Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 6 september 2009, 18:28
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk56 Bekijk bericht
Bij mij loopt de nieuwe 1.30EU FW. al 'n paar dagen.
Lijkt goed.
Sneller smurfen en de webpagina's wordt sneller 'neergezet' in FireFox!
FTP'en (met login) werkt beter als FW. 1.21EU
Last but not least, met deze FW. kan ik mijn nw. DOCSIS 3.0 Modem bereiken (192.168.100.1),
met FW 1.22-non-EU lukte dat niet.

Dat klinkt allemaal goed. Een paar vragen:

1. Staat en stond DNS Relay aan op je router? (Als dat zo is, zou dat 1 van de verbeteringen van de nieuwe firmware kunnen zijn.)
2. Kun je de modem altijd bereiken? Ik kom er ook een enkele keer op zonder aanpassingen, maar zeker niet altijd.
3. Wat is de s/w-versie van je modem? Misschien dat jij de nieuwe software al hebt die Ziggo deze maand zou gaan uitgeven. Dit zou ook een betrouwbaardere verbinding met de Arris kunnen verklaren.
  #32  
Oud 7 september 2009, 00:22
Henk56's schermafbeelding
Henk56 Henk56 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Locatie: Kampen / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Pan.TU-DC40RD,Humax IR Fox C, 2x Humax iHDR5050-C, Ph.LCD-32PFL9613/H
Berichten: 161
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Dat klinkt allemaal goed. Een paar vragen:

1. Staat en stond DNS Relay aan op je router? (Als dat zo is, zou dat 1 van de verbeteringen van de nieuwe firmware kunnen zijn.)
2. Kun je de modem altijd bereiken? Ik kom er ook een enkele keer op zonder aanpassingen, maar zeker niet altijd.
3. Wat is de s/w-versie van je modem? Misschien dat jij de nieuwe software al hebt die Ziggo deze maand zou gaan uitgeven. Dit zou ook een betrouwbaardere verbinding met de Arris kunnen verklaren.
@JD1, ik probeer hierop te antwoorden.

1) Zojuist gekeken, enabled (Network Settings - Router Settings)
2) Ja en Nee, met intervallen eigenlijk.
3) Copy & Paste;
Firmware Build and Revisions
Firmware Name: TS070072_020509_model_7
Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45
  #33  
Oud 7 september 2009, 21:02
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk56 Bekijk bericht
@JD1, ik probeer hierop te antwoorden.

1) Zojuist gekeken, enabled (Network Settings - Router Settings)
2) Ja en Nee, met intervallen eigenlijk.
3) Copy & Paste;
Firmware Build and Revisions
Firmware Name: TS070072_020509_model_7
Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45
Bedankt, duidelijk.

1. Lijkt erop dat D-Link dit beter aanpakt bij de EU-versie dan bij de 1.3xNA. De 'fix' (voor de snelheid) die ze daarin hebben toegepast voor de DNS Relay-functie pakt bij velen niet echt goed uit...

2 & 3. Ok, dat is nog een oude versie en je hebt te maken met hetzelfde 'toevallige' verbindingsgedrag dat veel anderen hebben. Wachten op de nieuwe Arris-firmware dus, en hopen dat die het probleem verhelpt .

In ieder geval goed te lezen dat 1.30EU bij iedereen die hier reageert tot nu toe stabiel draait.
  #34  
Oud 7 september 2009, 23:44
Henk56's schermafbeelding
Henk56 Henk56 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Locatie: Kampen / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Pan.TU-DC40RD,Humax IR Fox C, 2x Humax iHDR5050-C, Ph.LCD-32PFL9613/H
Berichten: 161
Thumbs up

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
...... In ieder geval goed te lezen dat 1.30EU bij iedereen die hier reageert tot nu toe stabiel draait.

FW 1.11EU was zover ik me kan herinneren behoorlijk stabiel.
FW 1.20EU idem (dacht ik zo).
FW 1.21EU gaf problemen met FTP (login fout en port resolve problems..)
en na ca. elke 4-6 weken 'vastlopen' van LAN en Internet (power on/off)!
FW 1.22B07 Binnen 2 weken telkens vastlopen... ; FTP'en in orde!
FW 1.30EU Meerdere weken stabiel, echt een verbetering!

FW 1.30-1.32NA Niet geflasht , zeker weten!

Laatst gewijzigd door Henk56; 15 oktober 2009 om 16:49 Reden: Een update
  #35  
Oud 8 september 2009, 21:57
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk56 Bekijk bericht
[...]
FW 1.21EU gaf problemen met FTP (login fout en port resolve problems..)
en na ca. elke 4-6 weken 'vastlopen' van LAN en Internet (power on/off)!
[...]
FW 1.30-1.32NA Niet geflasht , zeker weten!
Ik draai ook 1.21EU (@ h/w-versie A4) en herken die ftp-problemen niet, maar er schijnen meer mensen die te hebben. Over de stabiliteit kan ik nog niet zoveel zeggen als jij, daarvoor heb ik de 655 te kort en heb ik 'm te vaak herstart. De uptime is nu 17 dagen.

Wat betreft 1.3xNA: op het D-Link-forum zijn er heel wat die spijt hebben dat ze die ooit hebben geflasht. Geen weg terug als je dat hebt gedaan...
  #36  
Oud 8 september 2009, 22:10
kuyer's schermafbeelding
kuyer kuyer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 januari 2007
Locatie: Almelo
Berichten: 104
Standaard

Sinds vandaag ziggo alles in 1, had hiervoor Tv en internet van hun.
Nieuwe modem erbij, merk iets van Ebuu(china, geen beschrijving niks van dat ding, zou ook niet weten waar de lampjes voor zijn), activeren met een rechtstreekse verbinding aan de laptop, alles ok.
Internet en telefoon werken, maaaaar, nu sluit ik de kabel weer aan die naar mijn D-link 655 loopt en geen internet verbinding te krijgen.
Stekkers van beiden minuten lang eruit gehaald geen succes.
Ziggo gebeld ligt toch aan de router, ja makkelijk zeggen.
Oplossing hebben ze niet.
Ook de originele kabel die erbij zit door het hele huis gelegd, maar geen verbinding.
Oude modem van ziggo werkt niet meer daar de nieuwe al aangemeld is.

Iemand een idee!!!
__________________
Groetjes, Henk.
Webmaster Harmony Forum Nederland.
http://www.harmony-forum.nl

  #37  
Oud 8 september 2009, 22:36
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

In een hoop gevallen hielp het om de router expliciet terug te zetten op fabrieksspecificaties en daarna alle instellingen opnieuw in te stellen.
Dat maakt de mens niet blij wanneer je hem vol heb zitten met eigen instellingen, maar ja ....
Ook zijn er gevallen bekend waarbij het Gigabit internet problemen veroorzaakte. Testen door de router terug te configureren naar 100Mbits of een 100Mbit switch/hub tussen modem en router in te hangen. Kan je in geval van een hub ook nog sniffen wat er gebeurt (bij een switch moet je dan MAC adres en IP.adres van de router klonen, als hij die krijgt).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #38  
Oud 8 september 2009, 22:40
Henk56's schermafbeelding
Henk56 Henk56 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Locatie: Kampen / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Pan.TU-DC40RD,Humax IR Fox C, 2x Humax iHDR5050-C, Ph.LCD-32PFL9613/H
Berichten: 161
Standaard

Wat voor 'info' geeft jouw router (655) na inloggen zie je nl. de status-pagina.
Is er verbinding naar de Modem oftewel;
Cable Status : Connected


Worden IP adressen weergegeven, enz.


Bij mij duurde het ook nog 'even' voordat ik internet op kon, na het omwisselen vd. modems en na activering.
  #39  
Oud 8 september 2009, 23:25
kuyer's schermafbeelding
kuyer kuyer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 januari 2007
Locatie: Almelo
Berichten: 104
Standaard

Fabrieksinstelling al gedaan, geen succes.
Firmware update, geen succes.
Voor het overige:
Connection Type : DHCP Client
QoS Engine : Active
Cable Status : Disconnected
Network Status : Disconnected
Connection Up Time : N/A

MAC Address : 00:50:FC:40:30:37
Authentication & Security :

IP Address : 0.0.0.0
Subnet Mask : 0.0.0.0
Default Gateway : 0.0.0.0
Primary DNS Server : 213.51.129.37
Secondary DNS Server : 213.51.144.37


Nu las ik ergens iets over crosslink kabel, maar dit zegt mij niets.
__________________
Groetjes, Henk.
Webmaster Harmony Forum Nederland.
http://www.harmony-forum.nl

  #40  
Oud 8 september 2009, 23:47
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Tenzij je in het voormalige @home domain zit, werken de twee vast ingestelde nameservers niet; voorlopig laten uitdelen door ziggo is dan handiger.
Sommige hardware kan automatisch een foute kabel corrigeren; sommige niet. Ik weet niet uit mijn hoofd of dat voor deze apparaten het geval is; zoek de gewenste kabel op in de handleiding.
Maar met een switch of hub ertussen zie je dat snel genoeg (aan de lampjes; vandaar o.a. mijn voorstel).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:55.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl