Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #61  
Oud 17 september 2009, 22:10
kuyer's schermafbeelding
kuyer kuyer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 januari 2007
Locatie: Almelo
Berichten: 104
Standaard

Van alles al geprobeerd.
Kabel zat in de goede ingang.
Zelfs de door Ziggo bijgeleverde kabel werkte niet.
Op de router gaat het Internet lampje niet aan, krijgt dus totaal geen signaal
van de modem.
Hierdoor uiteraard ook geen IP en verdere gegevens.
Poort op diverse snelheden uitgeprobeerd.

Bij het aansluiten van de oude modem, nog zonder dat deze bij Ziggo is aangemeld, meteen het lampje branden en gegevens.

Heb onder tussen de modem retour gedaan, het ding stinkte, stond volgens mij op het punt te ontploffen zo warm was het ding.
(retour sturen via een postbus a 7 euro, dus maar een antwoord nummer erop gezet, zullen ze niet blij mee zijn)

Heb er nu twee bij Ziggo aan de lijn gehad en beiden beweren hoog en laag dat de combinatie niet werkt.

Ga nog wel mijn router proberen bij een vriend, die krijgt deze week de zelfde modem, ben benieuwd of hij daar wel werkt.

Laat jullie ze snel mogelijk het resultaat weten.
__________________
Groetjes, Henk.
Webmaster Harmony Forum Nederland.
http://www.harmony-forum.nl

  #62  
Oud 17 september 2009, 22:25
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuyer Bekijk bericht
Van alles al geprobeerd.
Kabel zat in de goede ingang.
Zelfs de door Ziggo bijgeleverde kabel werkte niet.
Op de router gaat het Internet lampje niet aan, krijgt dus totaal geen signaal
van de modem.
Hierdoor uiteraard ook geen IP en verdere gegevens.
Poort op diverse snelheden uitgeprobeerd.

Bij het aansluiten van de oude modem, nog zonder dat deze bij Ziggo is aangemeld, meteen het lampje branden en gegevens.

Heb onder tussen de modem retour gedaan, het ding stinkte, stond volgens mij op het punt te ontploffen zo warm was het ding.
(retour sturen via een postbus a 7 euro, dus maar een antwoord nummer erop gezet, zullen ze niet blij mee zijn)

Heb er nu twee bij Ziggo aan de lijn gehad en beiden beweren hoog en laag dat de combinatie niet werkt.

Ga nog wel mijn router proberen bij een vriend, die krijgt deze week de zelfde modem, ben benieuwd of hij daar wel werkt.

Laat jullie ze snel mogelijk het resultaat weten.
Ik heb niet zoveel zin om alle voorgaande pagina's terug te bladeren. Maar wat heeft ziggo jou op de mouw gespeld? Ik had hier eerst de motorola sb5100e, daarna de arris 702. Allebei zonder problems. Misschien heb je wel een brakke 655 op de kop getikt. Neemt niet weg dat de bewering van ziggo als zijnde de combinatie onmogelijk is op onzin is gebaseerd. Ga nog eens terug naar die pc-boer, of zoek een betere pc-boer en vermeld in het geval van wanpraktijken ook naam en toenaam van die eerste. Wellicht ben je ook nog steeds aan het klooien en is er helemaal niets aan de hand.
  #63  
Oud 18 september 2009, 15:25
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuyer Bekijk bericht
Van alles al geprobeerd.
Kabel zat in de goede ingang.
Zelfs de door Ziggo bijgeleverde kabel werkte niet.
Op de router gaat het Internet lampje niet aan, krijgt dus totaal geen signaal
van de modem.
Hierdoor uiteraard ook geen IP en verdere gegevens.
Poort op diverse snelheden uitgeprobeerd.
Als je een pc rechtstreeks aansluit op het nieuwe modem werkt het wel?
Als dit wel werkt is de poort van het modem niet defect.

Dan nogmaals de vraag, wat voor kabel gebruik je?
Een eigen kabel? De Ziggo kabel? Over wat voor kabel hebben we het? Een CAT5, CAT5E of een CAT6 kabel? Straight of crossed?

Heb je het al eens getest als de je de WAN poort van de router vastzet op bijvoorbeeld 100Mbit, want die staat standaard op auto, en dat misgaan, bijvoorbeeld om de klasse kabel die gebruikt word.
__________________

  #64  
Oud 25 september 2009, 17:02
eisbaer's schermafbeelding
eisbaer eisbaer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: voorschoten / Ziggo
Ziggo Internet: Z2+tv, UBEE evw320B
DTV: humax irhd 5000c
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuyer Bekijk bericht
Heb er nu twee bij Ziggo aan de lijn gehad en beiden beweren hoog en laag dat de combinatie niet werkt.

Ga nog wel mijn router proberen bij een vriend, die krijgt deze week de zelfde modem, ben benieuwd of hij daar wel werkt.

Laat jullie ze snel mogelijk het resultaat weten.
Hoe is het resultaat?
Ik ben benieuwd of het echt niet werkt want dan heeft het voor mij geen zin om over te stappen naar ai1-extra met m'n dir-655 router.
  #65  
Oud 25 september 2009, 17:13
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Als je een pc rechtstreeks aansluit op het nieuwe modem werkt het wel?
Als dit wel werkt is de poort van het modem niet defect.

Dan nogmaals de vraag, wat voor kabel gebruik je?
Een eigen kabel? De Ziggo kabel? Over wat voor kabel hebben we het? Een CAT5, CAT5E of een CAT6 kabel? Straight of crossed?

Heb je het al eens getest als de je de WAN poort van de router vastzet op bijvoorbeeld 100Mbit, want die staat standaard op auto, en dat misgaan, bijvoorbeeld om de klasse kabel die gebruikt word.
Hij zal wel hebben lopen prutsen met z'n dlink. Normaal geef je binnen 7 dagen een antwoord met je bevindingen, tenzij het ineens werkt en je alle credits naar jezelf toe trekt. Excusez moi, beetje paniekpost van Kuyer met z'n vermeende Ebuu, heeft de man al langer als een week in de file gestaan? Hier heeft niemand iets aan.
  #66  
Oud 25 september 2009, 17:17
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Hij zal wel hebben lopen prutsen met z'n dlink. Normaal geef je binnen 7 dagen een antwoord met je bevindingen, tenzij het ineens werkt en je alle credits naar jezelf toe trekt. Excusez moi, beetje paniekpost van Kuyer met z'n vermeende Ebuu, heeft de man al langer als een week in de file gestaan? Hier heeft niemand iets aan.
Waarmee ik wil zeggen:
Ik zoek het op diverse fora, fout lag geheel bij mezelf, het werkt gewoon. Zeg ik lekker niet verder. Skippen, deze draad, beste lezer.
  #67  
Oud 28 september 2009, 12:40
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Waarmee ik wil zeggen:
Ik zoek het op diverse fora, fout lag geheel bij mezelf, het werkt gewoon. Zeg ik lekker niet verder. Skippen, deze draad, beste lezer.

Lekker

lees ik 7 pagina's
denk ik de oplossing te vinden

moet ik skippen !!
  #68  
Oud 9 oktober 2009, 22:11
Dynamic83's schermafbeelding
Dynamic83 Dynamic83 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2009
Locatie: Hoensbroek
Berichten: 17
Standaard

Na lang wachten vandaag eindelijk een nieuw modem gekregen. Het betreft een ubee. Na het installeren de snelheid getest en met kabel kom ik uit op 44 up en 3 down. Upload nog niet helemaal hoe die hoort maar ok. Toen draadloos getest en daar kom ik slechts op 24 up en 3 down. Signaal sterkte is goed. Iemand een id welke instellingen fout zouden kunnen staan? Heb een d-link dwa 140 adapter.
  #69  
Oud 9 oktober 2009, 22:23
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dynamic83 Bekijk bericht
Na lang wachten vandaag eindelijk een nieuw modem gekregen. Het betreft een ubee. Na het installeren de snelheid getest en met kabel kom ik uit op 44 up en 3 down. Upload nog niet helemaal hoe die hoort maar ok. Toen draadloos getest en daar kom ik slechts op 24 up en 3 down. Signaal sterkte is goed. Iemand een id welke instellingen fout zouden kunnen staan? Heb een d-link dwa 140 adapter.
Channel width moet i.i.g. op 'Auto 20/40' staan, dat scheelt een heel stuk. Verder de 802.11 mode zo specifiek mogelijk, het liefst '802.11n only'. WPA kun je het best instellen op 'WPA2 only/AES'. Meer kan ik zo gauw niet bedenken.

Is de ontvangst met de DWA-140 goed, dus snelheid ongeveer 200-300Mbps? De laatste firmware voor de DWA-140 kun je trouwens hier ophalen (RT2870).
__________________
For a good life we just might have to weaken
  #70  
Oud 9 oktober 2009, 22:37
Dynamic83's schermafbeelding
Dynamic83 Dynamic83 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2009
Locatie: Hoensbroek
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeeWee Bekijk bericht
Channel width moet i.i.g. op 'Auto 20/40' staan, dat scheelt een heel stuk. Verder de 802.11 mode zo specifiek mogelijk, het liefst '802.11n only'. WPA kun je het best instellen op 'WPA2 only/AES'. Meer kan ik zo gauw niet bedenken.

Is de ontvangst met de DWA-140 goed, dus snelheid ongeveer 200-300Mbps? De laatste firmware voor de DWA-140 kun je trouwens hier ophalen (RT2870).
Heb de instellingen veranderd, maar het blijft het zelfde.... verbinding is 240 Mbps dus dat zou het probleem niet kunnen zijn. Ben nu ff de firmware voor de DWA-140 aan het downloaden maar dat duurt nog 20 min Hopelijk helpt het.. (niet zo veel zin om een kabel te gaan trekken om mijn snelheid te kunnen halen)
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:07.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl