Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #71  
Oud 9 oktober 2009, 23:15
Dynamic83's schermafbeelding
Dynamic83 Dynamic83 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2009
Locatie: Hoensbroek
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dynamic83 Bekijk bericht
Heb de instellingen veranderd, maar het blijft het zelfde.... verbinding is 240 Mbps dus dat zou het probleem niet kunnen zijn. Ben nu ff de firmware voor de DWA-140 aan het downloaden maar dat duurt nog 20 min Hopelijk helpt het.. (niet zo veel zin om een kabel te gaan trekken om mijn snelheid te kunnen halen)
Nou software geïnstalleerd maar dat helpt helaas ook niet... iemand nog een id?
  #72  
Oud 15 oktober 2009, 13:51
k3vin's schermafbeelding
k3vin k3vin is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Landgraaf/@Home
Ziggo Internet: AiE-Plus/ Motorola SBV5121E
Berichten: 6
Standaard

Ik denk dat dit bericht hier beter past...

Eerst even wat gegevens. Ik heb de D-Link DIR-655 gisteren gekocht en meteen aan mijn netwerk gehangen. In eerste instantie was hij wireless erg traag.. na wat zoekwerkt hier wat instellingen veranderd en warempel.. hij liep goed haalde met speedtest.net 19.5Mbit down en 2.8Mbit up…. Dus ik d8 gooi newsleecher aan… haal ik maar 1.5MB/s en schommelt heel erg met drops. Na enkele minuten (weet niet precies hoeveel…) krijg ik een error in newsleecher… 11004 als ik me niet vergis.

Gegevens op een rijtje:

Internet: Ziggo Alles in 1 Plus (20/3 Mbit)
Modem: Motorola SBV5121e
Router: Dlink DIR-655 A4 en V1.21EU

Mijn laptop:
Toshiba P300-275 (P7350, 2x 500GB 5400rpm, BGN 5100 Wireless)

Newsleecher: V3.9 Final
Newsserver: XlNed Plus (20Mbit)

Probleem:
Download snelheid in newsleecher traag (1.5MB/s) en valt weg met melding 11004.

Vista geeft een verbinding van 65Mbps aan en de Router zelf 144Mbps... dat is ook zoeits raars..

Heb toen nog vanalles geprobeert maar het probleem blijft terugkomen. heb gister avond dan ook alle instellingen naar fabriek terug gezet en wil van voor af aan beginnen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen hoe ik dit ding in moet stellen zodat ik gewoon lekker kan downloaden zoals het hoort..

Mocht het na vanavond niet werken dan ga ik hem terug brengen en ruil ik hem.. maar deze router moet gewoon goed zijn dus ik hoop dat ik hem kan houden

Alvast bedankt en kijk uit naar jullie snelle reacties!!!

Gr. Kev
  #73  
Oud 15 oktober 2009, 16:44
Henk56's schermafbeelding
Henk56 Henk56 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Locatie: Kampen / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Pan.TU-DC40RD,Humax IR Fox C, 2x Humax iHDR5050-C, Ph.LCD-32PFL9613/H
Berichten: 161
Standaard

Als UPnP aangevinkt is, probeer dit als eerste te clearen.
Probeer anders versie 1.30EU Firmware te installeren.
Of terug naar versie 1.20EU.
Versie 1.21EU is niet zo geweldig.
  #74  
Oud 15 oktober 2009, 20:26
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door k3vin Bekijk bericht
<knip>

hij liep goed haalde met speedtest.net 19.5Mbit down en 2.8Mbit up…. Dus ik d8 gooi newsleecher aan… haal ik maar 1.5MB/s en schommelt heel erg met drops. Na enkele minuten (weet niet precies hoeveel…) krijg ik een error in newsleecher… 11004 als ik me niet vergis.

<knip>

Mocht het na vanavond niet werken dan ga ik hem terug brengen en ruil ik hem.. maar deze router moet gewoon goed zijn dus ik hoop dat ik hem kan houden
Met de router is niet veel mis als je speedtest een bijna volledige snelheid toont behorende bij je abonnement.

De error 11004 in Newsleecher duidt op een DNS probleem (http://kbase.pscs.co.uk/index.php?article=133 (Engels!)). Weet je zeker dat de naam van de news server van XLNed goed is ingegeven?

In Newsleecher heb je een tabblad waar de log informatie wordt getoond, ook de foutmeldingen. Zie je daar wat meer informatie staan aangaande de foutmelding 11004?
  #75  
Oud 16 oktober 2009, 01:37
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Zie je daar wat meer informatie staan aangaande de foutmelding 11004?
Alsof de er mee speelt..... kreeg ik zojuist in newsleecher:



Wou met supersearch iets zoeken, duurde even, error 11004.... bleek dat mijn modem zich aan het herstarten was.

Weet niet of dit bij jou ook het geval is, of dat de verbinding tussen de router en het modem 'bevriest' met een melding zoals dit tot gevolg. In het newsleecher forum is er een topic (ietwat oud) over mogelijke connectieproblemen: http://www.newsleecher.com/forum/viewtopic.php?t=5975

Standaard vraag: Heb je al geprobeerd zonder router iets met newsleecher te downloaden? Wat zijn dan je snelheden en komt de fout dan ook?
  #76  
Oud 7 november 2009, 10:21
Jimmy54's schermafbeelding
Jimmy54 Jimmy54 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2009
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: AIE Extra
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeeWee Bekijk bericht
Ik heb vanavond mijn nieuwe router (D-Link DIR-655) geïnstalleerd. Na een beetje spelen met de settings lijkt het nu aardig te functioneren, zowel bedraad als draadloos.

Dit is draadloos met de router op zolder en mijn laptop beneden, dus 2 verdiepingen ertussen (signaalsterkte = goed, 3 streepjes). In mijn laptop zit een D-Link DWA-140 USB-network adapter.


Iets anders: als ik mijn nieuwe modem reset, duurt dit altijd een kleine 10 minuten, omdat iedere keer de DS- en US-lampjes gaan knipperen. Dit betekent toch dat-ie nieuwe firmware aan het downloaden is? Is dat normaal? Ik heb verder geen problemen met het modem, maar er lijkt toch iets niet helemaal in orde te zijn.
Omdat de sitcom sterk en veel wisselde - tussen 20 en 48 mbit- ben ik ook overgestapt op de D-Link DIR-655.
Maar wireless kom ik niet boven de 22 mbit, bedraad gaat hij wel richting de 48 mbit.
Heb ik een netwerk adapter zoals de DWA 140, of een andere, nodig om een beetje in de richting de 45/50 mbit te komen?
Op het ogenblik draait het op een PRO/Wireless 3945ABG netwerk connexion.
  #77  
Oud 7 november 2009, 12:10
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jimmy54 Bekijk bericht
Op het ogenblik draait het op een PRO/Wireless 3945ABG netwerk connexion.
Dit is een intern netwerkkaartje minipci ?

Dan klopt de snelheid wel redelijk, verbinding met de 3945 schommelen tussen de 60 - 150 Mb draadloos, dus de 22 MB kan wel kloppen

Ik gebruik express bij streamen een externe usbadapter, omdat ik dan wel aan de 270 Mb kan komen
heeft te maken met de antenne draadjes in de laptop, die kunnen niet zo goed overweg met fullduplex / mimo meen ik gezien te hebben
  #78  
Oud 8 november 2009, 00:20
Jimmy54's schermafbeelding
Jimmy54 Jimmy54 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2009
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: AIE Extra
Berichten: 15
Standaard

OK .... het lukt ook met een 300N USB adaptertje van sitecom.
Ik heb wel wat aanpassingen in de router gedaan - een aantal zaken uitgeschakeld die niet gebruikt worden.
Verder is de WEP beveiliging gewijzigd in een WPA2 personal.
Dat schijnt minimaal te moeten om een N doorvoer te krijgen.
Dus "so far so good"
Zit nu op 48.5/4.2
  #79  
Oud 14 november 2009, 10:03
EDS66's schermafbeelding
EDS66 EDS66 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 november 2008
Locatie: Almelo/ Ziggo(Cogas)
Berichten: 8
Standaard

Wie kan mij zeggen waar ik de firmware 1.30EU A3 kan downloaden ?
Of wie kan mij die bezorgen ?
Ik ben aan het zoeken op het net maar ik kan niets vinden.
Wel de A4 uitvoering.

Alvast bedankt.
  #80  
Oud 14 november 2009, 10:28
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EDS66 Bekijk bericht
Wie kan mij zeggen waar ik de firmware 1.30EU A3 kan downloaden ?
Of wie kan mij die bezorgen ?
Ik ben aan het zoeken op het net maar ik kan niets vinden.
Wel de A4 uitvoering.

Alvast bedankt.
Wat dacht je van de site van Dlink zelf?
http://www.dlink.nl/cs/Satellite?c=T...NL%2FDLWrapper

http://www.dlink.nl/cs/Satellite?c=T...NL%2FDLWrapper
__________________
Voormalig @Home abonnee
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:37.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl