Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 12 augustus 2009, 16:16
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Hij werkt hier ook min of meer prima. Snelheid is prima. WLAN ook, met een laptop met wireless-N ook de 5GHz band even getest, dat werkte ook goed.

De IPv6 optie is ook leuk, heb sinds kort een IPv6 tunnel, dat lijkt ook allemaal goed te werken.

Enige wat ik nog niet het werken is SIP/VOIP. Op de een of andere manier komt er geen sip-verkeer door de firewall heen. Ook als ik een DMZ open zet naar mijn voip telefoon wil dat niet werken, terwijl het met een andere router wel vlekkeloos gaat. Dat zal met een firmware update wel verholpen kunnen worden verwacht ik. Weet niet of jullie ook wel eens iets met een SIP telefoon of SIP-software-client getest hebben ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #12  
Oud 12 augustus 2009, 23:29
anotheruser's schermafbeelding
anotheruser anotheruser is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2009
Locatie: Tilburg
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra Z3i i.c.m. Arris TM702B
DTV: Samsung DCB-P850R / Humax
Berichten: 60
Standaard

Dat ip6 tunnellen wil ik ook wel eens voor elkaar krijgen (heb dus de 825 aangeschaft) echter geen idee hoe dit in te richten

Een ander probleem wat ik hier op mijn vista x64 machine heb is die d-link shareport, hij ziet usb echter als ie connected is komt ie niet in mijn schijven overview (Deze computer) iemand een idee ? Hij zegt dus gebruikt door blablabla maar zie niks.

Wat ik me ook afvroeg van die guest zone is hoe kan ik het zo maken dat gasten alleen poort 80 tot hun beschikking hebben en dus niks meer kunnen dan alleen browsen of bv msn ?
Is dit uberhaubt mogelijk?

Laatst gewijzigd door anotheruser; 12 augustus 2009 om 23:53
  #13  
Oud 13 augustus 2009, 11:25
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anotheruser Bekijk bericht
Dat ip6 tunnellen wil ik ook wel eens voor elkaar krijgen (heb dus de 825 aangeschaft) echter geen idee hoe dit in te richten
Kijk bijvoorbeeld op http://www.sixxs.net en na een paar dagen lezen en kennis vergaren kun je daar vinden wat je daarvoor moet doen.

Citaat:
Een ander probleem wat ik hier op mijn vista x64 machine heb is die d-link shareport, hij ziet usb echter als ie connected is komt ie niet in mijn schijven overview (Deze computer) iemand een idee ? Hij zegt dus gebruikt door blablabla maar zie niks.
Ik heb sharport nog niet gebruikt, maar ik dat gelezen te hebben dat op op 64bits windows nog geen goede driver bestaat. Je kunt het beste even rondkijken op http://forum.dlink.com (engels) of http://forum.dlink.de (duits).

(guest mode: nog niet naar gekeken)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #14  
Oud 13 augustus 2009, 12:05
anotheruser's schermafbeelding
anotheruser anotheruser is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2009
Locatie: Tilburg
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra Z3i i.c.m. Arris TM702B
DTV: Samsung DCB-P850R / Humax
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Kijk bijvoorbeeld op http://www.sixxs.net en na een paar dagen lezen en kennis vergaren kun je daar vinden wat je daarvoor moet doen.


Ik heb sharport nog niet gebruikt, maar ik dat gelezen te hebben dat op op 64bits windows nog geen goede driver bestaat. Je kunt het beste even rondkijken op http://forum.dlink.com (engels) of http://forum.dlink.de (duits).

(guest mode: nog niet naar gekeken)
Thanks voor de info, gaat me ff inlezen en proberen te achterhalen waarom remote admin zo traag werkt op de 825

update:
@CeeS, jij had ip6 getunneld toch, behoud je dan je ip4 nog of ben je dan alleen benaderbaar op je ip6 ?

Laatst gewijzigd door anotheruser; 13 augustus 2009 om 21:36
  #15  
Oud 22 augustus 2009, 08:57
Jheroen's schermafbeelding
Jheroen Jheroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Soest / Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Extra / Arris modem
DTV: Humax IRC Fox
Berichten: 146
Standaard

Ik heb vanochtend de dir 825 aangesloten en alles werkt. het enige wat me opvalt is de uploadsnelheid, deze ligt te laag. ik haal gemiddeld 1.9 terwijl dat 5 moet zijn. ook toen ik bedraad aan de router zat was dat het geval.

iets met een instelling in de router?
__________________
Met vriendelijke groet,

Jheroen

www.joomlapartner.nl
  #16  
Oud 22 augustus 2009, 10:46
bvl's schermafbeelding
bvl bvl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2009
Locatie: mijdrecht ziggo
Ziggo Internet: alles-in-een-extra
DTV: humax
Berichten: 6
Standaard

Ik verwacht niet dat dit aan het modem ligt, lager dan 10mbit kun
je de WLAN LAN verbinding niet instellen. De eerste paar dagen
dat ik het nieuwe arris modem had kwam ik ook niet aan de 5mbit up snelheid.
later is dit opgelopen naar 4.6 en dat is nu nog zo.
  #17  
Oud 22 augustus 2009, 20:00
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anotheruser Bekijk bericht
jij had ip6 getunneld toch, behoud je dan je ip4 nog of ben je dan alleen benaderbaar op je ip6 ?
Ja hoor, je kunt dan zowel ipv6 als ipv4 gebruiken. Via de tunnel loopt alleen ipv4 verkeer.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #18  
Oud 22 augustus 2009, 20:04
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jheroen Bekijk bericht
Ik heb vanochtend de dir 825 aangesloten en alles werkt. het enige wat me opvalt is de uploadsnelheid, deze ligt te laag. ik haal gemiddeld 1.9 terwijl dat 5 moet zijn. ook toen ik bedraad aan de router zat was dat het geval.

iets met een instelling in de router?
Zou de instelling van je QOS engine kunnen zijn, die rekent standaard zelf de upload snelheid uit en werkt dan met die instelling. Als dat fout gegaan is en veel te laag staat grijpt je QOS veel te vroeg in. Ik heb deze handmatig op 4900 gezet (beetje onder de max theoretische speed dus)
Dit zit bij Advanced >> QOS Engine
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #19  
Oud 22 augustus 2009, 21:13
Jheroen's schermafbeelding
Jheroen Jheroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Soest / Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Extra / Arris modem
DTV: Humax IRC Fox
Berichten: 146
Standaard

dank Cees,

ik had de waarde inderdaad al handmatig hoger gezet, in andere fora werd daar ook al op gewezen
__________________
Met vriendelijke groet,

Jheroen

www.joomlapartner.nl
  #20  
Oud 19 september 2009, 23:27
superdave's schermafbeelding
superdave superdave is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 maart 2009
Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 8
Standaard

ik heb de router inmiddels ook in bezit, aangeschaft wegens gigabit netwerk.
Ik had/heb de Linksys 160, deze heeft een download van 45mbit via speedtest.net

De 825, komt niet hoger dan 10 a 12mbit, firmware versie 2.01EU.
Iemand tips (QOS engine heb ik al uitgezet.)

Als ik direct de linksys weer terug plaats, werkt het weer als een speer.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:38.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl