Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
  #1  
Oud 5 augustus 2009, 11:35
Heisa's schermafbeelding
Heisa Heisa is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 juli 2008
Locatie: Ziggo/zeist
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5300C
Berichten: 272
Thumbs down Wat een (geluids) ellende met NL 1,2,3 in HD

Sinds een paar dagen heb ik 1 grote ellende met het geluid op de 3 Nederlandse HD kanalen. Nu zelfs valt het geluid regelmatig weg. Tot nu toe moest ik het geluid alleen harder zetten maar hier heb ik geen oplossing voor.
Ben ik de enige of komt dit bij meer klanten van Ziggo voor?
Postcode is 3703 (Zeist)
  #2  
Oud 5 augustus 2009, 12:14
Hotzenwalder's schermafbeelding
Hotzenwalder Hotzenwalder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2008
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra (Ubee EVM3200)
DTV: Sony 40W4710 + XTrend 6000 + Sundtek DVB-C stick
Berichten: 152
Standaard

Geluid op de HD zenders staat op de stereo op 12 om het te kunnen horen. Op de overige zenders hooguit op 7. Erg irritant. (2741)
  #3  
Oud 5 augustus 2009, 13:04
buisj's schermafbeelding
buisj buisj is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 oktober 2003
Locatie: Hoofddorp (2135)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Ubee320B
DTV: Samsung met C+ modulekaart
Berichten: 126
Standaard

Ik heb de nederlandse HD kanalen er weer afgegooid, kijk nu alleen SD kanalen.
Had alleen maar gezeik met het geluid, synchronisatie, resizing beeld etc.
Nu weer lekker normaal met SD. Als de HD kanalen uit de baby fase zijn ga ik het wel weer eens proberen, voorlopig nog niet dus.
  #4  
Oud 5 augustus 2009, 14:03
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard

Het geluidsnivo is inderdaad een stuk minder ( volume )
Op mijn receiver is het normale nivo 20 ( uit 100 ) maar wil ik aan hetzelfde nivo komen op de HD zenders Ned 1,2 en 3 dan moet ie op minimaal 25 ( decoder voluit) .
Altijd "leuk" als je terug zapt.
Met de Humax 5000 heb ik geen problemen meer met de sync of hickups, alles staat op Dolby.
  #5  
Oud 5 augustus 2009, 15:33
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door buisj Bekijk bericht
Ik heb de nederlandse HD kanalen er weer afgegooid, kijk nu alleen SD kanalen.
Had alleen maar gezeik met het geluid, synchronisatie, resizing beeld etc.
Nu weer lekker normaal met SD. Als de HD kanalen uit de baby fase zijn ga ik het wel weer eens proberen, voorlopig nog niet dus.
Dat moet dan echt aan je TV liggen, hier is het beeld prima en bij alle kennissen van me die ook met een Samsung kijken ook. De dingen die je hier noemt zoals synchronisatie, resizing beeld komen normaal niet voor bij ons. Dus zullen ze ook niets met 'baby fase' van het signaal te maken hebben vrees ik.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #6  
Oud 5 augustus 2009, 16:49
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard Problemen met Ned. HD zenders

Ook hier, in postcode gebied problemen met NED. 1-2-3.HD
Het volume is veel zachter dan de overige zenders.
Daarbij op alle drie de HD zenders, last van hickups.
Op Ned 3 HD zelfs freeze verschijnselen.
Ik kijk tv middels een Loewe Compose met Alphacrypt 3.16 en aangesloten op een Loewe Soundprojector.
Bekabeling is Hirschman Koka en Hirschman aansluitpluggen( zonder splitters e.d.)
Het lijkt mij echt bij Ziggo vandaan te komen.
Op 4 Juli, bij aanvang Ned HD was het volume gelijk aan de andere zenders.
ls iemand toch een oplossing weet, dan hoor ik het graag.
vr.gr JanvdB
  #7  
Oud 5 augustus 2009, 17:56
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Daarbij op alle drie de HD zenders, last van hickups.
Op Ned 3 HD zelfs freeze verschijnselen.
Ik kijk tv middels een Loewe Compose met Alphacrypt 3.16 en aangesloten op een Loewe Soundprojector.
Bekabeling is Hirschman Koka en Hirschman aansluitpluggen( zonder splitters e.d.)
Het lijkt mij echt bij Ziggo vandaan te komen.
Als het bij Ziggo vandaan zou komen had iedereen last van freeze en hickup verschijnselen en dat is niet zo. Nederland 1/2/3 HD geven een prima beeld bij mij. Dat moet dus aan de combinatie Loewe met Alphacrypt liggen (wat Ziggo ook niet ondersteund)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #8  
Oud 5 augustus 2009, 19:30
Heisa's schermafbeelding
Heisa Heisa is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 juli 2008
Locatie: Ziggo/zeist
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5300C
Berichten: 272
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Als het bij Ziggo vandaan zou komen had iedereen last van freeze en hickup verschijnselen en dat is niet zo. Nederland 1/2/3 HD geven een prima beeld bij mij. Dat moet dus aan de combinatie Loewe met Alphacrypt liggen (wat Ziggo ook niet ondersteund)
Sorry Cees maar normaal gesproken heb ik heel veel aan de info die je verstrekt maar nu vind ik dat je het vanuit mijn standpunt bekeken verkeerd hebt. Ik heb een spiksplinternieuwe Full Hd tv (Philips 32pfl8404) met een Samsung 360R HD receiver en had bij de introductie (tot een paar dagen geleden) alleen maar last van sync problemen. Nu echter is het geluidsnivo zo afwijkend van de overige zenders dat ik het te simpel vind om te stellen dat het aan een bepaalde combinatie ligt.
Ik ben ervan overtuigd dat Ziggo op dit moment aan het testen is en dit niet mededeelt aan hun abbo's. Ook ik stap terug naar de sd kanalen van Nederland 1,2 en 3 want dit is op zijn zachts gezegd knap storend.
PS over het beeld heb ik weinig tot geen klachten
  #9  
Oud 5 augustus 2009, 19:32
kamphajm's schermafbeelding
kamphajm kamphajm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Sittard, @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Max (Technicolor TC7210 modem)
DTV: Neotion CI+; Samsung SMT-C7140B
Berichten: 332
Standaard

Bij mij ook geen klachten over de beeldkwaliteit van Ned 1, 2 en 3 HD. Alleen nog steeds irritante lipsyncproblemen. Op Ned 2 HD is het heel vervelend. Op Ned 1 en Ned 3 HD lopen beeld en geluid net niet synchroon. Echt balen.
  #10  
Oud 5 augustus 2009, 19:48
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Heisa Bekijk bericht
PS over het beeld heb ik weinig tot geen klachten
En dat was het enige waar ik over schreef. Niet over het geluid. Daar heb ik ook geen problemen mee trouwens, geen hickups. Ik heb net het niveau nog even vergeleken, maar nederland 1/2/3 HD heeft een even sterk geluid als RTL-4. Ik heb de TV op PCM staan en heb geluid via de TV via HDMI.

Wat ik wilde zeggen is dat als er echt hickups in beeld en geluid in de uitzending zelf zou zitten, dan had ik (en anderen) er ook last van moeten hebben. Als sommige mensen wel last van stilstaand beeld hebben, dan moet er iets mis gaan met het decoderen door de TV. Aangezien dat een Loewe met Alphacrypt was, lijkt me daar een probleem te zitten.

Geluid weet ik niet, bij mij is het goed, het zou alleen nog kunnen dat het dolby geluid dit probleem heeft en dat gebruik ik niet. Maar het niveau wordt volgens mij door Ziggo niet aangepast en zou dan door de NPO misschien gewijzigd zijn. Zij waren wel bezig met wijzigingen ivm problemen met een Samsung 360 ontvanger.

(Ik gebruik de Humax 5050)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:30.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl