Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #51  
Oud 13 september 2009, 13:07
SAICRJMPM's schermafbeelding
SAICRJMPM SAICRJMPM is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2009
Locatie: Nieuwegein
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Samsung HD decoder
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gfaverey Bekijk bericht
1.30 EU firmware draait hier ook al een aantal dagen stabiel.
Waarom zie ik die 1.30EU firmware niet op de Duitse D-link website waar nog steeds 1.21EU als laatste staat? Waar kun je 1.30EU downloaden?
Gekke is: router zegt als ik hem naar nieuwe firmware laat zoeken dat ik de meest recente al heb (wat dus 1.21EU is).

(Mijn vragen zijn inmiddels beantwoord op ander forum.)

Laatst gewijzigd door SAICRJMPM; 13 september 2009 om 15:18
  #52  
Oud 15 september 2009, 19:21
emonty's schermafbeelding
emonty emonty is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 september 2009
Locatie: Utrecht Tele2
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Arris ED3 702B
DTV: Humax IRHD-5000C
Berichten: 8
Standaard

Hallo,

Ik heb Ziggo Extra, werkt prima direct aan laptop verbonden.
Nu heb ik een router D-Link DIR-655 en die krijg ik in geen mogelijkheid wekend.
Heb het MAC adres van het Arris modem gekloond, DNS ingevoerd, DHCP staat aan, krijg een ip adres maar no way internet verbinding. Heb het met statisch, dynamish ip adres geprobeerd, met de CD, zonder CD, handmatig, automatish, verschillende kables, verschillende laptops, krijg in geen mogelijkheid internet.
  #53  
Oud 15 september 2009, 21:03
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Het MAC adres van het Arris-modem moet je zeker NIET klonen; dat geeft gegarandeerd problemen.

Het MAC adres van de PC (wanneer die zonder router wel goed werkt) kan je klonen, maar dat ook liever alleen als test (om te zien of een ander MAC adres - lees ander IP-adres liefst op een andere CMTS - iets uitmaakt).

Wanneer je blijvend moet klonen (omdat je anders steeds weer op dezelfde brakke CMTS uitkomt, of omdat je IP-adres geheel/gedeeltelijk geblokkeerd is door vroeger misbruik) kun je het beste het oorspronkelijke MAC adres van de router nemen (dat is dan b.v. 00-xx-xx-xx-xx-xx) en dat veranderen in een nieuw/ander maar in ieder geval UNIEK ander MAC adres (b.v. 11-xx-xx-xx-xx-xx).

De specificaties van netwerken/internet gaan er namelijk van uit dat elke ethernet aansluiting/adapter ter wereld een UNIEK MAC adres heeft, en je kan dus nooit met zekerheid voorspellen welke software of onderdelen van software verkeerd gaan omdat zij daar vast op rekenen.

En je bent al bezig moeilijkheden op te lossen, dus het toevoegen van potentiële nieuwe problemen aan een bestaand probleem is dan een heel slecht idee.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #54  
Oud 15 september 2009, 21:17
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Afgezien van dit kloon-verhaal, geef je ook bijzonder weinig informatie over wat er fout, maar vooral ook wat er goed gaat.
Hangt je PC bedraad/wireless aan de router? kan je van die PC in de router komen? Wat zegt die router over de status van zijn (op DHCP ingestelde) WAN poort? Branden de link lampjes van Modem-ethernet-poort en router-LAN-poort?
Knipperen ze ook zo nu en dan? Krijgt die WAN poort een IP-adres/netmask/gateway/DNS-server(s) toegewezen en zo ja welke?

Maar zet eerst dat MAC adres terug want dat gaat gegarandeerd fout.
Zet desnoods de router terug op fabrieksinstellingen, wanneer je niet precies meer weet wat je veranderd hebt of wanneer je niet zeker weet dat je router echt nog nooit gebruikt is.
Verander ook nooit meer dan één parameter per keer; zet die terug voordat je de volgende probeert anders stapel je fout op fout.
En denk er aan dat je met een MAC adres dat anders is als dat van je PC alles opnieuw vanaf uitstand op moet starten volgens de handleiding!

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #55  
Oud 15 september 2009, 21:44
emonty's schermafbeelding
emonty emonty is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 september 2009
Locatie: Utrecht Tele2
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Arris ED3 702B
DTV: Humax IRHD-5000C
Berichten: 8
Standaard

Ik heb het gekloonde MAC adres weggehaald en het werkt!!!
via draadje en wifi

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Afgezien van dit kloon-verhaal, geef je ook bijzonder weinig informatie over wat er fout, maar vooral ook wat er goed gaat.
Hangt je PC bedraad/wireless aan de router? kan je van die PC in de router komen? Wat zegt die router over de status van zijn (op DHCP ingestelde) WAN poort? Branden de link lampjes van Modem-ethernet-poort en router-LAN-poort?
Knipperen ze ook zo nu en dan? Krijgt die WAN poort een IP-adres/netmask/gateway/DNS-server(s) toegewezen en zo ja welke?

Maar zet eerst dat MAC adres terug want dat gaat gegarandeerd fout.
Zet desnoods de router terug op fabrieksinstellingen, wanneer je niet precies meer weet wat je veranderd hebt of wanneer je niet zeker weet dat je router echt nog nooit gebruikt is.
Verander ook nooit meer dan één parameter per keer; zet die terug voordat je de volgende probeert anders stapel je fout op fout.
En denk er aan dat je met een MAC adres dat anders is als dat van je PC alles opnieuw vanaf uitstand op moet starten volgens de handleiding!

Mees de Roo
  #56  
Oud 16 september 2009, 14:47
kuyer's schermafbeelding
kuyer kuyer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 januari 2007
Locatie: Almelo
Berichten: 104
Standaard

Zou nog laten weten wat de oplossing voor mijn probleem is.
Volgens Ziggo, jammer maar uw combinatie Ubee met de Dir655 werkt niet, advies is om een andere router te kopen.

Met een Moterola modem van Ziggo werkt het wel, maar hier in het @home gebied worden deze niet verstrekt, alleen die Ubee.
Had met de infrastructuur te maken.

Wilde mij ook geen moterola toe sturen om het te kunnen uitproberen.
Mijn PC boer neemt de Dir655 uiteraard niet meer terug, daar zit je dan.

Heb nu voorlopig de Scientific Atlanta er maar weer achter gezet, meteen werkend.

Denk dat ik maar een stap terug ga naar de 25mb, zoveel download ik nu ook weer niet.

Vind wel dat Ziggo hier een melding van had/moeten maken op hun site.
__________________
Groetjes, Henk.
Webmaster Harmony Forum Nederland.
http://www.harmony-forum.nl

  #57  
Oud 17 september 2009, 21:36
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

@Kuyer;
En toch wil ik er niet aan dat de DIR-655 niet zou werken achter een Ubee modem. Modem is modem.

Wat gaat er goed of fout?
Router terug naar fabrieks instellingen gezet?
Krijgt de router wel een IP toegewezen?
Geeft de log van de router mogelijk meer informatie over het probleem?

Zo maar wat vragen waarmee we wellicht tot de kern van het probleem kunnen komen.

Wat info uit een eerdere post van je gehaald:
Citaat:
Fabrieksinstelling al gedaan, geen succes.
Firmware update, geen succes.
Voor het overige:
Connection Type : DHCP Client
QoS Engine : Active
Cable Status : Disconnected
Network Status : Disconnected
Connection Up Time : N/A

MAC Address : 00:50:FC:40:30:37
Authentication & Security :

IP Address : 0.0.0.0
Subnet Mask : 0.0.0.0
Default Gateway : 0.0.0.0
Primary DNS Server : 213.51.129.37
Secondary DNS Server : 213.51.144.37
De router geeft aan dat er geen kabel verbonden is [Cable disconnected]

Wat voor kabel gebruik je om de router op het modem aan te sluiten? Is dit een prefab kabel, of een zelf "geknepen" kabel? Op wat voor poortsnelheid staat de router ingesteld?
__________________

  #58  
Oud 17 september 2009, 21:44
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

En zit die kabel in de WAN poort en niet per ongeluk in een LAN poort?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #59  
Oud 17 september 2009, 22:04
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuyer Bekijk bericht
Zou nog laten weten wat de oplossing voor mijn probleem is.
Volgens Ziggo, jammer maar uw combinatie Ubee met de Dir655 werkt niet, advies is om een andere router te kopen.

Met een Moterola modem van Ziggo werkt het wel, maar hier in het @home gebied worden deze niet verstrekt, alleen die Ubee.
Had met de infrastructuur te maken.

Wilde mij ook geen moterola toe sturen om het te kunnen uitproberen.
Mijn PC boer neemt de Dir655 uiteraard niet meer terug, daar zit je dan.

Heb nu voorlopig de Scientific Atlanta er maar weer achter gezet, meteen werkend.

Denk dat ik maar een stap terug ga naar de 25mb, zoveel download ik nu ook weer niet.

Vind wel dat Ziggo hier een melding van had/moeten maken op hun site.
Werkelijk complete onzin, mocht ziggo dat tegen je gezegd hebben. Van hetzelfde caliber, uw golf tdi loopt vanaf vandaag op benzine en nog wel 1:40 ook. Het enige wat ik van de d-linkjes weet is dat ze wat nukkig willen zijn, ze hebben een zekere schop in de juiste richting nodig. Toen ik het ding voor de eerste keer aansloot was het ook bagger. Wat was exact je probleem?
  #60  
Oud 17 september 2009, 22:09
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Ik zie het al, geen connectie. Wel lan/lan? Wat zegt de lokale pc-boer ervan, zo je die hebt, die kan wat sneller live diagnostiseren ipv dit online gegis.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:25.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl