD op positie 1 moet verschijnen, vervolgens kan de CI+ CAM worden aangebracht. In dat geval vindt er authenticatie plaats die in 5 stappen verloopt, voor zover de iDTV ook echt CI+ compliant is.

Zodra je de melding "authentication OK" zit kan de CAM gebruikt worden. Je kunt overigens de smartcard als in de CAM schuiven voordat je de CAM in de TV plaatst.
anoniem is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 18:18   #166
Dynamic83
Junior Member
 
Dynamic83's schermafbeelding
Standaard

of het komt doordat ze in de mediamarkt nog een oude firmware op de toestellen hebben staan of zo. Maar personeel bij de mm is meestal niet zo goed op de hoogte over producten die ze zelf verkopen.
Dynamic83 is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 18:47   #167
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dynamic83 Bekijk bericht
of het komt doordat ze in de mediamarkt nog een oude firmware op de toestellen hebben staan of zo. Maar personeel bij de mm is meestal niet zo goed op de hoogte over producten die ze zelf verkopen.
Zowel merk, type als software is allemaal relevant. Zo ondersteunen de w-versies van samsung geen CI+, dit is enkel voor behouden aan de p-serie.
Ik zal in de komende dagen de lijst verder uitbreiden voor samsung en sony.
anoniem is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 19:01   #168
maxbro
Junior Member
 
maxbro's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Belangrijk

Het gaat fout als de CAM zonder installatie van de TV op het netwerk in de TV wordt geplaatst!!
Er ontstaan in dat geval een authentication error.

De CI+ iDTV moet dus eerst worden ge-installeerd op het netwerk, waarbij Ned1 HD op positie 1 moet verschijnen, vervolgens kan de CI+ CAM worden aangebracht. In dat geval vindt er authenticatie plaats die in 5 stappen verloopt, voor zover de iDTV ook echt CI+ compliant is.

Zodra je de melding "authentication OK" zit kan de CAM gebruikt worden. Je kunt overigens de smartcard als in de CAM schuiven voordat je de CAM in de TV plaatst.
Beste anoniem,

Nu heb ik een nieuwe tv 40we5w hoe nu te handelen met de nieuwe ci+ cam.
Moet ik de cam erin hebben zitten wanneer ik de tv voor het eerst aanzet of eerst de netwerkcode voor mijn gebied invoeren in de tv.
Sorry maar ik vind het een beetje onduidelijk zou je hierin iets specifieker kunnen zijn.
maxbro is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 19:09   #169
Riparius
Senior Member
 
Riparius's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maxbro Bekijk bericht
Beste anoniem,

Nu heb ik een nieuwe tv 40we5w hoe nu te handelen met de nieuwe ci+ cam.
Moet ik de cam erin hebben zitten wanneer ik de tv voor het eerst aanzet of eerst de netwerkcode voor mijn gebied invoeren in de tv.
Sorry maar ik vind het een beetje onduidelijk zou je hierin iets specifieker kunnen zijn.
Eerst de installatieprocedure voor de digitale kanalen uitvoeren, dat is toch wel duidelijk? Dan kun je kijken of Nederland 1 HD werkt. Is dat het geval dan schakel je het toestel uit, stop je de CI+ CAM (met smartcard) erin en zet je het toestel weer aan. Als je de smartcard uit het CI+ CAM pakket gebruikt dan moet deze smartcard nog wel eerst (online) geactiveerd worden. En je hebt toch een handleiding bij die CI+ CAM gekregen?
Riparius is offline   Met citaat reageren
Oud 15 september 2009, 19:18   #170
maxbro
Junior Member
 
maxbro's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Eerst de installatieprocedure voor de digitale kanalen uitvoeren, dat is toch wel duidelijk? Dan kun je kijken of Nederland 1 HD werkt. Is dat het geval dan schakel je het toestel uit, stop je de CI+ CAM (met smartcard) erin en zet je het toestel weer aan. Als je de smartcard uit het CI+ CAM pakket gebruikt dan moet deze smartcard nog wel eerst (online) geactiveerd worden. En je hebt toch een handleiding bij die CI+ CAM gekregen?

Heb de +cam nog niet in mijn bezit dus kan de handleiding nog niet lezen,maar bedankt voor je duidelijke uitleg.
maxbro is offline   Met citaat reageren
Reageren

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C


Labels
cam, ci+, gecertificeerd, ziggo



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl