Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 5 augustus 2009, 15:36
ruiterjm's schermafbeelding
ruiterjm ruiterjm is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee & Netgear WNR3500v2
DTV: Humax 5000C & 5050C
Berichten: 45
Standaard Juiste modem/router gekregen voor hogere snelheid?

Begin juli is er een monteur bij me geweest om Alles-in-1 te installeren (ben een nieuwe klant). Ik heb als modem de Motorola SBC5120E en als router de Netgear WNR3500 gekocht/gekregen. Ik heb nu zowel draadloos als via UTP-kabel nagenoeg 20 mbit dowload snelheid.



De monteur had het er echter over dat ik niet de juiste modem zou hebben met de overgang naar 50 mbit en hoger. Hij vond het raar dat hij nog veroudere apparatuur kreeg om te installeren, terwijl de datum van nieuwe snelheden al was gepasseerd. De klantenservice van Ziggo was het niet mee eens, de apparaten waren goed genoeg en ik moest wachten totdat ik over zou zijn.

We zijn nu een maand verder en ik twijfel of ik weet niet of ik nog over gezet moet worden of dat m'n gekregen modem/router de snelheid echt niet aankan.

De vraag: zijn mijn modem en router afdoende om de hoge snelheiden aan te kunnen?
  #2  
Oud 5 augustus 2009, 15:41
ruiterjm's schermafbeelding
ruiterjm ruiterjm is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee & Netgear WNR3500v2
DTV: Humax 5000C & 5050C
Berichten: 45
Standaard

Aanvullend:

De monteur heeft mijn eigen draadloze ontvanger bij de PC gebruikt. Klopt het dat ik zelf een betere moet aanschaffen als de snelheid boven haar capaciteit kan (op omhulsel staat 54 Mbps, dus de 50 Mbit moet nog kunnen)? De monteur had het over een nieuwe dongel die ik van Ziggo zou moeten krijgen.
  #3  
Oud 5 augustus 2009, 15:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Ik denk dat je vanzelf nog een nieuw modem thuisgestuurd zult krijgen. De omruil-actie loopt nog tot eind augustus en nog lang niet alle abonnees hebben al een ander modem gekregen.

Jij hebt dus ook een ander modem nodig en ik neem aan dat je dit net als de andere abonnees thuisgestuurd zult krijgen.

Ik neem aan dat je alles-in-1 Extra hebt, of heb je misschien alles-in-1-Plus want in dat geval heb je al de juiste/nieuwe snelheid.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #4  
Oud 5 augustus 2009, 15:43
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ruiterjm Bekijk bericht
Aanvullend:

De monteur heeft mijn eigen draadloze ontvanger bij de PC gebruikt. Klopt het dat ik zelf een betere moet aanschaffen als de snelheid boven haar capaciteit kan (op omhulsel staat 54 Mbps, dus de 50 Mbit moet nog kunnen)? De monteur had het over een nieuwe dongel die ik van Ziggo zou moeten krijgen.
Dat klopt, die 54Mbit is de maximale kanaalbandbreedte, maar de datadoorvoersnelheid hiervan is niet hoger dan zo'n 25 tot 30Mbit/sec. Wil je hoger dan moet je computer de "N" norm ondersteunen en dat betekent een nieuwe USB dongel of insteek-kaart.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #5  
Oud 5 augustus 2009, 15:44
ruiterjm's schermafbeelding
ruiterjm ruiterjm is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee & Netgear WNR3500v2
DTV: Humax 5000C & 5050C
Berichten: 45
Standaard

Bedankt voor je antwoord.

Ik heb inderdaad Alles-in-1 Extra. Maar dus inderdaad nog niet de juiste modem. Vreemd dat ik op 8 juli een monteur krijg, terwijl ik dus al snel daarna een andere krijg. En bovendien vreemd dat de klantenservice dan zegt dat ik wel de juiste heb. Maar goed, ik zal na m'n vakantie een belletje plegen hoe het zit.
  #6  
Oud 5 augustus 2009, 15:47
ruiterjm's schermafbeelding
ruiterjm ruiterjm is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee & Netgear WNR3500v2
DTV: Humax 5000C & 5050C
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
[...] Wil je hoger dan moet je computer de "N" norm ondersteunen en dat betekent een nieuwe USB dongel of insteek-kaart.
(1) Met een nieuwe USB-dongel of insteek-kaart voldoet mijn PC aan de "N"-norm of is dat een extra vereiste (ik heb een zeer nieuwe PC dus verwacht daar wel aan te voldoen).
(2) En zo'n dongel schaf ik zelf aan (omdat de monteur het erover had dat Ziggo die moet leveren)?
  #7  
Oud 5 augustus 2009, 16:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ruiterjm Bekijk bericht
(1) Met een nieuwe USB-dongel of insteek-kaart voldoet mijn PC aan de "N"-norm of is dat een extra vereiste (ik heb een zeer nieuwe PC dus verwacht daar wel aan te voldoen).
(2) En zo'n dongel schaf ik zelf aan (omdat de monteur het erover had dat Ziggo die moet leveren)?
Gaat niet speciaal over een nieuwe PC, maar alleen om je dongel. Je hebt nu blijkbaar een "Wireless-G" type (ook wel aangeduidt als 802.11g) en die zijn 54Mbit (waarbij je dus 25Mbit haalt ongeveer). Om de volle snelheid te kunnen gebruiken heb je een "Wireless-N" type dongel (ook wel aangeduidt als 802.11n) nodig. Die kun je bij elke computerwinkel kopen.
Kijk maar eens hier of hier als voorbeeld, maar je kunt bij elke computerwinkel wel iets vinden. Overigens werkt de dongel die je nu hebt ook gewoon hoor, alleen niet op het maximum, maar vast wel snel genoeg voor normaal gebruik als het niet je hoofdcomputer is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #8  
Oud 5 augustus 2009, 16:06
ruiterjm's schermafbeelding
ruiterjm ruiterjm is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee & Netgear WNR3500v2
DTV: Humax 5000C & 5050C
Berichten: 45
Standaard

OK, bedankt. Is niet zo'n grote uitgave zie ik al. Eerst maar op vakantie en kijken of tegen die tijd een nieuwe modem komt.
  #9  
Oud 5 augustus 2009, 18:38
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Heb je die Netgear WNR3500 samen met je AiE bij Ziggo besteld (Premium router)?
Dat heb ik namelijk gedaan en ik kreeg de dongle (Netgear WN11v2) er gewoon bij ...

Als je dus inderdaad die router erbij besteld hebt, dan zou ik even bij Ziggo gaan informeren hoe dat zit met die dongle. De WN111v2 is namelijk wel geschikt voor Wireless-N ...
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #10  
Oud 5 augustus 2009, 18:55
ruiterjm's schermafbeelding
ruiterjm ruiterjm is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Leiden / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee & Netgear WNR3500v2
DTV: Humax 5000C & 5050C
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dieco Bekijk bericht
Heb je die Netgear WNR3500 samen met je AiE bij Ziggo besteld (Premium router)?
Dat heb ik namelijk gedaan en ik kreeg de dongle (Netgear WN11v2) er gewoon bij ...

Als je dus inderdaad die router erbij besteld hebt, dan zou ik even bij Ziggo gaan informeren hoe dat zit met die dongle. De WN111v2 is namelijk wel geschikt voor Wireless-N ...
Ja, ik heb alles-in-één inclusief een router bij Ziggo besteld. Goede tip, bedankt. Ga ik nu zeker naar vragen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:35.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl