Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 14 augustus 2009, 17:11
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Ik had het probleem juist over het bedrade netwerk, wireless heb ik niet eens geprobeerd. Alsof de duvel ermee speelt, was bij mij net ook de connectie tussen pc en router weg. Even stroom eraf, en het was weer goed. Ik ga het apparaat vanaf nu met een zekere regelmaat preventief herstarten. D-link heeft zelf ook een mooi forum over hun producten waar veel info te vinden is. Wat me daar opviel, dat bepaalde mensen problemen rapporteren waar anderen weer helemaal geen last van hebben. Ook bij de firmware die ik gebruik, de 1.32NA, kom je de grootste ellende tegen, terwijl ik er weer erg blij mee was. Het lijkt er een beetje op dat elke d-link, ik beperk me even tot de 655, zijn eigen nukken heeft. Er zijn genoeg positieve berichten over te vinden, maar ook een hoop ellende. Ik schaar mij bij de positieve gebruikers.
Ik ben voorlopig ook positief. Ik heb de router nu 2 weken en gebruik 'm voornamelijk bedraad. Geen problemen opgemerkt en de logs bevestigen dat.

Kunnen jou problemen te maken hebben met de hardware-versie? Ik heb de A4 icm de 1.21EU-firmware. Ik krijg de indruk uit de D-Link-forums dat oudere h/w-versies meer problemen hebben.
  #12  
Oud 14 augustus 2009, 20:07
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Ik ben voorlopig ook positief. Ik heb de router nu 2 weken en gebruik 'm voornamelijk bedraad. Geen problemen opgemerkt en de logs bevestigen dat.

Kunnen jou problemen te maken hebben met de hardware-versie? Ik heb de A4 icm de 1.21EU-firmware. Ik krijg de indruk uit de D-Link-forums dat oudere h/w-versies meer problemen hebben.
Ik kan dat bevestigen; ik heb ook de A4 met 1.21b05 firmware. Ik gebruik hem echter voornamelijk draadloos en dat gaat nu ook al dagen zonder problemen.
  #13  
Oud 14 augustus 2009, 22:43
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Ik heb ook de A4, om helemaal specifiek te zijn die van pixmania met franse verpakking en handleiding. Als jullie routers lekker draaien, begin dan alsjeblieft niet met die firmware-upgrade. Je kunt nooit meer terug. If it ain't broke, don't fix it is het devies. Ikzelf was dusdanig wanhopig dat ik als laatste redmiddel die hier niet-gesupporte firmware heb geinstalleerd. Daar heb ik erg geluk mee gehad, je neemt een risico. De 655 heeft nog een merkwaardige bug, hij kan ook in een modus verzeilen, waardoor hij geen enkele veranderde setting wil opslaan. Hard resetten is de oplossing, maar daarvoor was ik wel 4 uur aan het prutsen op zondagmiddag. En de firmwareupgrade, die ik jullie afraad, lukte ook alleen met het modem losgekoppeld. Die van 1.20EU naar 1.21EU die ik daarvoor had gedaan, gewoon met het modem eraan. Kan zijn dat die laatste 2 versienrs. niet helemaal kloppen, doe ik uit mijn geheugen, maar de boodschap is duidelijk.
  #14  
Oud 14 augustus 2009, 23:26
eisbaer's schermafbeelding
eisbaer eisbaer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: voorschoten / Ziggo
Ziggo Internet: Z2+tv, UBEE evw320B
DTV: humax irhd 5000c
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Ik heb ook de A4, om helemaal specifiek te zijn die van pixmania met franse verpakking en handleiding. Als jullie routers lekker draaien, begin dan alsjeblieft niet met die firmware-upgrade. Je kunt nooit meer terug. If it ain't broke, don't fix it is het devies. Ikzelf was dusdanig wanhopig dat ik als laatste redmiddel die hier niet-gesupporte firmware heb geinstalleerd. Daar heb ik erg geluk mee gehad, je neemt een risico. De 655 heeft nog een merkwaardige bug, hij kan ook in een modus verzeilen, waardoor hij geen enkele veranderde setting wil opslaan. Hard resetten is de oplossing, maar daarvoor was ik wel 4 uur aan het prutsen op zondagmiddag. En de firmwareupgrade, die ik jullie afraad, lukte ook alleen met het modem losgekoppeld. Die van 1.20EU naar 1.21EU die ik daarvoor had gedaan, gewoon met het modem eraan. Kan zijn dat die laatste 2 versienrs. niet helemaal kloppen, doe ik uit mijn geheugen, maar de boodschap is duidelijk.
Ik heb exact dezelfde sinds vanmiddag. Direct een fw upgrade gedaan naar 1.21EU. Het werkt voor zover ik tot nog toe gezien heb goed.
Constateringen tot dusver:
1. Het duurt een seconde voordat je een aangeklikte website voor je neus hebt. Zonder router stond dat er direct.
2. Draadloze aangegeven connectiesnelheid stuitert nogal.
  #15  
Oud 15 augustus 2009, 11:22
Ruud73's schermafbeelding
Ruud73 Ruud73 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Multikabel
Berichten: 1
Standaard firmware

Ik gebruik nu zonder problemen al een half jaar de 1.21(US) firmware op mijn A2.
  #16  
Oud 15 augustus 2009, 12:47
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eisbaer Bekijk bericht
1. Het duurt een seconde voordat je een aangeklikte website voor je neus hebt. Zonder router stond dat er direct.
Heb je 'Enable DNS Relay' aangevinkt staan en is je pc ingesteld op DHCP? In dat geval kun je 's proberen dat vinkje weg te halen, want dit kan voor vertragingen bij het surfen zorgen. Controleer wel dat je pc daarna de juiste DNS-servers heeft ingesteld. Start evt. opnieuw op of doe een 'repair'-actie op de interface (o.a. XP). Check daarna op je pc met 'ipconfig /all' dat de DNS-servers van Ziggo staan ingesteld.

Over deze instelling op de router wordt het nodige gediscussieerd op het D-Link-655-forum.
  #17  
Oud 15 augustus 2009, 13:15
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Heb je 'Enable DNS Relay' aangevinkt staan en is je pc ingesteld op DHCP? In dat geval kun je 's proberen dat vinkje weg te halen, want dit kan voor vertragingen bij het surfen zorgen. Controleer wel dat je pc daarna de juiste DNS-servers heeft ingesteld. Start evt. opnieuw op of doe een 'repair'-actie op de interface (o.a. XP). Check daarna op je pc met 'ipconfig /all' dat de DNS-servers van Ziggo staan ingesteld.

Over deze instelling op de router wordt het nodige gediscussieerd op het D-Link-655-forum.
Als je in de router 'Enable DNS relay' uitzet, moet je dan ergens anders de DNS-servers handmatig invoeren? Of krijgen de aangesloten pc's sowieso de DNS-servers van het modem door?
  #18  
Oud 15 augustus 2009, 13:23
eisbaer's schermafbeelding
eisbaer eisbaer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: voorschoten / Ziggo
Ziggo Internet: Z2+tv, UBEE evw320B
DTV: humax irhd 5000c
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Heb je 'Enable DNS Relay' aangevinkt staan en is je pc ingesteld op DHCP? In dat geval kun je 's proberen dat vinkje weg te halen, want dit kan voor vertragingen bij het surfen zorgen. Controleer wel dat je pc daarna de juiste DNS-servers heeft ingesteld. Start evt. opnieuw op of doe een 'repair'-actie op de interface (o.a. XP). Check daarna op je pc met 'ipconfig /all' dat de DNS-servers van Ziggo staan ingesteld.

Over deze instelling op de router wordt het nodige gediscussieerd op het D-Link-655-forum.
Ik heb DNS relay even uitgeschakeld. De reactietijd is hetzelfde als ingeschakeld. Ik zal zo de router er eens tussenuit halen om nog eens goed te meten.
  #19  
Oud 15 augustus 2009, 13:57
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeeWee Bekijk bericht
Als je in de router 'Enable DNS relay' uitzet, moet je dan ergens anders de DNS-servers handmatig invoeren? Of krijgen de aangesloten pc's sowieso de DNS-servers van het modem door?
Als je DHCP gebruikt, krijgt de pc automatisch de DNS-serveradressen van de router. Met DNS Relay aangevinkt gebruikt de pc de router als DNS-server.

Met een statisch adres op je pc moet je wel handmatig de DNS-servers instellen, maar dan kun je beter DNS Relay aanzetten (en als DNS-server het interne adres van je router opgeven), want de DNS-servers van Ziggo hebben geen vaste adressen meer. Of je moet gebruikmaken van andere DNS-servers.
  #20  
Oud 15 augustus 2009, 14:16
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Routers als DNS-server hebben (indien consumer routers) over het algemeen als bezwaar:
1. Ze zijn relatief traag; benchmark:
http://www.grc.com/dev/DNSBench.exe
2. Onder zware belasting hebben ze soms de neiging DNS aanvragen te missen of zelfs te crashen; test:
https://www.grc.com/dns/crashtest.htm
3. DNS-serving belast de router relatief zwaar, waardoor andere taken in de knel kunnen komen (b.v. download/upload vertraging).

Gebruik DNS-relay dus liever niet; laat indien mogelijk de router fixed IP-adressen uitdelen aan de aangesloten PC's (via DHCP). Configureer DNS op elke afzonderlijke PC anders handmatig.

DNS-servers van Ziggo hebben uiterst vaste adressen; ze adverteren die alleen niet meer naar gebruikers, omdat ze denken dat die de halve IQ en kennis van een helpdeskmedewerker hebben (en DHCP, alhoewel verre van optimaal, in ieder geval altijd werkt).

Adressen waaruit je kunt kiezen zijn b.v.:
1. Redelijke Ziggo DNS-servers zijn:
80.242.224.2
80.242.244.6
212.54.35.25
212.54.40.25
213.73.255.52
213.132.189.250
213.206.89.181
2. Redelijke externe DNS-servers zijn:
195.241.77.53
195.241.77.54
195.241.77.55
129.250.35.250
129.250.35.251
3. Open-DNS (achtige) DNS-servers zijn:
208.67.220.220 (vrij traag)
208.67.222.222 (vrij traag)
156.154.70.1
156.154.71.1

Snelheden verschillen per aansluiting; test liever zelf op snelheid.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl